Вареники на пару
Вареники – споконвічно слов'янське страва, яка користується великою популярністю в української і білоруської кухонь. Часто готуються вони на пару і виходять неймовірно пишними і чудово ніжними. В якості наповнювача можна використовувати ягоди, сир, картоплю і навіть м'ясо. Давайте дізнаємося з вами, як правильно приготувати вареники на пару.
Інгредієнти:
борошно – 500 г;
яйце – 1 шт.;
кефір – 300 мл;
сода харчова – 1 ч. ложка;
оцет;
сіль – щіпка.
Для начинки:
сир – 500 г;
цукор – за смаком;
яйце – 1 шт.
Приготування
Для приготування тіста для вареників на пару беремо глибоку миску, высеиваем в неї борошно, кидаємо гашену оцтом соду і розбиваємо яйце. Потім вливаємо кефір і швиденько замішуємо однорідне тісто. Після цього перекладаємо його на стіл, припорошений борошном, і місимо тісто до тих пір, поки воно не перестане липнути до рук. Далі накриваємо його рушником і залишаємо підходити на півгодини. Тим часом робимо начинку для вареників. Для цього сир розтираємо з цукром, додаємо яйце і перемішуємо до однорідності або збиваємо блендером. Тепер розкачуємо тісто на тоненький пласт, вирізаємо склянкою кружечки і в середину кожного кладемо ложку сирної маси. Заліплюємо краю і формуємо рівненькі вареники. Потім беремо саму глибоку і широку каструлю, наповнюємо її наполовину водою, встановлюємо на неї друшляк з частими отворами, а в нього на відстані викладаємо вареники і накриваємо зверху кришкою. Запалюємо вогонь і готуємо страву на пару хвилин 10 а потім подаємо вареники з сиром на стіл зі сметанкою.
Інгредієнти:
масло рослинне – 2 ст. ложки;
борошно – 2 ст.;
сода – щіпка;
цукор – 2 ст. ложки;
сіль – щіпка;
вода – 150 мл;
полуниця, малина – за смаком.
Приготування
Рецепт тіста для вареників на пару досить простий. Для цього борошно просіваємо з сіллю, харчовою содою і цукром. Потім вливаємо воду і замішуємо м'яке тісто. Накриваємо його рушником і залишаємо відпочивати на 20 хвилин. Після цього відрізаємо від тесту шматочок, скачуємо його ковбаскою і нарізаємо на невеликі частини. Далі кожен шматочок розкачуємо, кладемо кілька ягід, посипаємо цукром і акуратно формуємо вареник. Тепер беремо широку каструлю, наливаємо в неї теплої води, а зверху обв'язуємо марлю, накриваємо кришкою і кип'ятимо воду. Потім викладаємо вареники на марлю, накриваємо об'ємної кришкою і готуємо на пару хвилин 10.
Інгредієнти:
яйце – 1 шт.;
вода – 1 ст.;
борошно – 3 ст.;
сіль – щіпка;
цукор – за смаком.
Для начинки:
цукрова пудра – за смаком;
крохмаль – 1 ст. ложка;
вишня – 700 р.
Приготування
Для приготування вареників в мультиварці на пару спочатку замішуємо тісто: насипати в глибоку миску просіяне борошно, додаємо сіль і перемішуємо. Тепер формуємо з суміші гірку, робимо в ній виїмку і розбиваємо туди яйце. Вливаємо воду і ретельно перемішуємо. Залишаємо готове тісто на півгодини підходити, а поки переходимо до начинки. Вишню промиваємо, видаляємо кісточки і трохи присипаємо ягоди крохмалем і цукровою пудрою. Далі беремо тісто, відрізаємо від нього невеликий шматочок, скачуємо його в довгий джгут і нарізаємо на однакові частини. Обвалюємо кожен шматочок у борошні, розгортаємо в коло, викладаємо кілька ягід і загортаємо тісто, з'єднуючи краю. Контейнер-пароварку промазуємо вершковим маслом і розкладаємо наші заготовки. Наливаємо в чашу мультиварки воду, включаємо програму «Варка на пару», встановлюємо спеціальний контейнер і готуємо вареники на пару з вишнею 20 хвилин. Подаємо страву зі сметаною або розтопленим маслом.
Вареники на кефірі на пару
Інгредієнти:
Для начинки:
Приготування
Для приготування тіста для вареників на пару беремо глибоку миску, высеиваем в неї борошно, кидаємо гашену оцтом соду і розбиваємо яйце. Потім вливаємо кефір і швиденько замішуємо однорідне тісто. Після цього перекладаємо його на стіл, припорошений борошном, і місимо тісто до тих пір, поки воно не перестане липнути до рук. Далі накриваємо його рушником і залишаємо підходити на півгодини. Тим часом робимо начинку для вареників. Для цього сир розтираємо з цукром, додаємо яйце і перемішуємо до однорідності або збиваємо блендером. Тепер розкачуємо тісто на тоненький пласт, вирізаємо склянкою кружечки і в середину кожного кладемо ложку сирної маси. Заліплюємо краю і формуємо рівненькі вареники. Потім беремо саму глибоку і широку каструлю, наповнюємо її наполовину водою, встановлюємо на неї друшляк з частими отворами, а в нього на відстані викладаємо вареники і накриваємо зверху кришкою. Запалюємо вогонь і готуємо страву на пару хвилин 10 а потім подаємо вареники з сиром на стіл зі сметанкою.
Вареники на пару з ягодами
Інгредієнти:
Приготування
Рецепт тіста для вареників на пару досить простий. Для цього борошно просіваємо з сіллю, харчовою содою і цукром. Потім вливаємо воду і замішуємо м'яке тісто. Накриваємо його рушником і залишаємо відпочивати на 20 хвилин. Після цього відрізаємо від тесту шматочок, скачуємо його ковбаскою і нарізаємо на невеликі частини. Далі кожен шматочок розкачуємо, кладемо кілька ягід, посипаємо цукром і акуратно формуємо вареник. Тепер беремо широку каструлю, наливаємо в неї теплої води, а зверху обв'язуємо марлю, накриваємо кришкою і кип'ятимо воду. Потім викладаємо вареники на марлю, накриваємо об'ємної кришкою і готуємо на пару хвилин 10.
Рецепт вареників на пару з вишнею
Інгредієнти:
Для начинки:
Приготування
Для приготування вареників в мультиварці на пару спочатку замішуємо тісто: насипати в глибоку миску просіяне борошно, додаємо сіль і перемішуємо. Тепер формуємо з суміші гірку, робимо в ній виїмку і розбиваємо туди яйце. Вливаємо воду і ретельно перемішуємо. Залишаємо готове тісто на півгодини підходити, а поки переходимо до начинки. Вишню промиваємо, видаляємо кісточки і трохи присипаємо ягоди крохмалем і цукровою пудрою. Далі беремо тісто, відрізаємо від нього невеликий шматочок, скачуємо його в довгий джгут і нарізаємо на однакові частини. Обвалюємо кожен шматочок у борошні, розгортаємо в коло, викладаємо кілька ягід і загортаємо тісто, з'єднуючи краю. Контейнер-пароварку промазуємо вершковим маслом і розкладаємо наші заготовки. Наливаємо в чашу мультиварки воду, включаємо програму «Варка на пару», встановлюємо спеціальний контейнер і готуємо вареники на пару з вишнею 20 хвилин. Подаємо страву зі сметаною або розтопленим маслом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Вареники з замороженої вишнею - рецепт
Якщо вам посеред зими захотілося вареників з вишнею - на виручку прийде заморожена вишня. Вареники з мороженої вишні виходять такими ж смачними і
Вареники з малиною
Вареники з малиною - це класика російської кухні, і дуже просте літнє блюдо для всієї родини. Приготувати цей смачний кулінарний шедевр не скласти
Вареники на кефірі
Вареники - це популярне українське блюдо, улюблене багатьма з нас. Зазвичай тісто для них робиться з борошна, води, яєць. Але найбільш ніжні вареники
Вареники з вишнею - рецепт
Вареники - це смачне і ситне блюдо української кухні. Існує безліч варіацій його створення з різними начинками: сиром, грибами, картоплею, полуницею,
Заварне тісто для вареників
Вареники роблять з різними начинками: сиром, картоплею, сиром, капустою, рибою, ягодами. І сьогодні ми детально розберемо, як приготувати заварне
Вареники в пароварці
Вареники - відмінний варіант для вечері. Варто відзначити, що їх можна не тільки варити, але й приготувати на пару. Для цього вам знадобляться самі