Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Вареники з вишнею - рецепт

Вареники з вишнею - рецепт

21-03-2015, 20:30
2 441
Вареники з вишнею - рецепт
У кожної господині є свій власний рецепт приготування вареників з вишнею. І вони настільки різноманітні, що вже неможливо сказати, які вареники «справжні», а які - лише варіації на тему. Тісто на воді, молоці, кефірі, пісне, дріжджове і ліниве сирне - сьогодні ми спробуємо осягнути неосяжне, і розповісти про всі види та мастил цієї традиційної страви.

Рецепт українських вареників зі свіжою вишнею


Інгредієнти:

  • кефір - 1 склянка;

  • яйце - 1 шт.;

  • борошно - 4 ст.;

  • сода - 1 ч. ложка;

  • сіль - 1/2 ч. ложки;

  • масло рослинне - 1 ч. ложка;

  • вишня - 500 г;

  • цукор - 3 ст. ложки.


  • Приготування
    Злегка збиваємо виделкою яйце з кефіром, содою і сіллю. Поступово додаючи посіяну борошно, замішуємо досить круте, але м'яке тісто. Накриваємо його рушником і даємо трохи відпочити.
    З вишень видаляємо кісточки і змішуємо ягоди з цукром. Беремо частину тіста, скачуємо його в джгут і нарізаємо невеликими шматочками. Розкачуємо кожен в тонкий корж, викладаємо по центру начинку і ретельно заліплюємо краю.
    У киплячу каструлю додаємо трохи солі і рослинне масло. Постійно помішуючи, кидаємо в окріп вареники. Коли вони спливуть, зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і витримуємо вареники ще пару хвилин. Після виймаємо шумівкою і даємо стекти. Шматочок вершкового масла не дасть вареників злипнутися.

    Рецепт смачних шоколадних вареників з вишнею


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно - 300 г;

  • вода - 2/3 ст.;

  • какао-порошок - 2 ст. ложки;

  • цукор - 2 ч. ложки;

  • масло рослинне - 2 ст. ложки;

  • сіль - 1/2 ч. ложки.


  • Для начинки:

  • вишня - 300 г;

  • шоколад чорний - 50 г;

  • масло вершкове - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    2/3 необхідної борошна просіваємо в миску і, поступово додаючи окріп, заварюємо липке тісто на вареники . Чекаємо, поки трохи охолоне. Після додаємо какао, цукор, сіль і масло. Поступово вводимо борошно і вимішуємо тісто. Скачуємо його в кулю, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо на годину «відпочити».
    Видаляємо з вишень кісточки, змішуємо з цукром. На водяній бані розтоплюємо шоколад, додаємо масло, перемішуємо і даємо масі застигнути. Тонко розкачуємо тісто, склянкою вирізаємо кружечки. У центр кожного кладемо пару вишень і шматочок шоколадної маси. Ліпимо вареники і відварюємо їх в киплячій воді близько 3-х хвилин, до готовності.
    До речі, якщо виключити шоколад з маслом, то вареники з вишнею, приготовані за цим рецептом виходити цілком пісними.

    Рецепт вареників з замороженої вишнею на пару


    Інгредієнти:

  • дріжджі (сухі) - 15 ч. ложки;

  • молоко - 200 мл;

  • борошно - 450 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • масло вершкове - 75 г;

  • сіль - 1 щіпка;

  • вишня заморожена - 400 г;

  • цукор - 100 р.


  • Для соусу:

  • цукор - 50 г;

  • мак - 50 г;

  • сметана - 200 р.


  • Приготування
    Цукор і дріжджі розводимо в теплому, температури тіла, молоці. Додаємо розтоплене масло, одне яйце і щіпку солі. Добре перемішуємо і додаємо просіяне борошно. Замішуємо гладке, еластичне тісто. Скачуємо його в кулю, покласти в глибоку миску і накриваємо вологим рушником. Залишаємо в теплому, спокійному місці на 2 години.
    Далі все як з звичайними варениками. Тонко розкачуємо кругляш і кладемо начинку - вишню з цукром. Ягоди можна не розморожувати. Ліпимо вареники і викладаємо їх на змащену рослинним маслом грати пароварки, залишаючи місце для «зростання» - дріжджові вареники значно збільшуються в об'ємі. Паримо близько 10 хвилин, а поки займемося соусом.
    У каструльці нагріваємо півсклянки води, засипаємо мак і цукор, варимо 10 хвилин. Коли вода трохи википить, додаємо сметану, перемішуємо і знімаємо з вогню. Поливаємо цим соусом підоспілі у пароварці варенички .

    Ліниві вареники з вишнею


    Інгредієнти:

  • сир - 250 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • борошно - 1 ст.;

  • цукор - 7 ст. ложок;

  • вишня - 15 шт.


  • Приготування
    Вареники з вишнею - рецепт

    Яйце розтираємо з цукром і змішати з сиром. Додаємо борошно і замішуємо тісто. Воно виходить досить липким, тому стіл, на якому будемо формувати вареники, щедро посипаємо борошном. Ділимо тісто на дві частини, кожну з яких скачуємо в ковбаску, а потім розплющуємо руками. По центру, гірками, на невеликій відстані один від одного насипаємо цукор. У кожну кладемо одну вишеньку без кісточки і згортаємо рулет. Пальцями продавлюємо улоговинки між ягідками і за ним нарізаємо ліниві вареники. Кидаємо їх у киплячу підсолоджену воду і варимо близько 10 хвилин. А можна ліниві вареники, як і звичайні, заморозити про запас.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Вареники з малиною
    Вареники з малиною
    Вареники з малиною - це класика російської кухні, і дуже просте літнє блюдо для всієї родини. Приготувати цей смачний кулінарний шедевр не скласти
    Вареники на кефірі
    Вареники на кефірі
    Вареники - це популярне українське блюдо, улюблене багатьма з нас. Зазвичай тісто для них робиться з борошна, води, яєць. Але найбільш ніжні вареники
    Вареники з сиром
    Вареники з сиром
    Вареники - улюблене блюдо з дитинства. Це простий і ситний обід або вечерю. Їх роблять з сиром, вишнею, полуницею, картоплею і т. д. Але сьогодні ми
    Заварне тісто для вареників
    Заварне тісто для вареників
    Вареники роблять з різними начинками: сиром, картоплею, сиром, капустою, рибою, ягодами. І сьогодні ми детально розберемо, як приготувати заварне
    Вареники з маком
    Вареники з маком
    Вареники - одна з найулюбленіших і найпопулярніших страв у нашій країні. Найчастіше готують вареники з картоплею або сиром, але є ще один чудовий
    Вареники в пароварці
    Вареники в пароварці
    Вареники - відмінний варіант для вечері. Варто відзначити, що їх можна не тільки варити, але й приготувати на пару. Для цього вам знадобляться самі