Тісто для вареників з вишнею
Смачна вишня – джерело вітаміну С і багатьох інших корисних речовин, звичайно, корисніше всього в сирому вигляді, однак іноді так хочеться побалувати себе чим-небудь смачним. Нескладне в приготуванні блюдо – вареники з вишнею . Яскраве, ситне, воно дозволить легко і швидко нагодувати сім'ю, кислуваті конвертики з тіста з соковитою, ароматною начинкою люблять навіть досить вибагливі їдці.
Для приготування вареників слід спершу замісити тісто. Може виникнути питання, чим тісто для вареників з вишнею відрізняється від іншого? По-перше, його готують з невеликою кількістю цукру, тому що вишня – зазвичай досить кисла ягода. Друга відмінність – ця ягода дає велику кількість соку. Щоб конвертики не розвалилися в процесі приготування, тісто для вареників з вишнею повинно бути більш щільним.
Починати приготування страви слід, звичайно, з підготовки ягід: переберіть вишню, видаліть хвостики, ретельно промийте. Коли стече, вийміть кісточки. Укладіть ягоди на друшляк, щоб сік стікав, а тим часом займіться другим інгредієнтом. Розповімо, як приготувати тісто для вареників з вишнею.
Інгредієнти:
вода – приблизно 350 мл;
просеянная пшеничне борошно в/с – 4-45 склянки без гірки;
сіль – 1 щіпка;
цукор – 2 ст. ложки;
олія оливкова – 2-3 ст. ложки.
Приготування
Борошно, зрозуміло, потрібно просіяти – найкраще – відразу в миску, в якій будете замішувати тісто. Підігрійте Воду, розчиніть в ній цукор і сіль. Вода повинна бути теплою, а приблизно температури тіла або кімнатної. Вливайте воду невеликими порціями, поступово з'єднуючи її з борошном. Вимішувати потрібно досить довго, спочатку може здатися, що муки багато. Не доливайте воду, продовжуйте місити, поступово вся мука «піде». В кінці процесу вимісіть тісто з додаванням масла. Якщо немає оливкової, можна використовувати будь-яку рослинну.
Тісто на вареники з вишнею на воді виходить щільним, пружним, перед розкочуванням дайте йому постояти.
Можна дещо змінити рецепт, додавши яйце – так тісто вийде більш еластичним і приємним.
Інгредієнти:
яйця перепелині – 3-4 шт.;
борошно пшеничне – 3 чашки (700-750 г);
мінеральна вода – 200 мл;
сіль – за смаком;
цукор – 2-3 ст. ложки;
масло вершкове – 50 р.
Приготування
У просіяне борошно вливаємо збиті з цукром і сіллю яйця, додаємо м'яке масло (не обов'язково його розтоплювати) і потроху підливаючи газовану воду, вимішуємо тісто. Воно вийде значно більш м'яким і гладким, ніж у попередньому рецепті.
Ще один цікавий і порівняно простий варіант. Кефір краще вибрати не менше 25% жирності, тісто в цьому випадку буде значно м'якше і ніжніше на смак. Можна використовувати кисле молоко або несолодкий йогурт.
Інгредієнти:
борошно пшеничне в/с – не менше 3 склянок;
сіль – за смаком;
кефір – 200 мл;
масло рослинне – 30 мл
Приготування
Для цього рецепта важливо пам'ятати правило: кефір повинен бути кімнатної температури. Борошно змішайте з сіллю і просійте в миску. Налийте кефір, додайте рослинне масло. Вимішувати тісто потрібно ретельно, до тих пір, поки воно сама не перестане липнути до рук.
Можна додати до списку інгредієнтів цукор і яйце, але в цьому випадку кількість борошна варто збільшити на півсклянки, інакше тісто буде не достатньо щільним і при варінні вареники розклеїтися.
Отже, тісто для вареників з вишнею готове, рецепт страви відомий всім. Тісто треба розкачати досить тонко, нарізати ромбами або колами, покласти начинку і защипить краю. Готові вареники можна відварити в киплячій воді або заморозити про запас.
Для приготування вареників слід спершу замісити тісто. Може виникнути питання, чим тісто для вареників з вишнею відрізняється від іншого? По-перше, його готують з невеликою кількістю цукру, тому що вишня – зазвичай досить кисла ягода. Друга відмінність – ця ягода дає велику кількість соку. Щоб конвертики не розвалилися в процесі приготування, тісто для вареників з вишнею повинно бути більш щільним.
Починати приготування страви слід, звичайно, з підготовки ягід: переберіть вишню, видаліть хвостики, ретельно промийте. Коли стече, вийміть кісточки. Укладіть ягоди на друшляк, щоб сік стікав, а тим часом займіться другим інгредієнтом. Розповімо, як приготувати тісто для вареників з вишнею.
Прісне тісто для вареників з вишнею
Інгредієнти:
Приготування
Борошно, зрозуміло, потрібно просіяти – найкраще – відразу в миску, в якій будете замішувати тісто. Підігрійте Воду, розчиніть в ній цукор і сіль. Вода повинна бути теплою, а приблизно температури тіла або кімнатної. Вливайте воду невеликими порціями, поступово з'єднуючи її з борошном. Вимішувати потрібно досить довго, спочатку може здатися, що муки багато. Не доливайте воду, продовжуйте місити, поступово вся мука «піде». В кінці процесу вимісіть тісто з додаванням масла. Якщо немає оливкової, можна використовувати будь-яку рослинну.
Тісто на вареники з вишнею на воді виходить щільним, пружним, перед розкочуванням дайте йому постояти.
Можна дещо змінити рецепт, додавши яйце – так тісто вийде більш еластичним і приємним.
Тісто на вареники з вишнею на воді з яйцем
Інгредієнти:
Приготування
У просіяне борошно вливаємо збиті з цукром і сіллю яйця, додаємо м'яке масло (не обов'язково його розтоплювати) і потроху підливаючи газовану воду, вимішуємо тісто. Воно вийде значно більш м'яким і гладким, ніж у попередньому рецепті.
Тісто для вареників з вишнею на кефірі
Ще один цікавий і порівняно простий варіант. Кефір краще вибрати не менше 25% жирності, тісто в цьому випадку буде значно м'якше і ніжніше на смак. Можна використовувати кисле молоко або несолодкий йогурт.
Інгредієнти:
Приготування
Для цього рецепта важливо пам'ятати правило: кефір повинен бути кімнатної температури. Борошно змішайте з сіллю і просійте в миску. Налийте кефір, додайте рослинне масло. Вимішувати тісто потрібно ретельно, до тих пір, поки воно сама не перестане липнути до рук.
Можна додати до списку інгредієнтів цукор і яйце, але в цьому випадку кількість борошна варто збільшити на півсклянки, інакше тісто буде не достатньо щільним і при варінні вареники розклеїтися.
Отже, тісто для вареників з вишнею готове, рецепт страви відомий всім. Тісто треба розкачати досить тонко, нарізати ромбами або колами, покласти начинку і защипить краю. Готові вареники можна відварити в киплячій воді або заморозити про запас.
Рекомендуємо добрі рецепти
Вареники на пару
Час від часу всім хочеться поласувати варениками, тим більше, що начинка може бути на будь-який смак. Але ще краще вареники виходять, якщо готувати
Вареники з замороженої вишнею - рецепт
Якщо вам посеред зими захотілося вареників з вишнею - на виручку прийде заморожена вишня. Вареники з мороженої вишні виходять такими ж смачними і
Вареники на кефірі
Вареники - це популярне українське блюдо, улюблене багатьма з нас. Зазвичай тісто для них робиться з борошна, води, яєць. Але найбільш ніжні вареники
Вареники з сиром
Вареники - улюблене блюдо з дитинства. Це простий і ситний обід або вечерю. Їх роблять з сиром, вишнею, полуницею, картоплею і т. д. Але сьогодні ми
Вареники з вишнею - рецепт
Вареники - це смачне і ситне блюдо української кухні. Існує безліч варіацій його створення з різними начинками: сиром, грибами, картоплею, полуницею,
Заварне тісто для вареників
Вареники роблять з різними начинками: сиром, картоплею, сиром, капустою, рибою, ягодами. І сьогодні ми детально розберемо, як приготувати заварне