Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Тісто для вареників з вишнею

Тісто для вареників з вишнею

5-07-2015, 22:56
734
Тісто для вареників з вишнею
Смачна вишня – джерело вітаміну С і багатьох інших корисних речовин, звичайно, корисніше всього в сирому вигляді, однак іноді так хочеться побалувати себе чим-небудь смачним. Нескладне в приготуванні блюдо – вареники з вишнею . Яскраве, ситне, воно дозволить легко і швидко нагодувати сім'ю, кислуваті конвертики з тіста з соковитою, ароматною начинкою люблять навіть досить вибагливі їдці.
Для приготування вареників слід спершу замісити тісто. Може виникнути питання, чим тісто для вареників з вишнею відрізняється від іншого? По-перше, його готують з невеликою кількістю цукру, тому що вишня – зазвичай досить кисла ягода. Друга відмінність – ця ягода дає велику кількість соку. Щоб конвертики не розвалилися в процесі приготування, тісто для вареників з вишнею повинно бути більш щільним.
Починати приготування страви слід, звичайно, з підготовки ягід: переберіть вишню, видаліть хвостики, ретельно промийте. Коли стече, вийміть кісточки. Укладіть ягоди на друшляк, щоб сік стікав, а тим часом займіться другим інгредієнтом. Розповімо, як приготувати тісто для вареників з вишнею.

Прісне тісто для вареників з вишнею


Інгредієнти:

  • вода – приблизно 350 мл;

  • просеянная пшеничне борошно в/с – 4-45 склянки без гірки;

  • сіль – 1 щіпка;

  • цукор – 2 ст. ложки;

  • олія оливкова – 2-3 ст. ложки.


  • Приготування
    Борошно, зрозуміло, потрібно просіяти – найкраще – відразу в миску, в якій будете замішувати тісто. Підігрійте Воду, розчиніть в ній цукор і сіль. Вода повинна бути теплою, а приблизно температури тіла або кімнатної. Вливайте воду невеликими порціями, поступово з'єднуючи її з борошном. Вимішувати потрібно досить довго, спочатку може здатися, що муки багато. Не доливайте воду, продовжуйте місити, поступово вся мука «піде». В кінці процесу вимісіть тісто з додаванням масла. Якщо немає оливкової, можна використовувати будь-яку рослинну.
    Тісто на вареники з вишнею на воді виходить щільним, пружним, перед розкочуванням дайте йому постояти.
    Можна дещо змінити рецепт, додавши яйце – так тісто вийде більш еластичним і приємним.

    Тісто на вареники з вишнею на воді з яйцем


    Інгредієнти:

  • яйця перепелині – 3-4 шт.;

  • борошно пшеничне – 3 чашки (700-750 г);

  • мінеральна вода – 200 мл;

  • сіль – за смаком;

  • цукор – 2-3 ст. ложки;

  • масло вершкове – 50 р.


  • Приготування
    У просіяне борошно вливаємо збиті з цукром і сіллю яйця, додаємо м'яке масло (не обов'язково його розтоплювати) і потроху підливаючи газовану воду, вимішуємо тісто. Воно вийде значно більш м'яким і гладким, ніж у попередньому рецепті.

    Тісто для вареників з вишнею на кефірі


    Ще один цікавий і порівняно простий варіант. Кефір краще вибрати не менше 25% жирності, тісто в цьому випадку буде значно м'якше і ніжніше на смак. Можна використовувати кисле молоко або несолодкий йогурт.
    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне в/с – не менше 3 склянок;

  • сіль – за смаком;

  • кефір – 200 мл;

  • масло рослинне – 30 мл


  • Приготування
    Для цього рецепта важливо пам'ятати правило: кефір повинен бути кімнатної температури. Борошно змішайте з сіллю і просійте в миску. Налийте кефір, додайте рослинне масло. Вимішувати тісто потрібно ретельно, до тих пір, поки воно
    Тісто для вареників з вишнею
    сама не перестане липнути до рук.
    Можна додати до списку інгредієнтів цукор і яйце, але в цьому випадку кількість борошна варто збільшити на півсклянки, інакше тісто буде не достатньо щільним і при варінні вареники розклеїтися.
    Отже, тісто для вареників з вишнею готове, рецепт страви відомий всім. Тісто треба розкачати досить тонко, нарізати ромбами або колами, покласти начинку і защипить краю. Готові вареники можна відварити в киплячій воді або заморозити про запас.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Вареники на пару
    Вареники на пару
    Час від часу всім хочеться поласувати варениками, тим більше, що начинка може бути на будь-який смак. Але ще краще вареники виходять, якщо готувати
    Вареники з замороженої вишнею - рецепт
    Вареники з замороженої вишнею - рецепт
    Якщо вам посеред зими захотілося вареників з вишнею - на виручку прийде заморожена вишня. Вареники з мороженої вишні виходять такими ж смачними і
    Вареники на кефірі
    Вареники на кефірі
    Вареники - це популярне українське блюдо, улюблене багатьма з нас. Зазвичай тісто для них робиться з борошна, води, яєць. Але найбільш ніжні вареники
    Вареники з сиром
    Вареники з сиром
    Вареники - улюблене блюдо з дитинства. Це простий і ситний обід або вечерю. Їх роблять з сиром, вишнею, полуницею, картоплею і т. д. Але сьогодні ми
    Вареники з вишнею - рецепт
    Вареники з вишнею - рецепт
    Вареники - це смачне і ситне блюдо української кухні. Існує безліч варіацій його створення з різними начинками: сиром, грибами, картоплею, полуницею,
    Заварне тісто для вареників
    Заварне тісто для вареників
    Вареники роблять з різними начинками: сиром, картоплею, сиром, капустою, рибою, ягодами. І сьогодні ми детально розберемо, як приготувати заварне