Незважаючи на велику кількість самих різноманітних страв, вареники і пельмені залишаються безперечними лідерами по популярності у слов'янській кухні. Кулінарні книги та сайти рясніють рецептами приготування кращого тесту і варіацій начинки. І кожна господиня, безсумнівно, вибрала для себе підходящий варіант. Але, як мовиться, немає межі досконалості. Ми завжди прагнемо до кращого, і завжди шукаємо для себе більш легкі і правильні шляхи для створення ідеальних страв.
Навіть якщо ви давно вірні традиційною рецептурою, рекомендуємо вам обов'язково спробувати варіант заварного тіста для вареників і пельменів. Воно дуже просто готується і набагато полегшує роботу з формування виробів. Таке тісто дуже пластично, не прилипає до рук, не рветься і перетворює процес приготування в суцільне задоволення.
Вареники і пельмені з заварного тіста швидше варяться і мають відмінний смак. Достатньо всього кілька хвилин проварити їх після закипання - і страва готова. Такі вироби можна заморозити про запас і використовувати за потреби.
Заварне тісто для пельменів - рецепт
Інгредієнти: борошно пшеничне – 500 г; рослинна олія – 60 мл; гаряча вода – 350 мл; сіль – 5 р. Приготування Пшеничне борошно просіваємо в глибоку миску, додаємо сіль, рослинне масло і тонкою цівкою вливаємо підігріту до кипіння воду, безперервно заважаючи. Перекладаємо тісто на посипану борошном поверхню і вимішуємо його до еластичності. Якщо занадто гаряче, можна дати масі трохи охолонути, а потім приступити до замішування руками.
Поміщаємо борошняний ком в миску, даємо йому настоятися протягом години і можемо приступати до формування пельменів.
При роботі з правильно приготованим заварним тістом не потрібно подпыление поверхні рук і борошном. Воно абсолютно не прилипає і добре розкочується.
Заварне тісто на вареники - рецепт
Інгредієнти: борошно пшеничне – 1 кг; гаряча вода – 07 л; яйце – 2 шт.; рослинне масло – 100 мл; сіль – 10 р. Приготування Три склянки пшеничного борошна просіваємо в широку і глибоку ємність, додаємо сіль, рослинне масло без запаху, вливаємо підігріту до кипіння воду і гарненько перемішуємо. Даємо отриманої масі трохи охолонути і через п'ять-сім хвилин додаємо розхитані в окремій мисці яйця і додаємо решту просіяне борошно. Замішуємо щільне, еластичне і не липнущее до рук тісто. Поміщаємо його в миску, прикриваємо трохи вологим рушником і залишаємо для набухання клейковини мінімум на одну годину.
Після закінчення відведеного часу заварне тісто на вареники готове до подальшого застосування і формування виробів. Можна розкачати його тонким шаром, вирізати склянкою коржики або розрізати на частини, сформувати ковбаски, розділити їх на фрагменти і пальцями рук або качалкою перетворити їх у коржі.
Універсальне заварне тісто для вареників, пельменів і чебуреків - рецепт
Інгредієнти: борошно пшеничне – 05 кг; гаряча вода – 025 л; яйце – 1 шт.; рослинне масло – 20 мл; сіль – щіпка. Приготування Розбиваємо яйце, додаємо дрібку солі і збовтуємо виделкою або вінчиком. Додаємо попередньо просіяне борошно, рослинне масло, перемішуємо і вливаємо підігріту до кипіння воду. Вимішуємо масу спочатку за допомогою ложки, потім викладаємо на присипаний борошном стіл і замішуємо руками еластичне тісто. При необхідності підсипаємо ще трохи борошна.
Після того, як тісто відпочине протягом години в мисці, прикритої чистою вологою тканиною або рушником, воно повністю буде готовий до формування вареників, пельменів або чебуреків . Крім того, його успішно використовують для приготування мантів і листкових коржів.