Рецепт домашніх пельменів
Як би не розхвалювали виробники пельменів свої вироби, вони поза всяких сумнівів значно поступаються за всіма параметрами домашньому продукту. І будь-яка господиня, розташовуючи вільним часом, намагається порадувати свою сім'ю цими смачними домашніми варениками.
Пропонуємо два варіанти приготування цього споконвічно російського страви, кожен з яких гарантує чудовий результат.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно пшеничне – 700-750 г;
рослинне масло – 20 мл;
фільтрована вода – 350 мл;
великі курячі яйця – 2 шт.;
сіль – 10 г;
Для начинки:
свинина – 400 г;
яловичина – 400 г;
цибуля ріпчаста – 250 г;
часник – 2-3 зубчики;
крижана вода – 100 мл;
мелений чорний перець – за смаком;
сіль – за смаком.
Приготування
Приготування домашніх пельменів починаємо з начинки. Свинину і яловичину промиваємо, витираємо насухо, розрізаємо на шматочки і пропускаємо через м'ясорубку разом з попередньо очищеним цибулею і часником. Додаємо у фарш сіль, мелений чорний перець, вливаємо крижану воду, перемішуємо ретельно і залишаємо настоятися в холодильнику, прикривши кришкою.
Тим часом беремося за тісто . Просіваємо борошно пшеничне гіркою в широку миску і робимо по центру поглиблення у вигляді кратера. В іншій ємності змішуємо яйця з тепленькою фільтрованою водою, підсолюємо суміш і починаємо потроху вливати в борошняне поглиблення, одночасно вибиваючи. Спочатку замішуємо в мисці, а потім перекладаємо на рівну поверхню, заздалегідь припыленную борошном, і ретельно вимішуємо руками. При необхідності додаємо борошно. В результаті повинні отримати щільне не пливе і не липнущее тісто. Тепер додаємо рослинне масло без запаху і ще раз гарненько вимішуємо. Прикриваємо борошняний ком харчовою плівкою і залишаємо хвилин на сорок-п'ятдесят.
Після закінчення часу поділяємо тісто на частини, з яких скачуємо ковбаски товщиною приблизно 25-3 сантиметри. Їх у свою чергу розрізаємо на фрагменти по одному сантиметру і розкачуємо до отримання тонких круглих коржів. По центру кожної накладаємо чайною ложкою начинку, звертаємо півмісяцем, защипуємо краю, гарненько притискаючи, а потім стуляємо кінчики, отримуючи круглий пельменів.
Для того щоб зварити свіжі домашні пельмені, досить закинути їх в киплячу підсолену воду і після спливання проварити ще дві-три хвилинки. Після цього виймаємо їх за допомогою шумівки на блюдо, приправляємо топленим маслом і подаємо до столу.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно пшеничне – 480-620 г;
фільтрована вода – 220 мл;
великі курячі яйця – 2 шт.;
сіль – 10 г;
Для начинки:
свинина – 350 г;
яловичина – 350 г;
цибуля ріпчаста – 350 г;
молоко – 140 мл;
мелений чорний перець – 1/4 ч. ложки або по смаку;
сіль – 10 г або по смаку.
Приготування
Справжні сибірські пельмені, звичайно ж, далекі від запропонованого рецепта. Але навряд чи у сучасних господинь знайдеться в холодильнику м'ясо лося, ведмедя або диких птахів, з якого свого часу сибіряки готували начинку для автентичного варіанти страви. Тому даний варіант найбільш адаптований під наш смак і можливості і передбачає приготування фаршу з свинини і яловичини.
М'ясо подрібнюємо за допомогою м'ясорубки з крупною решіткою, а очищений цибулю з дрібної. Перемішуємо отриманий фарш, попередньо заправивши сіллю, меленим чорним перцем і молоком і залишаємо настоятися в холодильнику.
Тісто замішуємо, як і в попередньому рецепті, тільки беремо для цього не теплу воду, а крижану. Отримавши щільну, гладку і пластичну текстуру борошняного кома залишаємо його для визрівання на сорок хвилин.
Після цього формуємо з тіста ковбаски, розрізаємо їх на медальйони, розкачуємо за допомогою качалки до отримання коржів, накладаємо на кожну чайною ложкою начинку з фаршу, защипуємо краю півмісяцем і стуляємо кінчики, формуючи круглі пельмені.
Відправляємо пельмені в киплячу підсолену воду і після спливання проварюємо дві-три хвилини. Виймаємо їх шумівкою на блюдо, заправляємо маслом і подаємо до столу.
Пропонуємо два варіанти приготування цього споконвічно російського страви, кожен з яких гарантує чудовий результат.
Смачні домашні пельмені - найпростіший рецепт
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Приготування домашніх пельменів починаємо з начинки. Свинину і яловичину промиваємо, витираємо насухо, розрізаємо на шматочки і пропускаємо через м'ясорубку разом з попередньо очищеним цибулею і часником. Додаємо у фарш сіль, мелений чорний перець, вливаємо крижану воду, перемішуємо ретельно і залишаємо настоятися в холодильнику, прикривши кришкою.
Тим часом беремося за тісто . Просіваємо борошно пшеничне гіркою в широку миску і робимо по центру поглиблення у вигляді кратера. В іншій ємності змішуємо яйця з тепленькою фільтрованою водою, підсолюємо суміш і починаємо потроху вливати в борошняне поглиблення, одночасно вибиваючи. Спочатку замішуємо в мисці, а потім перекладаємо на рівну поверхню, заздалегідь припыленную борошном, і ретельно вимішуємо руками. При необхідності додаємо борошно. В результаті повинні отримати щільне не пливе і не липнущее тісто. Тепер додаємо рослинне масло без запаху і ще раз гарненько вимішуємо. Прикриваємо борошняний ком харчовою плівкою і залишаємо хвилин на сорок-п'ятдесят.
Після закінчення часу поділяємо тісто на частини, з яких скачуємо ковбаски товщиною приблизно 25-3 сантиметри. Їх у свою чергу розрізаємо на фрагменти по одному сантиметру і розкачуємо до отримання тонких круглих коржів. По центру кожної накладаємо чайною ложкою начинку, звертаємо півмісяцем, защипуємо краю, гарненько притискаючи, а потім стуляємо кінчики, отримуючи круглий пельменів.
Для того щоб зварити свіжі домашні пельмені, досить закинути їх в киплячу підсолену воду і після спливання проварити ще дві-три хвилинки. Після цього виймаємо їх за допомогою шумівки на блюдо, приправляємо топленим маслом і подаємо до столу.
Рецепт приготування сибірських пельменів в домашніх умовах
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Справжні сибірські пельмені, звичайно ж, далекі від запропонованого рецепта. Але навряд чи у сучасних господинь знайдеться в холодильнику м'ясо лося, ведмедя або диких птахів, з якого свого часу сибіряки готували начинку для автентичного варіанти страви. Тому даний варіант найбільш адаптований під наш смак і можливості і передбачає приготування фаршу з свинини і яловичини.
М'ясо подрібнюємо за допомогою м'ясорубки з крупною решіткою, а очищений цибулю з дрібної. Перемішуємо отриманий фарш, попередньо заправивши сіллю, меленим чорним перцем і молоком і залишаємо настоятися в холодильнику.
Тісто замішуємо, як і в попередньому рецепті, тільки беремо для цього не теплу воду, а крижану. Отримавши щільну, гладку і пластичну текстуру борошняного кома залишаємо його для визрівання на сорок хвилин.
Після цього формуємо з тіста ковбаски, розрізаємо їх на медальйони, розкачуємо за допомогою качалки до отримання коржів, накладаємо на кожну чайною ложкою начинку з фаршу, защипуємо краю півмісяцем і стуляємо кінчики, формуючи круглі пельмені.
Відправляємо пельмені в киплячу підсолену воду і після спливання проварюємо дві-три хвилини. Виймаємо їх шумівкою на блюдо, заправляємо маслом і подаємо до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Манти - рецепт
Манти - чудове блюдо узбецької кухні, яке дуже популярно і в наших краях. І абсолютно виправдано. Неймовірно соковита і чудово ароматна начинка,
Тісто на пельмені - класичний рецепт
Важливою умовою успіху в приготуванні домашніх пельменів є правильне тісто. Оболонка виробу повинна бути досить тонкою й досить міцною, щоб витримати
Як приготувати пельмені?
Пельмені - одне з найулюбленіших страв сучасних чоловіків. Звичайно, зараз їх можна купити в будь-якому супермаркеті, прийти додому, зварити і подати
Пельмені з грибами
Пельмені з грибами - незвичайне і дуже смачне блюдо, яке припаде до душі кожному. Рецепти їх приготування ви знайдете в цій статті. А ще ми
Фарш для пельменів
Звичайно ж, всі ми любимо пельмені, і знаємо, що фарш для них готуватися зі свинини і яловичини. Але ми сьогодні підібрали найбільш цікаві варіанти
Пельмені в пароварці
Пельмені можна смажити, варити, або навіть запікати в духовці, але зручніше всього готувати пельмені на пару, адже вони виходять такими ж ніжними, як