Вернуться назад Распечатать

Рецепт тіста на домашні пельмені

Рецепт тіста на домашні пельмені
Кожен шанувальник домашніх пельменів неодмінно повинен обзавестися перевіреним способом приготування тіста для них. Поки одні воліють готувати круте і щільне тісто на воді, інші віддають перевагу більш м'якому продукту на основі кефіру та інших молочних продуктів. Вибрати свій рецепт тіста на домашні пельмені можна лише практикуючись і почати практику ми рекомендуємо з цього матеріалу.

Класичне тісто для домашніх пельменів - рецепт на воді


Почати пропонуємо з простою класики, інгредієнти для приготування якої вже напевно знайдуться у вас під рукою.
Інгредієнти:

  • борошно - 355 г;

  • вода - 230 мл;

  • рослинне масло - 35 мл


  • Приготування
    Перед тим, як зробити тісто на домашні пельмені, рекомендуємо очистити борошно від будь-якого можливого сміття шляхом попереднього просіювання. Після, з'єднайте борошно з пучкою солі і перемішайте, влийте олію і теплу воду. Температура останньої дозволить ниткам глютену розслабитися і зробить готове тісто еластичним. Перед початком розкочування тесту неодмінно слід полежати під вологою серветкою не менше півгодини, а можна і зовсім замісити його завчасно і залиште в холодильнику, попередньо обернувши плівкою.

    Тісто для домашніх пельменів – рецепт на молоці


    Ніжність цього тесту неможливо передати словами, а все не тільки завдяки основі з молока, але і із-за додавання одного картопляного бульби. Саме картопля робить оболонку пельменя делікатною.
    Інгредієнти:

  • борошно - 440 г;

  • молоко - 340 мл;

  • вершкове масло - 45 г;

  • картопля (бульба середнього розміру) - 1 шт.


  • Приготування
    Основа для такого тесту готується незвично. Молоко підігрівають з шматочком масла, а потім кладуть до нього бульба картоплі і розминають в пюре. Таке картопляне пюре змішують з борошном до утворення однорідного тіста, після чого тісто залишають повністю охолонути, розгортають на присипаному борошном столі і приступають до формування пельменів .

    Заварне тісто для домашніх пельменів


    Заварювання тесту допомагає зробити звичайне тісто помітно більш м'яким. Текстура у такого тесту досить в'язка, але в нарізаному вигляді з ним зручно працювати, а тому випробувати такий спосіб приготування слід неодмінно.
    Інгредієнти:

  • борошно - 375 г;

  • вода - 235 мл;

  • рослинна олія - 15 мл;

  • вершкове масло - 15 р.


  • Приготування
    З'єднайте борошно з хорошою пучкою солі. Воду доведіть до кипіння і змішайте окріп з обома видами масла. Влийте окріп з маслом до борошні і замісіть тісто з допомогою ложки, поки воно не збереться разом. Коли грудки тіста охолонуть до комфортної температури, зберіть їх разом і вимісіть руками разом. Готове тісто залиште на півгодини, а потім приступайте до розкочуванні, нарізці і формуванні.

    Тісто для домашніх пельменів з яйцем


    Якщо хочете приготувати щільне тісто, яке добре утримувало б навіть саму водянисту начинку , то доповніть стандартну суміш інгредієнтів яйцем. Яйце, як відмінний зв'язуючий компонент, допоможе не тільки з легкістю ліпити пельмені, але і варити їх не боячись перетворити тісто в кашу.
    Рецепт тіста на домашні пельмені

    Інгредієнти:

  • яйця - 2 шт.;

  • борошно - 375 г;

  • вода - 145 мл


  • Приготування
    Яйця збийте з пучкою солі. До борошна влити крижану воду і збиті яйця. Перемішайте всі інгредієнти разом прямо руками. Спершу буде здаватися, що тісто вийшло надмірно крутим, але варто добре вимішати і дати відлежатися з півгодини при кімнатній температурі, як воно стане м'яким і простим у розминці. Приготування тіста для пельменів в домашніх умовах закінчено, а тому можна приступати до його нарізці і формуванні.