Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Ніжне тісто для пельменів

Ніжне тісто для пельменів

28-02-2016, 20:30
613
Ніжне тісто для пельменів
А ви не замислювалися, чому у деяких господинь пельмені виходять м'якими і соковитими, а у кого-то – тверді грудочки? Сьогодні ми поділимося з вами деякими секретами і розповімо, як правильно приготувати ніжне тісто для пельменів різними способами.

Ніжне і м'яке тісто для пельменів на воді


Інгредієнти:

  • борошно – 420 г;

  • жовтки яєчні – 2 шт.;

  • масло вершкове – 30 г;

  • вода фільтрована – 150 мл.


  • Приготування
    Борошно просіваємо гіркою на чистий стіл. Потім в серединці робимо невелике поглиблення і вливаємо туди розтоплене і остигле масло. Після цього додаємо яєчні жовтки і поступово вимішуємо тісто, підливаючи при необхідності охолоджену воду. Коли всі інгредієнти перемішуються, тісто інтенсивно розминаємо ще хвилин 10. Тепер акуратно загортаємо його в плівочку і прибираємо в холод. Через півгодини готове ніжне тісто використовуємо для приготування домашніх пельменів.

    Ніжне тісто для пельменів на кефірі


    Інгредієнти:

  • борошно – 300 г;

  • кефір 32% – 200 мл


  • Приготування
    Охолоджений кефір виливаємо в каструльку і поступово порціями всипаємо просіяне через сито борошно. Ретельно вимішуємо однорідне м'яке тісто, а потім загортаємо його в тонку харчову плівочку і залишаємо на кілька годин у холодильнику. По закінченні часу, приступаємо до ліплення та формування домашніх пельменів.

    Рецепт ніжного тіста для пельменів на сметані


    Інгредієнти:

  • борошно – 730 г;

  • фільтрована вода – 200 мл;

  • яйце – 2 шт.;

  • сметана нежирна – 200 мл;

  • кухонна сіль – щіпка.


  • Приготування
    Яйця без шкаралупи викладаємо в миску, збиваємо міксером і додаємо сметану. Потім поступово вливаємо холодну воду, гарненько перемішуємо і додаємо частинами просіяне борошно. Замішуємо руками досить круте, але ніжне тісто для пельменів, а потім накриваємо його тканинним рушником і залишаємо на 15 години, загорнувши в плівку.

    Ніжне тісто для пельменів на молоці


    Інгредієнти:

  • борошно – 1 кг;

  • коров'яче молоко – 500 мл;
  • Ніжне тісто для пельменів

  • яйце – 2 шт.;

  • сіль харчова – щіпка.


  • Приготування
    У каструльку розбиваємо сирі яйця і збиваємо їх міксером до пишного стану, кинувши щіпку повареної солі. Далі вливаємо холодне молоко, додаємо трохи борошна, перемішуємо і ставимо посуд на дуже слабенький вогонь. Після загустіння, знімаємо її з вогню, підсипаємо частинами борошно і гарненько вимішуємо тісто до еластичного стану. Залишаємо на 30 хвилин відлежатися, а потім приступаємо до формування пельменів .
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Фарш для пельменів з свинини
    Фарш для пельменів з свинини
    Безсумнівно домашні пельмені всі люблять, бо рецептів їх так багато. У цій статті ми зупинимося на ідеальному наповненні для цих виробів. Розповімо,
    Тісто для «Горішків»
    Тісто для «Горішків»
    В цій статті детально описано кілька рецептів, які неодмінно повернуть вас у дитинство, адже печиво «Горішки» напевно готували в кожному будинку.
    Смачне тісто для пельменів
    Смачне тісто для пельменів
    Безсумнівно, смак пельменів залежить від наповнення. Однак без правильної оболонки страва втратить свої відмінні якості. Основа виробу повинна бути
    Тісто на пельмені - класичний рецепт
    Тісто на пельмені - класичний рецепт
    Важливою умовою успіху в приготуванні домашніх пельменів є правильне тісто. Оболонка виробу повинна бути досить тонкою й досить міцною, щоб витримати
    Заварне тісто для пельменів
    Заварне тісто для пельменів
    Для пельменів зазвичай готують саме просте тісто, на воді з борошном. Але якщо вже готувати пельмені самим, то й тісто бажано зробити найкраще, щоб
    Рецепт тіста для пельменів
    Рецепт тіста для пельменів
    Всі ми з вами любимо пельмені, їх, звісно, можна купити в магазині і просто зварити. Але найсмачніші пельмені, звичайно ж, домашні. І в нашій статті