Ніжне тісто для пельменів
А ви не замислювалися, чому у деяких господинь пельмені виходять м'якими і соковитими, а у кого-то – тверді грудочки? Сьогодні ми поділимося з вами деякими секретами і розповімо, як правильно приготувати ніжне тісто для пельменів різними способами.
Інгредієнти:
борошно – 420 г;
жовтки яєчні – 2 шт.;
масло вершкове – 30 г;
вода фільтрована – 150 мл.
Приготування
Борошно просіваємо гіркою на чистий стіл. Потім в серединці робимо невелике поглиблення і вливаємо туди розтоплене і остигле масло. Після цього додаємо яєчні жовтки і поступово вимішуємо тісто, підливаючи при необхідності охолоджену воду. Коли всі інгредієнти перемішуються, тісто інтенсивно розминаємо ще хвилин 10. Тепер акуратно загортаємо його в плівочку і прибираємо в холод. Через півгодини готове ніжне тісто використовуємо для приготування домашніх пельменів.
Інгредієнти:
борошно – 300 г;
кефір 32% – 200 мл
Приготування
Охолоджений кефір виливаємо в каструльку і поступово порціями всипаємо просіяне через сито борошно. Ретельно вимішуємо однорідне м'яке тісто, а потім загортаємо його в тонку харчову плівочку і залишаємо на кілька годин у холодильнику. По закінченні часу, приступаємо до ліплення та формування домашніх пельменів.
Інгредієнти:
борошно – 730 г;
фільтрована вода – 200 мл;
яйце – 2 шт.;
сметана нежирна – 200 мл;
кухонна сіль – щіпка.
Приготування
Яйця без шкаралупи викладаємо в миску, збиваємо міксером і додаємо сметану. Потім поступово вливаємо холодну воду, гарненько перемішуємо і додаємо частинами просіяне борошно. Замішуємо руками досить круте, але ніжне тісто для пельменів, а потім накриваємо його тканинним рушником і залишаємо на 15 години, загорнувши в плівку.
Інгредієнти:
борошно – 1 кг;
коров'яче молоко – 500 мл;
яйце – 2 шт.;
сіль харчова – щіпка.
Приготування
У каструльку розбиваємо сирі яйця і збиваємо їх міксером до пишного стану, кинувши щіпку повареної солі. Далі вливаємо холодне молоко, додаємо трохи борошна, перемішуємо і ставимо посуд на дуже слабенький вогонь. Після загустіння, знімаємо її з вогню, підсипаємо частинами борошно і гарненько вимішуємо тісто до еластичного стану. Залишаємо на 30 хвилин відлежатися, а потім приступаємо до формування пельменів .
Ніжне і м'яке тісто для пельменів на воді
Інгредієнти:
Приготування
Борошно просіваємо гіркою на чистий стіл. Потім в серединці робимо невелике поглиблення і вливаємо туди розтоплене і остигле масло. Після цього додаємо яєчні жовтки і поступово вимішуємо тісто, підливаючи при необхідності охолоджену воду. Коли всі інгредієнти перемішуються, тісто інтенсивно розминаємо ще хвилин 10. Тепер акуратно загортаємо його в плівочку і прибираємо в холод. Через півгодини готове ніжне тісто використовуємо для приготування домашніх пельменів.
Ніжне тісто для пельменів на кефірі
Інгредієнти:
Приготування
Охолоджений кефір виливаємо в каструльку і поступово порціями всипаємо просіяне через сито борошно. Ретельно вимішуємо однорідне м'яке тісто, а потім загортаємо його в тонку харчову плівочку і залишаємо на кілька годин у холодильнику. По закінченні часу, приступаємо до ліплення та формування домашніх пельменів.
Рецепт ніжного тіста для пельменів на сметані
Інгредієнти:
Приготування
Яйця без шкаралупи викладаємо в миску, збиваємо міксером і додаємо сметану. Потім поступово вливаємо холодну воду, гарненько перемішуємо і додаємо частинами просіяне борошно. Замішуємо руками досить круте, але ніжне тісто для пельменів, а потім накриваємо його тканинним рушником і залишаємо на 15 години, загорнувши в плівку.
Ніжне тісто для пельменів на молоці
Інгредієнти:
Приготування
У каструльку розбиваємо сирі яйця і збиваємо їх міксером до пишного стану, кинувши щіпку повареної солі. Далі вливаємо холодне молоко, додаємо трохи борошна, перемішуємо і ставимо посуд на дуже слабенький вогонь. Після загустіння, знімаємо її з вогню, підсипаємо частинами борошно і гарненько вимішуємо тісто до еластичного стану. Залишаємо на 30 хвилин відлежатися, а потім приступаємо до формування пельменів .
Рекомендуємо добрі рецепти
Фарш для пельменів з свинини
Безсумнівно домашні пельмені всі люблять, бо рецептів їх так багато. У цій статті ми зупинимося на ідеальному наповненні для цих виробів. Розповімо,
Тісто для «Горішків»
В цій статті детально описано кілька рецептів, які неодмінно повернуть вас у дитинство, адже печиво «Горішки» напевно готували в кожному будинку.
Смачне тісто для пельменів
Безсумнівно, смак пельменів залежить від наповнення. Однак без правильної оболонки страва втратить свої відмінні якості. Основа виробу повинна бути
Тісто на пельмені - класичний рецепт
Важливою умовою успіху в приготуванні домашніх пельменів є правильне тісто. Оболонка виробу повинна бути досить тонкою й досить міцною, щоб витримати
Заварне тісто для пельменів
Для пельменів зазвичай готують саме просте тісто, на воді з борошном. Але якщо вже готувати пельмені самим, то й тісто бажано зробити найкраще, щоб
Рецепт тіста для пельменів
Всі ми з вами любимо пельмені, їх, звісно, можна купити в магазині і просто зварити. Але найсмачніші пельмені, звичайно ж, домашні. І в нашій статті