Смачне тісто для пельменів
Пельмені – просте блюдо, улюблене багатьма. Є маса варіантів його приготування. Відрізняються не тільки начинки, але і саме тісто. Зараз ми вам розповімо, як приготувати смачне тісто для пельменів.
Смачне заварне тісто для пельменів
Інгредієнти:
окріп – 300 мл;
борошно – 560 г;
цукровий пісок – 5 г;
масло вершкове 73% жирності – 50 г;
кам'яна сіль – 5 р.
Приготування
Над великою ємністю акуратно просіваємо борошно, туди кладемо сіль, цукор і перемішуємо. Кип'ятимо воду, в яку кидаємо масло, щоб воно розчинилося. Після закипання воду з маслом потроху вливаємо в борошно. Відразу ж починаємо замішувати тісто, щоб не було грудок. Якщо раптом тісто виходить занадто липким, то додаємо ще борошно і перемішуємо. Далі формуємо з нього кулю, покласти в каструлю, прикриваємо і на годинку залишаємо. А після цього починаємо ліпити пельмені.
Саме смачне тісто для пельменів
Інгредієнти:
борошно вищого гатунку пшеничне – 6 склянок;
яйця – 2 шт.;
окріп – 300 мл;
сіль – 1 ч. ложка.
Приготування
У 1/3 просіяного борошна спочатку вливаємо 05 склянки окропу і гарненько перемішуємо. Коли маса стане однорідною, вливаємо воду, що залишилася, додаємо сіль, яйця і борошно. Добре вимішуємо руками і при кімнатній температурі залишаємо на півгодини. А щоб тісто за цей час не обвітрилося, обертаємо його плівкою або ж прикривають серветкою. Потім сміливо можна ліпити пельмені.
М'яке і смачне тісто на пельмені
Інгредієнти:
кефір 32% жирності – 250 мл;
борошно вищого гатунку пшеничне – 400 р.
Приготування
У кефір, вилитий у миску кладемо половину борошна і розмішуємо до однорідності. Потім потроху вводимо решту борошна і замішуємо тісто, яке потім прибираємо в холодильник. А хвилин через 40 пускаємо його на подальшу роботу.
Смачне тісто для пельменів на воді
Інгредієнти:
вода холодна – 100 мл;
пшеничне борошно – 2 склянки;
великі курячі яйця – 2 шт.;
сіль – 5 р.
Приготування
У борошно додаємо сіль і з отриманої суміші формуємо гірку, в центрі якої робимо ямочку. У неї спочатку додаємо 1 яйце, розмішуємо виделкою, а потім вбиваємо і друге яйце. Тепер частинами вливаємо воду (вона повинна бути холодною) і замішуємо тісто. Формуємо кулю і активно мнемо його. Тісто виходить досить тугим. Хвилин через 15 після активного замісу залишаємо тісто відпочивати на 1 годину. Для цього його залишаємо прямо на столі і зверху прикриваємо його рушником.
Смачне тісто для пельменів на молоці
Інгредієнти:
молоко – 450 г;
борошно вищого сорту – 900 г;
яйця курячі – 2 шт.;
сіль – щіпка.
Приготування
В молоко додаємо яйця і сіль. Додаємо борошно, щоб вийшло рідке тісто. Тепер ставимо його на невеликий вогонь. Обов'язково розмішуємо тісто. Воно буде потихеньку набухати і густіти. Після загустіння знімаємо його з вогню. Важливий момент – масу до кипіння доводити не можна, щоб не згорнувся білок. Тепер всипаємо муку, що залишилася, і замішуємо тісто. Приблизно на півгодини залишаємо його відпочивати. А потім вже ліпимо пельмені, розкачати тісто в пласт.
Смачне тісто для домашніх пельменів
Інгредієнти:
мінеральна вода з газом – 1 склянка;
борошно – 3 склянки;
яйце велике – 1 шт.;
цукровий пісок – 20 г;
сіль – 1/2 ч. ложки;
рафінована соняшникова олія – 60 мл
Приготування
Розбиваємо яйце, додаємо сіль, цукор і злегка це все збиваємо. Вливаємо олію і добре перемішуємо. Підсипаємо частинами борошно (в обов'язковому порядку вона повинна бути просіяної) і замішуємо тісто. Воно повинно стати гладким і однорідним. На 20 хвилин залишаємо його відпочити, а потім розкачуємо його в тоненький пласт і починаємо ліпити пельмені.
Смачне заварне тісто для пельменів
Інгредієнти:
Приготування
Над великою ємністю акуратно просіваємо борошно, туди кладемо сіль, цукор і перемішуємо. Кип'ятимо воду, в яку кидаємо масло, щоб воно розчинилося. Після закипання воду з маслом потроху вливаємо в борошно. Відразу ж починаємо замішувати тісто, щоб не було грудок. Якщо раптом тісто виходить занадто липким, то додаємо ще борошно і перемішуємо. Далі формуємо з нього кулю, покласти в каструлю, прикриваємо і на годинку залишаємо. А після цього починаємо ліпити пельмені.
Саме смачне тісто для пельменів
Інгредієнти:
Приготування
У 1/3 просіяного борошна спочатку вливаємо 05 склянки окропу і гарненько перемішуємо. Коли маса стане однорідною, вливаємо воду, що залишилася, додаємо сіль, яйця і борошно. Добре вимішуємо руками і при кімнатній температурі залишаємо на півгодини. А щоб тісто за цей час не обвітрилося, обертаємо його плівкою або ж прикривають серветкою. Потім сміливо можна ліпити пельмені.
М'яке і смачне тісто на пельмені
Інгредієнти:
Приготування
У кефір, вилитий у миску кладемо половину борошна і розмішуємо до однорідності. Потім потроху вводимо решту борошна і замішуємо тісто, яке потім прибираємо в холодильник. А хвилин через 40 пускаємо його на подальшу роботу.
Смачне тісто для пельменів на воді
Інгредієнти:
Приготування
У борошно додаємо сіль і з отриманої суміші формуємо гірку, в центрі якої робимо ямочку. У неї спочатку додаємо 1 яйце, розмішуємо виделкою, а потім вбиваємо і друге яйце. Тепер частинами вливаємо воду (вона повинна бути холодною) і замішуємо тісто. Формуємо кулю і активно мнемо його. Тісто виходить досить тугим. Хвилин через 15 після активного замісу залишаємо тісто відпочивати на 1 годину. Для цього його залишаємо прямо на столі і зверху прикриваємо його рушником.
Смачне тісто для пельменів на молоці
Інгредієнти:
Приготування
В молоко додаємо яйця і сіль. Додаємо борошно, щоб вийшло рідке тісто. Тепер ставимо його на невеликий вогонь. Обов'язково розмішуємо тісто. Воно буде потихеньку набухати і густіти. Після загустіння знімаємо його з вогню. Важливий момент – масу до кипіння доводити не можна, щоб не згорнувся білок. Тепер всипаємо муку, що залишилася, і замішуємо тісто. Приблизно на півгодини залишаємо його відпочивати. А потім вже ліпимо пельмені, розкачати тісто в пласт.
Смачне тісто для домашніх пельменів
Інгредієнти:
Приготування
Розбиваємо яйце, додаємо сіль, цукор і злегка це все збиваємо. Вливаємо олію і добре перемішуємо. Підсипаємо частинами борошно (в обов'язковому порядку вона повинна бути просіяної) і замішуємо тісто. Воно повинно стати гладким і однорідним. На 20 хвилин залишаємо його відпочити, а потім розкачуємо його в тоненький пласт і починаємо ліпити пельмені.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тісто на пельмені - класичний рецепт
Важливою умовою успіху в приготуванні домашніх пельменів є правильне тісто. Оболонка виробу повинна бути досить тонкою й досить міцною, щоб витримати
Заварне тісто для вареників і пельменів
В правильних вареники або пельмені провідну роль відіграє вдалий тісто. Адже головне, щоб надалі страва не разварилось в процесі варіння і не
Смачне тісто для чебуреків
Як відомо основу приголомшливого смаку чебуреків створює не тільки соковита начинка, а ще важливо, щоб тісто було правильним: тонким пористим і
Як зробити тісто на манти?
Головною особливістю узбецьких мантів є неймовірно тонка і досить міцне тісто, головне завдання якого утримати весь сік всередині самого виробу.
Заварне тісто для пельменів
Для пельменів зазвичай готують саме просте тісто, на воді з борошном. Але якщо вже готувати пельмені самим, то й тісто бажано зробити найкраще, щоб
Рецепт тіста для пельменів
Всі ми з вами любимо пельмені, їх, звісно, можна купити в магазині і просто зварити. Але найсмачніші пельмені, звичайно ж, домашні. І в нашій статті