Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Смачне тісто для пельменів

Смачне тісто для пельменів

7-02-2016, 15:47
726
Смачне тісто для пельменів
Пельмені – просте блюдо, улюблене багатьма. Є маса варіантів його приготування. Відрізняються не тільки начинки, але і саме тісто. Зараз ми вам розповімо, як приготувати смачне тісто для пельменів.
Смачне заварне тісто для пельменів
Інгредієнти:

  • окріп – 300 мл;

  • борошно – 560 г;

  • цукровий пісок – 5 г;

  • масло вершкове 73% жирності – 50 г;

  • кам'яна сіль – 5 р.


  • Приготування
    Над великою ємністю акуратно просіваємо борошно, туди кладемо сіль, цукор і перемішуємо. Кип'ятимо воду, в яку кидаємо масло, щоб воно розчинилося. Після закипання воду з маслом потроху вливаємо в борошно. Відразу ж починаємо замішувати тісто, щоб не було грудок. Якщо раптом тісто виходить занадто липким, то додаємо ще борошно і перемішуємо. Далі формуємо з нього кулю, покласти в каструлю, прикриваємо і на годинку залишаємо. А після цього починаємо ліпити пельмені.
    Саме смачне тісто для пельменів
    Інгредієнти:

  • борошно вищого гатунку пшеничне – 6 склянок;

  • яйця – 2 шт.;

  • окріп – 300 мл;

  • сіль – 1 ч. ложка.


  • Приготування
    У 1/3 просіяного борошна спочатку вливаємо 05 склянки окропу і гарненько перемішуємо. Коли маса стане однорідною, вливаємо воду, що залишилася, додаємо сіль, яйця і борошно. Добре вимішуємо руками і при кімнатній температурі залишаємо на півгодини. А щоб тісто за цей час не обвітрилося, обертаємо його плівкою або ж прикривають серветкою. Потім сміливо можна ліпити пельмені.
    М'яке і смачне тісто на пельмені
    Інгредієнти:

  • кефір 32% жирності – 250 мл;

  • борошно вищого гатунку пшеничне – 400 р.


  • Приготування
    У кефір, вилитий у миску кладемо половину борошна і розмішуємо до однорідності. Потім потроху вводимо решту борошна і замішуємо тісто, яке потім прибираємо в холодильник. А хвилин через 40 пускаємо його на подальшу роботу.
    Смачне тісто для пельменів на воді
    Інгредієнти:

  • вода холодна – 100 мл;

  • пшеничне борошно – 2 склянки;

  • великі курячі яйця – 2 шт.;

  • сіль – 5 р.


  • Приготування
    У борошно додаємо сіль і з отриманої суміші формуємо гірку, в центрі якої робимо ямочку. У неї спочатку додаємо 1 яйце, розмішуємо виделкою, а потім вбиваємо і друге яйце. Тепер частинами вливаємо воду (вона повинна бути холодною) і замішуємо тісто. Формуємо кулю і активно мнемо його. Тісто виходить досить тугим. Хвилин через 15 після активного замісу залишаємо тісто відпочивати на 1 годину. Для цього його залишаємо прямо на столі і зверху прикриваємо його рушником.
    Смачне тісто для пельменів на молоці
    Інгредієнти:

  • молоко – 450 г;

  • борошно вищого сорту – 900 г;

  • яйця курячі – 2 шт.;

  • сіль – щіпка.


  • Приготування
    В молоко додаємо яйця і сіль. Додаємо борошно, щоб вийшло рідке тісто. Тепер ставимо його на невеликий вогонь. Обов'язково розмішуємо тісто. Воно буде потихеньку набухати і густіти. Після загустіння знімаємо його з вогню. Важливий момент – масу до кипіння доводити не можна, щоб не згорнувся білок. Тепер всипаємо муку, що залишилася, і замішуємо тісто. Приблизно на півгодини залишаємо його відпочивати. А потім вже ліпимо пельмені, розкачати тісто в пласт.
    Смачне тісто для домашніх пельменів
    Інгредієнти:

  • мінеральна вода з газом – 1 склянка;

  • борошно – 3 склянки;
  • Смачне тісто для пельменів

  • яйце велике – 1 шт.;

  • цукровий пісок – 20 г;

  • сіль – 1/2 ч. ложки;

  • рафінована соняшникова олія – 60 мл


  • Приготування
    Розбиваємо яйце, додаємо сіль, цукор і злегка це все збиваємо. Вливаємо олію і добре перемішуємо. Підсипаємо частинами борошно (в обов'язковому порядку вона повинна бути просіяної) і замішуємо тісто. Воно повинно стати гладким і однорідним. На 20 хвилин залишаємо його відпочити, а потім розкачуємо його в тоненький пласт і починаємо ліпити пельмені.




  • Рекомендуємо добрі рецепти
    Тісто на пельмені - класичний рецепт
    Тісто на пельмені - класичний рецепт
    Важливою умовою успіху в приготуванні домашніх пельменів є правильне тісто. Оболонка виробу повинна бути досить тонкою й досить міцною, щоб витримати
    Заварне тісто для вареників і пельменів
    Заварне тісто для вареників і пельменів
    В правильних вареники або пельмені провідну роль відіграє вдалий тісто. Адже головне, щоб надалі страва не разварилось в процесі варіння і не
    Смачне тісто для чебуреків
    Смачне тісто для чебуреків
    Як відомо основу приголомшливого смаку чебуреків створює не тільки соковита начинка, а ще важливо, щоб тісто було правильним: тонким пористим і
    Як зробити тісто на манти?
    Як зробити тісто на манти?
    Головною особливістю узбецьких мантів є неймовірно тонка і досить міцне тісто, головне завдання якого утримати весь сік всередині самого виробу.
    Заварне тісто для пельменів
    Заварне тісто для пельменів
    Для пельменів зазвичай готують саме просте тісто, на воді з борошном. Але якщо вже готувати пельмені самим, то й тісто бажано зробити найкраще, щоб
    Рецепт тіста для пельменів
    Рецепт тіста для пельменів
    Всі ми з вами любимо пельмені, їх, звісно, можна купити в магазині і просто зварити. Але найсмачніші пельмені, звичайно ж, домашні. І в нашій статті