Пельмені – просте блюдо, улюблене багатьма. Є маса варіантів його приготування. Відрізняються не тільки начинки, але і саме тісто. Зараз ми вам розповімо, як приготувати смачне тісто для пельменів.
Смачне заварне тісто для пельменів
Інгредієнти: окріп – 300 мл; борошно – 560 г; цукровий пісок – 5 г; масло вершкове 73% жирності – 50 г; кам'яна сіль – 5 р. Приготування Над великою ємністю акуратно просіваємо борошно, туди кладемо сіль, цукор і перемішуємо. Кип'ятимо воду, в яку кидаємо масло, щоб воно розчинилося. Після закипання воду з маслом потроху вливаємо в борошно. Відразу ж починаємо замішувати тісто, щоб не було грудок. Якщо раптом тісто виходить занадто липким, то додаємо ще борошно і перемішуємо. Далі формуємо з нього кулю, покласти в каструлю, прикриваємо і на годинку залишаємо. А після цього починаємо ліпити пельмені.
Саме смачне тісто для пельменів
Інгредієнти: борошно вищого гатунку пшеничне – 6 склянок; яйця – 2 шт.; окріп – 300 мл; сіль – 1 ч. ложка. Приготування У 1/3 просіяного борошна спочатку вливаємо 05 склянки окропу і гарненько перемішуємо. Коли маса стане однорідною, вливаємо воду, що залишилася, додаємо сіль, яйця і борошно. Добре вимішуємо руками і при кімнатній температурі залишаємо на півгодини. А щоб тісто за цей час не обвітрилося, обертаємо його плівкою або ж прикривають серветкою. Потім сміливо можна ліпити пельмені.
М'яке і смачне тісто на пельмені
Інгредієнти: кефір 32% жирності – 250 мл; борошно вищого гатунку пшеничне – 400 р. Приготування У кефір, вилитий у миску кладемо половину борошна і розмішуємо до однорідності. Потім потроху вводимо решту борошна і замішуємо тісто, яке потім прибираємо в холодильник. А хвилин через 40 пускаємо його на подальшу роботу.
Смачне тісто для пельменів на воді
Інгредієнти: вода холодна – 100 мл; пшеничне борошно – 2 склянки; великі курячі яйця – 2 шт.; сіль – 5 р. Приготування У борошно додаємо сіль і з отриманої суміші формуємо гірку, в центрі якої робимо ямочку. У неї спочатку додаємо 1 яйце, розмішуємо виделкою, а потім вбиваємо і друге яйце. Тепер частинами вливаємо воду (вона повинна бути холодною) і замішуємо тісто. Формуємо кулю і активно мнемо його. Тісто виходить досить тугим. Хвилин через 15 після активного замісу залишаємо тісто відпочивати на 1 годину. Для цього його залишаємо прямо на столі і зверху прикриваємо його рушником.
Смачне тісто для пельменів на молоці
Інгредієнти: молоко – 450 г; борошно вищого сорту – 900 г; яйця курячі – 2 шт.; сіль – щіпка. Приготування В молоко додаємо яйця і сіль. Додаємо борошно, щоб вийшло рідке тісто. Тепер ставимо його на невеликий вогонь. Обов'язково розмішуємо тісто. Воно буде потихеньку набухати і густіти. Після загустіння знімаємо його з вогню. Важливий момент – масу до кипіння доводити не можна, щоб не згорнувся білок. Тепер всипаємо муку, що залишилася, і замішуємо тісто. Приблизно на півгодини залишаємо його відпочивати. А потім вже ліпимо пельмені, розкачати тісто в пласт.
Смачне тісто для домашніх пельменів
Інгредієнти: мінеральна вода з газом – 1 склянка; борошно – 3 склянки; яйце велике – 1 шт.; цукровий пісок – 20 г; сіль – 1/2 ч. ложки; рафінована соняшникова олія – 60 мл Приготування Розбиваємо яйце, додаємо сіль, цукор і злегка це все збиваємо. Вливаємо олію і добре перемішуємо. Підсипаємо частинами борошно (в обов'язковому порядку вона повинна бути просіяної) і замішуємо тісто. Воно повинно стати гладким і однорідним. На 20 хвилин залишаємо його відпочити, а потім розкачуємо його в тоненький пласт і починаємо ліпити пельмені.