Смачне тісто для чебуреків
Звичайно, для повсякденної їжі чебуреки не годяться. Вони дуже жирні і, відповідно, калорійні. Але при цьому вони дуже смачні. Тому іноді можна ними побалувати себе і рідних. Є маса рецептів їх приготування. Дуже важливо, яким буде тісто. Цікаві рецепти приготування смачного тіста для чебуреків ви дізнаєтеся, ознайомившись із цією статтею.
Інгредієнти:
борошно пшеничне – 4 склянки;
цукор – 1 ч. ложка;
сіль – 2 щіпки;
горілка – 1 ч. ложка;
масло рослинне – 150 мл;
вода – 250 мл
Приготування
У холодній воді розчиняємо цукор і сіль. Борошно просіваємо гіркою, туди вливаємо олію, воду з сіллю і цукром і горілку. Добре все це розмішуємо і приступаємо до замісу тіста. Потім його накриваємо серветкою і відкладаємо в сторону. Через 15 хвилин знову вимішуємо його і ще відкладаємо. Все повинно бути 3-4 таких підходу. В результаті вийде еластичне тісто. До рук воно липнути зовсім не буде. Тоненько його розкачуємо, вирізаємо кола і кладемо начинку.
Інгредієнти:
борошно – 500 г;
яйця – 1 шт.;
кефір – 250 г;
сіль – щіпка.
Приготування
Кефір виливаємо в глибоку миску, вбиваємо яйце, солимо і збиваємо масу віночком. Прямо в масу просіваємо борошно і інтенсивно перемішуємо тісто. Коли тісто придбає досить щільну структуру, але при цьому залишиться еластичним, викладаємо його на стіл, притрушений борошном, ще раз гарненько вимішуємо і залишаємо хвилин на 20. Після цього тісто вже цілком придатне для подальшої роботи. Розкачуємо його, вирізаємо гуртки і приступаємо до формування чебуреків.
Інгредієнти:
борошно пшеничне – 600 г;
горілка – 30 мл;
вода – 350 мл;
рафінована рослинна олія – 30 мл;
яйця – 1 шт.;
сіль – щіпка.
Приготування
Воду з сіллю і рослинним маслом змішуємо в глибокій ємності. Доводимо масу до кипіння. Просіваємо склянку борошна і потроху, приблизно по столовій ложці, всипаємо його в киплячу воду, безперервно помішуючи. Знімаємо каструлю з вогню, додаємо борошно і замішуємо тісто. Поки ще пухке тісто викладаємо на стіл, в середину вбиваємо яйце і потроху вливаємо горілку. Постійно перемішуємо. Тісто, загортаємо в харчову плівку і залишаємо приблизно на 1 годину. Після цього тісто злегка обминаємо і на ніч кладемо в холодильник. Якщо часу немає, то в холодильнику потрібно дати полежати тесту хоча б годину. Перебування його в холоді в даному випадку обов'язкова умова. Після цього його розкачуємо і ліпимо чебуреки.
Інгредієнти:
борошно пшеничне – 4 склянки;
сильно газована мінеральна вода – 300 мл;
цукор – 2 ч. ложки;
горілка – 20 мл;
сіль – щіпка.
Приготування
У підходящий посуд просіваємо борошно, додаємо цукор і сіль. У центрі отриманої борошняний гірки робимо поглиблення, в яке цівкою вливаємо газовану мінеральну воду. Постійно помішуючи, замішуємо тісто. Вливаємо горілку і далі вже місимо тісто руками. Воно повинно вийти досить крутим, як на вареники чи пельмені. Скачуємо з тіста кулю, загортаємо його в харчову плівку і кладемо на півгодини в холодильник. Потім дістаємо і розгортаємо в джгут. Далі ріжемо його на шматочки, скачуємо в кульки їх і залишаємо відпочивати хвилин на 10. Після цього розкачуємо їх качалкою в тонкий пласт, кладемо начинку і скріплюємо краю. А щоб вийшли заповітні бульбашки на чебуреках, смажити їх потрібно у великій кількості олії. Приємного апетиту!
Тісто для чебуреків смачне і хрустке з горілкою
Інгредієнти:
Приготування
У холодній воді розчиняємо цукор і сіль. Борошно просіваємо гіркою, туди вливаємо олію, воду з сіллю і цукром і горілку. Добре все це розмішуємо і приступаємо до замісу тіста. Потім його накриваємо серветкою і відкладаємо в сторону. Через 15 хвилин знову вимішуємо його і ще відкладаємо. Все повинно бути 3-4 таких підходу. В результаті вийде еластичне тісто. До рук воно липнути зовсім не буде. Тоненько його розкачуємо, вирізаємо кола і кладемо начинку.
Саме смачне тісто для чебуреків - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Кефір виливаємо в глибоку миску, вбиваємо яйце, солимо і збиваємо масу віночком. Прямо в масу просіваємо борошно і інтенсивно перемішуємо тісто. Коли тісто придбає досить щільну структуру, але при цьому залишиться еластичним, викладаємо його на стіл, притрушений борошном, ще раз гарненько вимішуємо і залишаємо хвилин на 20. Після цього тісто вже цілком придатне для подальшої роботи. Розкачуємо його, вирізаємо гуртки і приступаємо до формування чебуреків.
Як зробити пузырчатое і смачне тісто на чебуреки?
Інгредієнти:
Приготування
Воду з сіллю і рослинним маслом змішуємо в глибокій ємності. Доводимо масу до кипіння. Просіваємо склянку борошна і потроху, приблизно по столовій ложці, всипаємо його в киплячу воду, безперервно помішуючи. Знімаємо каструлю з вогню, додаємо борошно і замішуємо тісто. Поки ще пухке тісто викладаємо на стіл, в середину вбиваємо яйце і потроху вливаємо горілку. Постійно перемішуємо. Тісто, загортаємо в харчову плівку і залишаємо приблизно на 1 годину. Після цього тісто злегка обминаємо і на ніч кладемо в холодильник. Якщо часу немає, то в холодильнику потрібно дати полежати тесту хоча б годину. Перебування його в холоді в даному випадку обов'язкова умова. Після цього його розкачуємо і ліпимо чебуреки.
Смачне хрустке тісто для чебуреків на мінералці
Інгредієнти:
Приготування
У підходящий посуд просіваємо борошно, додаємо цукор і сіль. У центрі отриманої борошняний гірки робимо поглиблення, в яке цівкою вливаємо газовану мінеральну воду. Постійно помішуючи, замішуємо тісто. Вливаємо горілку і далі вже місимо тісто руками. Воно повинно вийти досить крутим, як на вареники чи пельмені. Скачуємо з тіста кулю, загортаємо його в харчову плівку і кладемо на півгодини в холодильник. Потім дістаємо і розгортаємо в джгут. Далі ріжемо його на шматочки, скачуємо в кульки їх і залишаємо відпочивати хвилин на 10. Після цього розкачуємо їх качалкою в тонкий пласт, кладемо начинку і скріплюємо краю. А щоб вийшли заповітні бульбашки на чебуреках, смажити їх потрібно у великій кількості олії. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Хрустке тісто для чебуреків
Запорукою вдалих чебуреків є аж ніяк не начинка, а правильно приготовлена основа. Тонка, злегка шарувата і, звичайно ж, хрустка. Є кілька секретів,
Тісто для чебуреків на мінералці
Запорукою вдалих чебуреків є ароматне і неймовірно соковите м'ясо і, звичайно, повітряне, хрустке з бульбашками повітря тісто. Про останній і
Кримські чебуреки
Легкі, повітряні, з тоненькою хрусткою оболонкою, яка не розмокає від соку. Соковитий і неймовірно ароматний фарш всередині цього неперевершеного
Тісто для чебуреків з горілкою
Чебуреки - це не зовсім корисна їжа, але часом так хочеться шкідливості. І якщо вже піддатися спокусі, то звичайно він повинен бути смачним та
Смачне, хрустке тісто для чебуреків
Самі смачні чебуреки - з хрусткою скоринкою зовні і соковитою начинкою всередині. Як же домогтися,щоб тісто вийшло золотистим і хрустким? Ми
Тісто на чебуреки на воді
Чебуреки - це смачне татарське блюдо, яке традиційно готують з м'ясом. І в сьогоднішній нашій статті ми розповімо, як зробити тісто на чебуреки на