Вернуться назад Распечатать

Смачне тісто для чебуреків

Смачне тісто для чебуреків
Звичайно, для повсякденної їжі чебуреки не годяться. Вони дуже жирні і, відповідно, калорійні. Але при цьому вони дуже смачні. Тому іноді можна ними побалувати себе і рідних. Є маса рецептів їх приготування. Дуже важливо, яким буде тісто. Цікаві рецепти приготування смачного тіста для чебуреків ви дізнаєтеся, ознайомившись із цією статтею.

Тісто для чебуреків смачне і хрустке з горілкою


Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 4 склянки;

  • цукор – 1 ч. ложка;

  • сіль – 2 щіпки;

  • горілка – 1 ч. ложка;

  • масло рослинне – 150 мл;

  • вода – 250 мл


  • Приготування
    У холодній воді розчиняємо цукор і сіль. Борошно просіваємо гіркою, туди вливаємо олію, воду з сіллю і цукром і горілку. Добре все це розмішуємо і приступаємо до замісу тіста. Потім його накриваємо серветкою і відкладаємо в сторону. Через 15 хвилин знову вимішуємо його і ще відкладаємо. Все повинно бути 3-4 таких підходу. В результаті вийде еластичне тісто. До рук воно липнути зовсім не буде. Тоненько його розкачуємо, вирізаємо кола і кладемо начинку.

    Саме смачне тісто для чебуреків - рецепт


    Інгредієнти:

  • борошно – 500 г;

  • яйця – 1 шт.;

  • кефір – 250 г;

  • сіль – щіпка.


  • Приготування
    Кефір виливаємо в глибоку миску, вбиваємо яйце, солимо і збиваємо масу віночком. Прямо в масу просіваємо борошно і інтенсивно перемішуємо тісто. Коли тісто придбає досить щільну структуру, але при цьому залишиться еластичним, викладаємо його на стіл, притрушений борошном, ще раз гарненько вимішуємо і залишаємо хвилин на 20. Після цього тісто вже цілком придатне для подальшої роботи. Розкачуємо його, вирізаємо гуртки і приступаємо до формування чебуреків.

    Як зробити пузырчатое і смачне тісто на чебуреки?


    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 600 г;

  • горілка – 30 мл;

  • вода – 350 мл;

  • рафінована рослинна олія – 30 мл;

  • яйця – 1 шт.;

  • сіль – щіпка.


  • Приготування
    Воду з сіллю і рослинним маслом змішуємо в глибокій ємності. Доводимо масу до кипіння. Просіваємо склянку борошна і потроху, приблизно по столовій ложці, всипаємо його в киплячу воду, безперервно помішуючи. Знімаємо каструлю з вогню, додаємо борошно і замішуємо тісто. Поки ще пухке тісто викладаємо на стіл, в середину вбиваємо яйце і потроху вливаємо горілку. Постійно перемішуємо. Тісто, загортаємо в харчову плівку і залишаємо приблизно на 1 годину. Після цього тісто злегка обминаємо і на ніч кладемо в холодильник. Якщо часу немає, то в холодильнику потрібно дати полежати тесту хоча б годину. Перебування його в холоді в даному випадку обов'язкова умова. Після цього його розкачуємо і ліпимо чебуреки.

    Смачне хрустке тісто для чебуреків на мінералці


    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 4 склянки;

  • сильно газована мінеральна вода – 300 мл;

  • цукор – 2 ч. ложки;

  • горілка – 20 мл;

  • сіль – щіпка.


  • Приготування
    Смачне тісто для чебуреків

    У підходящий посуд просіваємо борошно, додаємо цукор і сіль. У центрі отриманої борошняний гірки робимо поглиблення, в яке цівкою вливаємо газовану мінеральну воду. Постійно помішуючи, замішуємо тісто. Вливаємо горілку і далі вже місимо тісто руками. Воно повинно вийти досить крутим, як на вареники чи пельмені. Скачуємо з тіста кулю, загортаємо його в харчову плівку і кладемо на півгодини в холодильник. Потім дістаємо і розгортаємо в джгут. Далі ріжемо його на шматочки, скачуємо в кульки їх і залишаємо відпочивати хвилин на 10. Після цього розкачуємо їх качалкою в тонкий пласт, кладемо начинку і скріплюємо краю. А щоб вийшли заповітні бульбашки на чебуреках, смажити їх потрібно у великій кількості олії. Приємного апетиту!