Звичайно, для повсякденної їжі чебуреки не годяться. Вони дуже жирні і, відповідно, калорійні. Але при цьому вони дуже смачні. Тому іноді можна ними побалувати себе і рідних. Є маса рецептів їх приготування. Дуже важливо, яким буде тісто. Цікаві рецепти приготування смачного тіста для чебуреків ви дізнаєтеся, ознайомившись із цією статтею.
Тісто для чебуреків смачне і хрустке з горілкою
Інгредієнти: борошно пшеничне – 4 склянки; цукор – 1 ч. ложка; сіль – 2 щіпки; горілка – 1 ч. ложка; масло рослинне – 150 мл; вода – 250 мл Приготування У холодній воді розчиняємо цукор і сіль. Борошно просіваємо гіркою, туди вливаємо олію, воду з сіллю і цукром і горілку. Добре все це розмішуємо і приступаємо до замісу тіста. Потім його накриваємо серветкою і відкладаємо в сторону. Через 15 хвилин знову вимішуємо його і ще відкладаємо. Все повинно бути 3-4 таких підходу. В результаті вийде еластичне тісто. До рук воно липнути зовсім не буде. Тоненько його розкачуємо, вирізаємо кола і кладемо начинку.
Саме смачне тісто для чебуреків - рецепт
Інгредієнти: борошно – 500 г; яйця – 1 шт.; кефір – 250 г; сіль – щіпка. Приготування Кефір виливаємо в глибоку миску, вбиваємо яйце, солимо і збиваємо масу віночком. Прямо в масу просіваємо борошно і інтенсивно перемішуємо тісто. Коли тісто придбає досить щільну структуру, але при цьому залишиться еластичним, викладаємо його на стіл, притрушений борошном, ще раз гарненько вимішуємо і залишаємо хвилин на 20. Після цього тісто вже цілком придатне для подальшої роботи. Розкачуємо його, вирізаємо гуртки і приступаємо до формування чебуреків.
Як зробити пузырчатое і смачне тісто на чебуреки?
Інгредієнти: борошно пшеничне – 600 г; горілка – 30 мл; вода – 350 мл; рафінована рослинна олія – 30 мл; яйця – 1 шт.; сіль – щіпка. Приготування Воду з сіллю і рослинним маслом змішуємо в глибокій ємності. Доводимо масу до кипіння. Просіваємо склянку борошна і потроху, приблизно по столовій ложці, всипаємо його в киплячу воду, безперервно помішуючи. Знімаємо каструлю з вогню, додаємо борошно і замішуємо тісто. Поки ще пухке тісто викладаємо на стіл, в середину вбиваємо яйце і потроху вливаємо горілку. Постійно перемішуємо. Тісто, загортаємо в харчову плівку і залишаємо приблизно на 1 годину. Після цього тісто злегка обминаємо і на ніч кладемо в холодильник. Якщо часу немає, то в холодильнику потрібно дати полежати тесту хоча б годину. Перебування його в холоді в даному випадку обов'язкова умова. Після цього його розкачуємо і ліпимо чебуреки.
Смачне хрустке тісто для чебуреків на мінералці
Інгредієнти: борошно пшеничне – 4 склянки; сильно газована мінеральна вода – 300 мл; цукор – 2 ч. ложки; горілка – 20 мл; сіль – щіпка. Приготування У підходящий посуд просіваємо борошно, додаємо цукор і сіль. У центрі отриманої борошняний гірки робимо поглиблення, в яке цівкою вливаємо газовану мінеральну воду. Постійно помішуючи, замішуємо тісто. Вливаємо горілку і далі вже місимо тісто руками. Воно повинно вийти досить крутим, як на вареники чи пельмені. Скачуємо з тіста кулю, загортаємо його в харчову плівку і кладемо на півгодини в холодильник. Потім дістаємо і розгортаємо в джгут. Далі ріжемо його на шматочки, скачуємо в кульки їх і залишаємо відпочивати хвилин на 10. Після цього розкачуємо їх качалкою в тонкий пласт, кладемо начинку і скріплюємо краю. А щоб вийшли заповітні бульбашки на чебуреках, смажити їх потрібно у великій кількості олії. Приємного апетиту!