М'ясна запіканка в духовці
Свої м'ясні запіканки в духовці є в кухні практично кожного народу. Це проста опція приготування м'яса одночасно з гарніром і перетворення цього поєднання в приголомшливо ситне блюдо. Про деяких варіаціях цієї страви ми розповімо нижче.
Інгредієнти:
м'ясний фарш - 490 г;
крохмаль - 10 г;
ріпчаста цибуля - 115 г;
сушений чилі - 1 ч. ложка;
часник (гранули) - 1/2 ч. ложки;
томати - 570 г;
відварений рис - 320 г;
тертий сир - 115 р.
Приготування
Першим ділом спасеруйте шматочки цибулі разом з м'ясним фаршем до зарум'янювання останнього. Приправте все, а потім посипте крохмалем. Перемішавши, залийте м'ясо томатами і дайте їм розійтися в соус. Коли соус загусне, фарш з'єднайте з рисом і перекладіть в блюдо для запікання. Посипте запіканку рисом і готуйте півгодини при 180 градусах.
Керуючись все тим же принципом і аналогічною схемою приготування, ви можете зробити м'ясну запіканку з макаронами в духовці, замінивши відварений рис будь-якими відварними макаронами.
Британці люблять поєднувати обсмажений фарш з томатним соусом і овочами, розподіляти все це у формі і покривати шаром картопляного пюре. Незважаючи на те, що для нас таке блюдо є типовою запіканкою, для них це пиріг, а точніше «пастуший пиріг».
Інгредієнти:
Для пюре:
картопля - 690 м;
молоко - 115 мл;
вершкове масло - 65 г;
жовток одного яйця.
Для м'яса:
цибуля - 175 г;
морква - 95 г;
часник - 3 зубки;
м'ясний фарш - 840 г;
борошно - 15 г;
томатна паста - 15 г;
яловичий бульйон - 245 мл;
листя чебрецю, розмарину - по 1 ст. ложці;
консервовані боби (кукурудза, горошок) - по 60 р.
Приготування
Поки картопляні бульби варяться, візьміться за м'ясну частину нашої запіканки. Спершу, розігрів масло, спасеруйте на ньому шматочки моркви з цибулею, після додайте пюрированный часник і бобові, зелень, покладіть фарш. Як тільки з фаршу випарується зайва рідина і шматочки підрум'яняться, посипте їх борошном, а потім влийте приблизно половину бульйону. Дайте рідини закипіти, розведіть в ній томатну пасту і влийте бульйон, що залишився. Залиште всі побурлить до загустіння соусу.
Готові картопляні шматочки пюрируйте з маслом, вливши молоко і вбивши жовток. Викладіть основу форми м'ясний фарш і покрийте його шаром пюре. Готуйте м'ясну запіканку з овочами в духовці при 200 градусах 25 хвилин.
М'ясна запіканка з рисом в духовці – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Першим ділом спасеруйте шматочки цибулі разом з м'ясним фаршем до зарум'янювання останнього. Приправте все, а потім посипте крохмалем. Перемішавши, залийте м'ясо томатами і дайте їм розійтися в соус. Коли соус загусне, фарш з'єднайте з рисом і перекладіть в блюдо для запікання. Посипте запіканку рисом і готуйте півгодини при 180 градусах.
Керуючись все тим же принципом і аналогічною схемою приготування, ви можете зробити м'ясну запіканку з макаронами в духовці, замінивши відварений рис будь-якими відварними макаронами.
Картопляно-м'ясна запіканка з фаршу в духовці
Британці люблять поєднувати обсмажений фарш з томатним соусом і овочами, розподіляти все це у формі і покривати шаром картопляного пюре. Незважаючи на те, що для нас таке блюдо є типовою запіканкою, для них це пиріг, а точніше «пастуший пиріг».
Інгредієнти:
Для пюре:
Для м'яса:
Приготування
Поки картопляні бульби варяться, візьміться за м'ясну частину нашої запіканки. Спершу, розігрів масло, спасеруйте на ньому шматочки моркви з цибулею, після додайте пюрированный часник і бобові, зелень, покладіть фарш. Як тільки з фаршу випарується зайва рідина і шматочки підрум'яняться, посипте їх борошном, а потім влийте приблизно половину бульйону. Дайте рідини закипіти, розведіть в ній томатну пасту і влийте бульйон, що залишився. Залиште всі побурлить до загустіння соусу.
Готові картопляні шматочки пюрируйте з маслом, вливши молоко і вбивши жовток. Викладіть основу форми м'ясний фарш і покрийте його шаром пюре. Готуйте м'ясну запіканку з овочами в духовці при 200 градусах 25 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Запіканка з макаронами і фаршем в духовці
Макаронна запіканка - це чудовий спосіб розправитися з залишками вчорашнього вечері, не викидаючи його. Доповнивши блюдо м'ясними компонентами у вас
М'ясна начинка для пиріжків
Класичний наповнювач пиріжка включає в себе не тільки обсмажений м'ясний фарш, але доповнення у вигляді овочевий засмажки, простого поєднання
М'ясна запіканка в мультиварці
Після того, як у світі з'явилася домашня кухонна техніка, що виконує безліч функцій, життя хазяєчок полегшилася в тисячі разів. Сьогодні ми з вами
Запіканка з кабачків з фаршем
Рекомендуємо вам приготувати запіканку з кабачків з фаршем. Смачна варіація на тему поєднання овочів з фаршем. Вона готується неймовірно просто і
Сирна запіканка з макаронами
Сирна запіканка з макаронами - смачне і ситне блюдо, яке, без сумніву, сподобається і дорослим, і дітям. І зараз ми вам підкажемо, як приготувати цю
Капустяна запіканка
Запіканка з капустою - це дієтичне, але від того не менш ситне блюдо. Додати в нього можна все що завгодно: м'ясо, крупи, яйця, від цього смак