Вернуться назад Распечатать

М'ясна запіканка в духовці

М'ясна запіканка в духовці
Свої м'ясні запіканки в духовці є в кухні практично кожного народу. Це проста опція приготування м'яса одночасно з гарніром і перетворення цього поєднання в приголомшливо ситне блюдо. Про деяких варіаціях цієї страви ми розповімо нижче.

М'ясна запіканка з рисом в духовці – рецепт


Інгредієнти:

  • м'ясний фарш - 490 г;

  • крохмаль - 10 г;

  • ріпчаста цибуля - 115 г;

  • сушений чилі - 1 ч. ложка;

  • часник (гранули) - 1/2 ч. ложки;

  • томати - 570 г;

  • відварений рис - 320 г;

  • тертий сир - 115 р.


  • Приготування
    Першим ділом спасеруйте шматочки цибулі разом з м'ясним фаршем до зарум'янювання останнього. Приправте все, а потім посипте крохмалем. Перемішавши, залийте м'ясо томатами і дайте їм розійтися в соус. Коли соус загусне, фарш з'єднайте з рисом і перекладіть в блюдо для запікання. Посипте запіканку рисом і готуйте півгодини при 180 градусах.
    Керуючись все тим же принципом і аналогічною схемою приготування, ви можете зробити м'ясну запіканку з макаронами в духовці, замінивши відварений рис будь-якими відварними макаронами.

    Картопляно-м'ясна запіканка з фаршу в духовці


    Британці люблять поєднувати обсмажений фарш з томатним соусом і овочами, розподіляти все це у формі і покривати шаром картопляного пюре. Незважаючи на те, що для нас таке блюдо є типовою запіканкою, для них це пиріг, а точніше «пастуший пиріг».
    Інгредієнти:
    Для пюре:

  • картопля - 690 м;

  • молоко - 115 мл;

  • вершкове масло - 65 г;

  • жовток одного яйця.


  • Для м'яса:

  • цибуля - 175 г;

  • морква - 95 г;

  • часник - 3 зубки;

  • м'ясний фарш - 840 г;

  • борошно - 15 г;

  • томатна паста - 15 г;

  • яловичий бульйон - 245 мл;

  • листя чебрецю, розмарину - по 1 ст. ложці;

  • консервовані боби (кукурудза, горошок) - по 60 р.
  • М'ясна запіканка в духовці


    Приготування
    Поки картопляні бульби варяться, візьміться за м'ясну частину нашої запіканки. Спершу, розігрів масло, спасеруйте на ньому шматочки моркви з цибулею, після додайте пюрированный часник і бобові, зелень, покладіть фарш. Як тільки з фаршу випарується зайва рідина і шматочки підрум'яняться, посипте їх борошном, а потім влийте приблизно половину бульйону. Дайте рідини закипіти, розведіть в ній томатну пасту і влийте бульйон, що залишився. Залиште всі побурлить до загустіння соусу.
    Готові картопляні шматочки пюрируйте з маслом, вливши молоко і вбивши жовток. Викладіть основу форми м'ясний фарш і покрийте його шаром пюре. Готуйте м'ясну запіканку з овочами в духовці при 200 градусах 25 хвилин.