Свої м'ясні запіканки в духовці є в кухні практично кожного народу. Це проста опція приготування м'яса одночасно з гарніром і перетворення цього поєднання в приголомшливо ситне блюдо. Про деяких варіаціях цієї страви ми розповімо нижче.
М'ясна запіканка з рисом в духовці – рецепт
Інгредієнти: м'ясний фарш - 490 г; крохмаль - 10 г; ріпчаста цибуля - 115 г; сушений чилі - 1 ч. ложка; часник (гранули) - 1/2 ч. ложки; томати - 570 г; відварений рис - 320 г; тертий сир - 115 р. Приготування Першим ділом спасеруйте шматочки цибулі разом з м'ясним фаршем до зарум'янювання останнього. Приправте все, а потім посипте крохмалем. Перемішавши, залийте м'ясо томатами і дайте їм розійтися в соус. Коли соус загусне, фарш з'єднайте з рисом і перекладіть в блюдо для запікання. Посипте запіканку рисом і готуйте півгодини при 180 градусах.
Керуючись все тим же принципом і аналогічною схемою приготування, ви можете зробити м'ясну запіканку з макаронами в духовці, замінивши відварений рис будь-якими відварними макаронами.
Картопляно-м'ясна запіканка з фаршу в духовці
Британці люблять поєднувати обсмажений фарш з томатним соусом і овочами, розподіляти все це у формі і покривати шаром картопляного пюре. Незважаючи на те, що для нас таке блюдо є типовою запіканкою, для них це пиріг, а точніше «пастуший пиріг».
Інгредієнти: Для пюре:
картопля - 690 м; молоко - 115 мл; вершкове масло - 65 г; жовток одного яйця. Для м'яса:
цибуля - 175 г; морква - 95 г; часник - 3 зубки; м'ясний фарш - 840 г; борошно - 15 г; томатна паста - 15 г; яловичий бульйон - 245 мл; листя чебрецю, розмарину - по 1 ст. ложці; консервовані боби (кукурудза, горошок) - по 60 р. Приготування Поки картопляні бульби варяться, візьміться за м'ясну частину нашої запіканки. Спершу, розігрів масло, спасеруйте на ньому шматочки моркви з цибулею, після додайте пюрированный часник і бобові, зелень, покладіть фарш. Як тільки з фаршу випарується зайва рідина і шматочки підрум'яняться, посипте їх борошном, а потім влийте приблизно половину бульйону. Дайте рідини закипіти, розведіть в ній томатну пасту і влийте бульйон, що залишився. Залиште всі побурлить до загустіння соусу.
Готові картопляні шматочки пюрируйте з маслом, вливши молоко і вбивши жовток. Викладіть основу форми м'ясний фарш і покрийте його шаром пюре. Готуйте м'ясну запіканку з овочами в духовці при 200 градусах 25 хвилин.