Запіканка з макаронами і фаршем в духовці
Часу на вечерю зовсім мало, а гості вже на підході? Сьогодні ми допоможемо вам і розповімо, як зробити смачну і ситну запіканку з макаронів і фаршу. Страва добре не тільки в гарячій, але і в охолодженому вигляді.
Інгредієнти:
домашній фарш м'ясний – 800 г;
цибулина – 1 шт.;
стиглий помідор – 1 шт.;
макарони – 200 г;
молоко коров'яче – 100 мл;
сир – 150 г;
яйце – 2 шт.;
спеції;
масло рослинне – 2 ст. ложки.
Приготування
Помідор промиваємо і подрібнюємо за допомогою заглибного блендера до отримання томатного пюре. Цибулину очистити, шаткуємо і пасеруємо на рослинній маслечко, приблизно 3 хвилини. Потім додаємо перекручене м'ясо і готуємо 10 хвилин. Після цього виливаємо томатне пюре, солимо за смаком і додаємо спеції. Макарони заздалегідь відварюємо до напівготовності. Яйця збиваємо міксером і поступово вводимо молоко, а сир натираємо на дрібній тертці. Коли всі підготовлені продукти, беремо форму для запікання викладаємо трохи макаронів, потім фарш і гарненько утрамбовуємо. Зверху розподіляємо залишилися макарони і присипаємо все сиром. Заливаємо молочною сумішшю і відправляємо блюдо в гарячу духовку на 50 хвилин. Готову запіканку з макаронів з фаршем та сиром відразу ж подаємо до столу, розрізавши на порції.
Інгредієнти:
макарони – 500 г;
домашній фарш курячий – 1 кг;
цибулина – 2 шт.;
часник – 3 зубчики;
сир твердий – 200 г;
масло рослинне – 100 мл;
мускатний горіх тертий – за смаком;
спеції .
Для заливки:
соєвий натуральний соус – 3 ст. ложки;
вода фільтрована – 1 ст.;
томатна натуральна паста – 100 г;
цукор – за смаком;
спеції.
Приготування
Відварюємо макарони, попередньо підсолюємо воду за смаком, а потім відкидаємо на друшляк і залишаємо на деякий час. Потім повертаємо їх назад в каструлю і додаємо трохи рослинного масла. Цибулини чистимо, шаткуємо тонкими півкільцями. У курячий фарш додаємо видавлений через прес часник, мускатний горіх і солимо за смаком. Добре все перемішуємо, викладаємо на сковороду з олією і обсмажуємо, помішуючи, до рум'яного стану. Далі вливаємо невелику кількість води, прикриваємо кришкою і тушкуємо м'ясо 10 хвилин при слабкому кипінні.
Тим часом готуємо заливку: у миску наливаємо воду, соєвий соус , кладемо томатну пасту і кидаємо цукор і спеції. Форму для випікання промазуємо жиром, викладаємо половину макаронів, трохи фаршу, кільця цибулі, залишився фарш і макарони. Заливаємо все приготованим раніше соусом і відправляємо блюдо в духовку, розігріту до 180 градусів на 15 хвилин. Далі посипаємо запіканку тертим сиром і чекаємо ще 10 хвилин. Після, розрізаємо страву на шматочки, розкладаємо в тарілки і подаємо з овочами і часниковим соусом.
Інгредієнти:
цибулина – 1 шт.;
фарш м'ясний – 500 г;
макарони – 400 г;
морква – 1 шт.;
свіжа петрушка – 20 г;
спеції;
масло рослинне – 3 ст. ложки;
часник – 2 зубчики;
яйце – 1 шт.;
сир твердих сортів – 100 р.
Приготування
Для приготування запіканки з макаронів з м'ясним фаршем моркву очищаємо і шаткуємо на середній тертці, а часник і свіжу петрушку дрібно рубаємо. У сковорідці розігріваємо масло і пасеруємо всі овочі до м'якого стану. Потім змішуємо їх з фаршем та сиром, підсолюємо за смаком і додаємо збите яйце. У киплячій воді відварюємо макарони і викладаємо частину у форму. Розрівнюємо їх, потім розподіляємо трохи фаршу, знову макарони, залишився фарш і макарони. Присипаємо запіканку щедро тертим сиром і випікаємо півгодини при 200 градусах.
Рецепт запіканки з макаронами і фаршем
Інгредієнти:
Приготування
Помідор промиваємо і подрібнюємо за допомогою заглибного блендера до отримання томатного пюре. Цибулину очистити, шаткуємо і пасеруємо на рослинній маслечко, приблизно 3 хвилини. Потім додаємо перекручене м'ясо і готуємо 10 хвилин. Після цього виливаємо томатне пюре, солимо за смаком і додаємо спеції. Макарони заздалегідь відварюємо до напівготовності. Яйця збиваємо міксером і поступово вводимо молоко, а сир натираємо на дрібній тертці. Коли всі підготовлені продукти, беремо форму для запікання викладаємо трохи макаронів, потім фарш і гарненько утрамбовуємо. Зверху розподіляємо залишилися макарони і присипаємо все сиром. Заливаємо молочною сумішшю і відправляємо блюдо в гарячу духовку на 50 хвилин. Готову запіканку з макаронів з фаршем та сиром відразу ж подаємо до столу, розрізавши на порції.
Запіканка з макаронів з курячим фаршем
Інгредієнти:
Для заливки:
Приготування
Відварюємо макарони, попередньо підсолюємо воду за смаком, а потім відкидаємо на друшляк і залишаємо на деякий час. Потім повертаємо їх назад в каструлю і додаємо трохи рослинного масла. Цибулини чистимо, шаткуємо тонкими півкільцями. У курячий фарш додаємо видавлений через прес часник, мускатний горіх і солимо за смаком. Добре все перемішуємо, викладаємо на сковороду з олією і обсмажуємо, помішуючи, до рум'яного стану. Далі вливаємо невелику кількість води, прикриваємо кришкою і тушкуємо м'ясо 10 хвилин при слабкому кипінні.
Тим часом готуємо заливку: у миску наливаємо воду, соєвий соус , кладемо томатну пасту і кидаємо цукор і спеції. Форму для випікання промазуємо жиром, викладаємо половину макаронів, трохи фаршу, кільця цибулі, залишився фарш і макарони. Заливаємо все приготованим раніше соусом і відправляємо блюдо в духовку, розігріту до 180 градусів на 15 хвилин. Далі посипаємо запіканку тертим сиром і чекаємо ще 10 хвилин. Після, розрізаємо страву на шматочки, розкладаємо в тарілки і подаємо з овочами і часниковим соусом.
Запіканка з макаронами і фаршем в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування запіканки з макаронів з м'ясним фаршем моркву очищаємо і шаткуємо на середній тертці, а часник і свіжу петрушку дрібно рубаємо. У сковорідці розігріваємо масло і пасеруємо всі овочі до м'якого стану. Потім змішуємо їх з фаршем та сиром, підсолюємо за смаком і додаємо збите яйце. У киплячій воді відварюємо макарони і викладаємо частину у форму. Розрівнюємо їх, потім розподіляємо трохи фаршу, знову макарони, залишився фарш і макарони. Присипаємо запіканку щедро тертим сиром і випікаємо півгодини при 200 градусах.
Рекомендуємо добрі рецепти
Запіканка з макаронів з яйцем
Головним плюсом запіканки з макаронів є, мабуть, ідеальне і в той же час доступне поєднання всіма улюблених продуктів. До того ж сам процес його
Запіканка з макаронів з сиром
Для тих, у кого немає часу і не хочеться просто є макарони, пропонуємо спробувати макаронну запіканку з сиром. Таке блюдо можна приготувати,
Макаронна запіканка з фаршем
Пізно повернулися з роботи, втомилися, а тут ще й улюблене сімейство годувати треба? Не біда - вас виручить запіканка з фаршем, зробити яку можна з
Гнізда з макаронів з фаршем
Макарони - це такий смачний продукт, який обожнюють багато без перебільшення. Страв з їх використанням досить багато. І сьогодні ми приготуємо не
Макарони в мікрохвильовці
Ми звикли до того, що в мікрохвильовці зручно розігрівати готові страви, але адже їх можна там і готувати, хоч і не всі, але багато. І сьогодні ми
Фаршировані макарони в мультиварці
Всі ми з дитинства любимо макарони. Способів їх приготування безліч. Їх можна варити, смажити, запікати. Сьогодні ми хочемо з вами поділитися