Часу на вечерю зовсім мало, а гості вже на підході? Сьогодні ми допоможемо вам і розповімо, як зробити смачну і ситну запіканку з макаронів і фаршу. Страва добре не тільки в гарячій, але і в охолодженому вигляді.
Рецепт запіканки з макаронами і фаршем
Інгредієнти: домашній фарш м'ясний – 800 г; цибулина – 1 шт.; стиглий помідор – 1 шт.; макарони – 200 г; молоко коров'яче – 100 мл; сир – 150 г; яйце – 2 шт.; спеції; масло рослинне – 2 ст. ложки. Приготування Помідор промиваємо і подрібнюємо за допомогою заглибного блендера до отримання томатного пюре. Цибулину очистити, шаткуємо і пасеруємо на рослинній маслечко, приблизно 3 хвилини. Потім додаємо перекручене м'ясо і готуємо 10 хвилин. Після цього виливаємо томатне пюре, солимо за смаком і додаємо спеції. Макарони заздалегідь відварюємо до напівготовності. Яйця збиваємо міксером і поступово вводимо молоко, а сир натираємо на дрібній тертці. Коли всі підготовлені продукти, беремо форму для запікання викладаємо трохи макаронів, потім фарш і гарненько утрамбовуємо. Зверху розподіляємо залишилися макарони і присипаємо все сиром. Заливаємо молочною сумішшю і відправляємо блюдо в гарячу духовку на 50 хвилин. Готову запіканку з макаронів з фаршем та сиром відразу ж подаємо до столу, розрізавши на порції.
Запіканка з макаронів з курячим фаршем
Інгредієнти: макарони – 500 г; домашній фарш курячий – 1 кг; цибулина – 2 шт.; часник – 3 зубчики; сир твердий – 200 г; масло рослинне – 100 мл; мускатний горіх тертий – за смаком; спеції . Для заливки:
соєвий натуральний соус – 3 ст. ложки; вода фільтрована – 1 ст.; томатна натуральна паста – 100 г; цукор – за смаком; спеції. Приготування Відварюємо макарони, попередньо підсолюємо воду за смаком, а потім відкидаємо на друшляк і залишаємо на деякий час. Потім повертаємо їх назад в каструлю і додаємо трохи рослинного масла. Цибулини чистимо, шаткуємо тонкими півкільцями. У курячий фарш додаємо видавлений через прес часник, мускатний горіх і солимо за смаком. Добре все перемішуємо, викладаємо на сковороду з олією і обсмажуємо, помішуючи, до рум'яного стану. Далі вливаємо невелику кількість води, прикриваємо кришкою і тушкуємо м'ясо 10 хвилин при слабкому кипінні.
Тим часом готуємо заливку: у миску наливаємо воду, соєвий соус , кладемо томатну пасту і кидаємо цукор і спеції. Форму для випікання промазуємо жиром, викладаємо половину макаронів, трохи фаршу, кільця цибулі, залишився фарш і макарони. Заливаємо все приготованим раніше соусом і відправляємо блюдо в духовку, розігріту до 180 градусів на 15 хвилин. Далі посипаємо запіканку тертим сиром і чекаємо ще 10 хвилин. Після, розрізаємо страву на шматочки, розкладаємо в тарілки і подаємо з овочами і часниковим соусом.
Запіканка з макаронами і фаршем в духовці
Інгредієнти: цибулина – 1 шт.; фарш м'ясний – 500 г; макарони – 400 г; морква – 1 шт.; свіжа петрушка – 20 г; спеції; масло рослинне – 3 ст. ложки; часник – 2 зубчики; яйце – 1 шт.; сир твердих сортів – 100 р. Приготування Для приготування запіканки з макаронів з м'ясним фаршем моркву очищаємо і шаткуємо на середній тертці, а часник і свіжу петрушку дрібно рубаємо. У сковорідці розігріваємо масло і пасеруємо всі овочі до м'якого стану. Потім змішуємо їх з фаршем та сиром, підсолюємо за смаком і додаємо збите яйце. У киплячій воді відварюємо макарони і викладаємо частину у форму. Розрівнюємо їх, потім розподіляємо трохи фаршу, знову макарони, залишився фарш і макарони. Присипаємо запіканку щедро тертим сиром і випікаємо півгодини при 200 градусах.