Вернуться назад Распечатать

Запіканка з макаронами і фаршем в духовці

Запіканка з макаронами і фаршем в духовці
Часу на вечерю зовсім мало, а гості вже на підході? Сьогодні ми допоможемо вам і розповімо, як зробити смачну і ситну запіканку з макаронів і фаршу. Страва добре не тільки в гарячій, але і в охолодженому вигляді.

Рецепт запіканки з макаронами і фаршем


Інгредієнти:

  • домашній фарш м'ясний – 800 г;

  • цибулина – 1 шт.;

  • стиглий помідор – 1 шт.;

  • макарони – 200 г;

  • молоко коров'яче – 100 мл;

  • сир – 150 г;

  • яйце – 2 шт.;

  • спеції;

  • масло рослинне – 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Помідор промиваємо і подрібнюємо за допомогою заглибного блендера до отримання томатного пюре. Цибулину очистити, шаткуємо і пасеруємо на рослинній маслечко, приблизно 3 хвилини. Потім додаємо перекручене м'ясо і готуємо 10 хвилин. Після цього виливаємо томатне пюре, солимо за смаком і додаємо спеції. Макарони заздалегідь відварюємо до напівготовності. Яйця збиваємо міксером і поступово вводимо молоко, а сир натираємо на дрібній тертці. Коли всі підготовлені продукти, беремо форму для запікання викладаємо трохи макаронів, потім фарш і гарненько утрамбовуємо. Зверху розподіляємо залишилися макарони і присипаємо все сиром. Заливаємо молочною сумішшю і відправляємо блюдо в гарячу духовку на 50 хвилин. Готову запіканку з макаронів з фаршем та сиром відразу ж подаємо до столу, розрізавши на порції.

    Запіканка з макаронів з курячим фаршем


    Інгредієнти:

  • макарони – 500 г;

  • домашній фарш курячий – 1 кг;

  • цибулина – 2 шт.;

  • часник – 3 зубчики;

  • сир твердий – 200 г;

  • масло рослинне – 100 мл;

  • мускатний горіх тертий – за смаком;

  • спеції .


  • Для заливки:

  • соєвий натуральний соус – 3 ст. ложки;

  • вода фільтрована – 1 ст.;

  • томатна натуральна паста – 100 г;

  • цукор – за смаком;

  • спеції.


  • Приготування
    Відварюємо макарони, попередньо підсолюємо воду за смаком, а потім відкидаємо на друшляк і залишаємо на деякий час. Потім повертаємо їх назад в каструлю і додаємо трохи рослинного масла. Цибулини чистимо, шаткуємо тонкими півкільцями. У курячий фарш додаємо видавлений через прес часник, мускатний горіх і солимо за смаком. Добре все перемішуємо, викладаємо на сковороду з олією і обсмажуємо, помішуючи, до рум'яного стану. Далі вливаємо невелику кількість води, прикриваємо кришкою і тушкуємо м'ясо 10 хвилин при слабкому кипінні.
    Тим часом готуємо заливку: у миску наливаємо воду, соєвий соус , кладемо томатну пасту і кидаємо цукор і спеції. Форму для випікання промазуємо жиром, викладаємо половину макаронів, трохи фаршу, кільця цибулі, залишився фарш і макарони. Заливаємо все приготованим раніше соусом і відправляємо блюдо в духовку, розігріту до 180 градусів на 15 хвилин. Далі посипаємо запіканку тертим сиром і чекаємо ще 10 хвилин. Після, розрізаємо страву на шматочки, розкладаємо в тарілки і подаємо з овочами і часниковим соусом.

    Запіканка з макаронами і фаршем в духовці


    Інгредієнти:

  • цибулина – 1 шт.;

  • фарш м'ясний – 500 г;

  • макарони – 400 г;

  • морква – 1 шт.;

  • свіжа петрушка – 20 г;

  • спеції;

  • масло рослинне – 3 ст. ложки;

  • часник – 2 зубчики;

  • яйце – 1 шт.;

  • сир твердих сортів – 100 р.
  • Запіканка з макаронами і фаршем в духовці


    Приготування
    Для приготування запіканки з макаронів з м'ясним фаршем моркву очищаємо і шаткуємо на середній тертці, а часник і свіжу петрушку дрібно рубаємо. У сковорідці розігріваємо масло і пасеруємо всі овочі до м'якого стану. Потім змішуємо їх з фаршем та сиром, підсолюємо за смаком і додаємо збите яйце. У киплячій воді відварюємо макарони і викладаємо частину у форму. Розрівнюємо їх, потім розподіляємо трохи фаршу, знову макарони, залишився фарш і макарони. Присипаємо запіканку щедро тертим сиром і випікаємо півгодини при 200 градусах.