Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Дуже смачні домашні пельмені

Дуже смачні домашні пельмені

14-03-2016, 20:33
943
Дуже смачні домашні пельмені
Пристрасть до пельменів у їх незмінних шанувальників важко пояснити. Здавалося б, таке банальне страва з абсолютно простих і буденних компонентів, а відмовитися від нього надзвичайно складно, особливо якщо приготовані пельмені в домашніх умовах.
Смак домашніх пельменів здебільшого залежить від якості наповнення і меншою мірою від властивостей тіста, а зовнішній вигляд із точністю навпаки. Поза всяких сумнівів кожна з основ повинна бути приготована з дотриманням всіх необхідних пропорцій і з урахуванням деяких хитрощів, які ми викладемо в наших рецептах. Але разом з цим справжні домашні пельмені необхідно готувати з любов'ю і в прекрасному і доброму гуморі. Від цього блюдо вийде ще більш апетитним, ароматним і смачним.

Як приготувати дуже смачні пельмені в домашніх умовах - рецепт


Інгредієнти:
Для тіста:

  • пшеничне борошно – 720-760 г;

  • рафінована рослинна олія – 25 мл;

  • очищена вода – 345 мл;

  • два великих курячих яйця;

  • дві щіпки солі;


  • Для начинки:

  • м'якоть свинини – 420 г;

  • м'якоть яловичини – 420 г;

  • три ріпчасті цибулини середнього розміру;

  • два-три зубці часнику;

  • половина склянки крижаної води;

  • дві-три щіпки меленого перцю;

  • дві щіпки солі.


  • Приготування
    Зазвичай приготування пельменів починають з тіста. Але ми вчинимо інакше і зробимо спочатку начинку, щоб дати їй можливість настоятися. Отже, промиту і обсушену м'якоть яловичини і свинини розрізаємо на шматочки і обробляємо за допомогою м'ясорубки. Тим же манером подрібнюємо очищені цибулини та зубці часнику. Заправляємо перемелену суміш сіллю і меленим перцем, вливаємо склянку крижаної води, перемішуємо ретельно і ставимо в холодильник, прикривши ємність кришкою.
    Не гаючи часу, беремося за найбільш смачне тісто для домашніх пельменів. Яйця розмішуємо виделкою або вінчиком до однорідності, з'єднуємо з теплою водичкою, підсолюємо і виливаємо в ємність з попередньо просіяного борошном. Виробляємо заміс, домагаючись щільною і не липнущей текстури тіста, при необхідності для цього підсипаючи ще потроху борошна. На завершення вмішуємо в борошняній ком рослинна рафінована олія, прикриваємо його плівкою і даємо дозріти протягом сорока п'яти хвилин.
    По закінченні часу приступаємо до формування пельменів. Для цього поділяємо тісто на кілька частин, кожну з яких розкачуємо до отримання ковбаски, яку в свою чергу розрізаємо на фрагменти. Останні розкочуємо качалкою до круглої коржі, наповнюємо її начинкою з охолодженого фаршу, звертаємо навпіл, защипуємо спочатку краю у вигляді вареника а потім з'єднуємо кінці, утворюючи пельмень.
    Відварюємо вироби у великому обсязі киплячої, підсоленої води протягом трьох-п'яти хвилин після повторного закипання, а потім виловлюємо шумівкою на блюдо і подаємо зі сметаною, топленим маслом або іншими добавками на свій смак.

    Найсмачніші домашні пельмені на молоці і мінеральній воді


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно пшеничне – 475-525 г;

  • газована мінеральна вода – 125 мл;

  • молоко – 75 мл;

  • рафінована рослинна олія – 35 мл;

  • велике куряче яйце;

  • дві щіпки солі;


  • Для начинки:

  • м'якоть свинини – 330 г;

  • м'якоть яловичини – 330 г;

  • свиняче сало – 110 г;

  • дві-три ріпчасті цибулини;

  • молоко – 50 мл;

  • щіпка меленого лаврового листа;

  • дві щіпки меленого чорного перцю;

  • дві щіпки солі.


  • Приготування
    Дуже смачні домашні пельмені

    Для приготування тіста в даному випадку в якості рідкої основи ми будемо використовувати суміш молока і мінеральної газованої води. Виливаємо її в миску з просіяним борошном і сіллю, вбиваємо туди яйце і виробляємо заміс, домагаючись однорідності і не липкою текстури. У завершенні вмішуємо рослинне масло і залишаємо тісто для вистоювання на півтори години.
    В цей час робимо наповнення для пельменів. Подрібнюємо в м'ясорубці м'ясо, сало і цибулю, заправляємо отриманий фарш сіллю, меленим лавровим листком і перцем, вливаємо молоко і ретельно розмішуємо. Ставимо масу в холодильник для охолодження. Формуємо і відварюємо вироби також, як і в попередньому рецепті, і насолоджуємося. Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Тісто для пельменів на мінеральній воді
    Тісто для пельменів на мінеральній воді
    Напевно всі знають, що ідеальним тісто для домашніх пельменів виходить саме на основі води. Пропонуємо не відступати від правильної рецептури, але
    Тісто для пельменів на мінералці
    Тісто для пельменів на мінералці
    Недарма кажуть, що ідеальне пельменний тісто виходить саме на воді. Воно виходить досить тугим і щільним, що дозволяє зробити з нього дуже тоненьку
    Тісто для пельменів на молоці
    Тісто для пельменів на молоці
    Рецептів правильного тесту для домашніх пельменів дійсно багато. Далі ми пропонуємо кілька варіантів вельми вдалою основи на молоці. Така оболонка
    Фарш для пельменів з свинини
    Фарш для пельменів з свинини
    Безсумнівно домашні пельмені всі люблять, бо рецептів їх так багато. У цій статті ми зупинимося на ідеальному наповненні для цих виробів. Розповімо,
    Рецепт домашніх пельменів
    Рецепт домашніх пельменів
    Будь-яке блюдо, приготовлене на домашній кухні, виходить особливо смачною. Наприклад, пельмені, зроблені з любов'ю, в рази смачніше покупного
    Тісто на пельмені - класичний рецепт
    Тісто на пельмені - класичний рецепт
    Важливою умовою успіху в приготуванні домашніх пельменів є правильне тісто. Оболонка виробу повинна бути досить тонкою й досить міцною, щоб витримати