Вернуться назад Распечатать

Дуже смачні домашні пельмені

Дуже смачні домашні пельмені
Пристрасть до пельменів у їх незмінних шанувальників важко пояснити. Здавалося б, таке банальне страва з абсолютно простих і буденних компонентів, а відмовитися від нього надзвичайно складно, особливо якщо приготовані пельмені в домашніх умовах.
Смак домашніх пельменів здебільшого залежить від якості наповнення і меншою мірою від властивостей тіста, а зовнішній вигляд із точністю навпаки. Поза всяких сумнівів кожна з основ повинна бути приготована з дотриманням всіх необхідних пропорцій і з урахуванням деяких хитрощів, які ми викладемо в наших рецептах. Але разом з цим справжні домашні пельмені необхідно готувати з любов'ю і в прекрасному і доброму гуморі. Від цього блюдо вийде ще більш апетитним, ароматним і смачним.

Як приготувати дуже смачні пельмені в домашніх умовах - рецепт


Інгредієнти:
Для тіста:

  • пшеничне борошно – 720-760 г;

  • рафінована рослинна олія – 25 мл;

  • очищена вода – 345 мл;

  • два великих курячих яйця;

  • дві щіпки солі;


  • Для начинки:

  • м'якоть свинини – 420 г;

  • м'якоть яловичини – 420 г;

  • три ріпчасті цибулини середнього розміру;

  • два-три зубці часнику;

  • половина склянки крижаної води;

  • дві-три щіпки меленого перцю;

  • дві щіпки солі.


  • Приготування
    Зазвичай приготування пельменів починають з тіста. Але ми вчинимо інакше і зробимо спочатку начинку, щоб дати їй можливість настоятися. Отже, промиту і обсушену м'якоть яловичини і свинини розрізаємо на шматочки і обробляємо за допомогою м'ясорубки. Тим же манером подрібнюємо очищені цибулини та зубці часнику. Заправляємо перемелену суміш сіллю і меленим перцем, вливаємо склянку крижаної води, перемішуємо ретельно і ставимо в холодильник, прикривши ємність кришкою.
    Не гаючи часу, беремося за найбільш смачне тісто для домашніх пельменів. Яйця розмішуємо виделкою або вінчиком до однорідності, з'єднуємо з теплою водичкою, підсолюємо і виливаємо в ємність з попередньо просіяного борошном. Виробляємо заміс, домагаючись щільною і не липнущей текстури тіста, при необхідності для цього підсипаючи ще потроху борошна. На завершення вмішуємо в борошняній ком рослинна рафінована олія, прикриваємо його плівкою і даємо дозріти протягом сорока п'яти хвилин.
    По закінченні часу приступаємо до формування пельменів. Для цього поділяємо тісто на кілька частин, кожну з яких розкачуємо до отримання ковбаски, яку в свою чергу розрізаємо на фрагменти. Останні розкочуємо качалкою до круглої коржі, наповнюємо її начинкою з охолодженого фаршу, звертаємо навпіл, защипуємо спочатку краю у вигляді вареника а потім з'єднуємо кінці, утворюючи пельмень.
    Відварюємо вироби у великому обсязі киплячої, підсоленої води протягом трьох-п'яти хвилин після повторного закипання, а потім виловлюємо шумівкою на блюдо і подаємо зі сметаною, топленим маслом або іншими добавками на свій смак.

    Найсмачніші домашні пельмені на молоці і мінеральній воді


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно пшеничне – 475-525 г;

  • газована мінеральна вода – 125 мл;

  • молоко – 75 мл;

  • рафінована рослинна олія – 35 мл;

  • велике куряче яйце;

  • дві щіпки солі;


  • Для начинки:

  • м'якоть свинини – 330 г;

  • м'якоть яловичини – 330 г;

  • свиняче сало – 110 г;

  • дві-три ріпчасті цибулини;

  • молоко – 50 мл;

  • щіпка меленого лаврового листа;

  • дві щіпки меленого чорного перцю;

  • дві щіпки солі.


  • Приготування
    Дуже смачні домашні пельмені

    Для приготування тіста в даному випадку в якості рідкої основи ми будемо використовувати суміш молока і мінеральної газованої води. Виливаємо її в миску з просіяним борошном і сіллю, вбиваємо туди яйце і виробляємо заміс, домагаючись однорідності і не липкою текстури. У завершенні вмішуємо рослинне масло і залишаємо тісто для вистоювання на півтори години.
    В цей час робимо наповнення для пельменів. Подрібнюємо в м'ясорубці м'ясо, сало і цибулю, заправляємо отриманий фарш сіллю, меленим лавровим листком і перцем, вливаємо молоко і ретельно розмішуємо. Ставимо масу в холодильник для охолодження. Формуємо і відварюємо вироби також, як і в попередньому рецепті, і насолоджуємося. Приємного апетиту!