Пристрасть до пельменів у їх незмінних шанувальників важко пояснити. Здавалося б, таке банальне страва з абсолютно простих і буденних компонентів, а відмовитися від нього надзвичайно складно, особливо якщо приготовані пельмені в домашніх умовах.
Смак домашніх пельменів здебільшого залежить від якості наповнення і меншою мірою від властивостей тіста, а зовнішній вигляд із точністю навпаки. Поза всяких сумнівів кожна з основ повинна бути приготована з дотриманням всіх необхідних пропорцій і з урахуванням деяких хитрощів, які ми викладемо в наших рецептах. Але разом з цим справжні домашні пельмені необхідно готувати з любов'ю і в прекрасному і доброму гуморі. Від цього блюдо вийде ще більш апетитним, ароматним і смачним.
Як приготувати дуже смачні пельмені в домашніх умовах - рецепт
Інгредієнти: Для тіста:
пшеничне борошно – 720-760 г; рафінована рослинна олія – 25 мл; очищена вода – 345 мл; два великих курячих яйця; дві щіпки солі; Для начинки:
м'якоть свинини – 420 г; м'якоть яловичини – 420 г; три ріпчасті цибулини середнього розміру; два-три зубці часнику; половина склянки крижаної води; дві-три щіпки меленого перцю; дві щіпки солі. Приготування Зазвичай приготування пельменів починають з тіста. Але ми вчинимо інакше і зробимо спочатку начинку, щоб дати їй можливість настоятися. Отже, промиту і обсушену м'якоть яловичини і свинини розрізаємо на шматочки і обробляємо за допомогою м'ясорубки. Тим же манером подрібнюємо очищені цибулини та зубці часнику. Заправляємо перемелену суміш сіллю і меленим перцем, вливаємо склянку крижаної води, перемішуємо ретельно і ставимо в холодильник, прикривши ємність кришкою.
Не гаючи часу, беремося за найбільш смачне тісто для домашніх пельменів. Яйця розмішуємо виделкою або вінчиком до однорідності, з'єднуємо з теплою водичкою, підсолюємо і виливаємо в ємність з попередньо просіяного борошном. Виробляємо заміс, домагаючись щільною і не липнущей текстури тіста, при необхідності для цього підсипаючи ще потроху борошна. На завершення вмішуємо в борошняній ком рослинна рафінована олія, прикриваємо його плівкою і даємо дозріти протягом сорока п'яти хвилин.
По закінченні часу приступаємо до формування пельменів. Для цього поділяємо тісто на кілька частин, кожну з яких розкачуємо до отримання ковбаски, яку в свою чергу розрізаємо на фрагменти. Останні розкочуємо качалкою до круглої коржі, наповнюємо її начинкою з охолодженого фаршу, звертаємо навпіл, защипуємо спочатку краю у вигляді вареника а потім з'єднуємо кінці, утворюючи пельмень.
Відварюємо вироби у великому обсязі киплячої, підсоленої води протягом трьох-п'яти хвилин після повторного закипання, а потім виловлюємо шумівкою на блюдо і подаємо зі сметаною, топленим маслом або іншими добавками на свій смак.
Найсмачніші домашні пельмені на молоці і мінеральній воді
Інгредієнти: Для тіста:
борошно пшеничне – 475-525 г; газована мінеральна вода – 125 мл; молоко – 75 мл; рафінована рослинна олія – 35 мл; велике куряче яйце; дві щіпки солі; Для начинки:
м'якоть свинини – 330 г; м'якоть яловичини – 330 г; свиняче сало – 110 г; дві-три ріпчасті цибулини; молоко – 50 мл; щіпка меленого лаврового листа; дві щіпки меленого чорного перцю; дві щіпки солі. Приготування Для приготування тіста в даному випадку в якості рідкої основи ми будемо використовувати суміш молока і мінеральної газованої води. Виливаємо її в миску з просіяним борошном і сіллю, вбиваємо туди яйце і виробляємо заміс, домагаючись однорідності і не липкою текстури. У завершенні вмішуємо рослинне масло і залишаємо тісто для вистоювання на півтори години.
В цей час робимо наповнення для пельменів. Подрібнюємо в м'ясорубці м'ясо, сало і цибулю, заправляємо отриманий фарш сіллю, меленим лавровим листком і перцем, вливаємо молоко і ретельно розмішуємо. Ставимо масу в холодильник для охолодження. Формуємо і відварюємо вироби також, як і в попередньому рецепті, і насолоджуємося. Приємного апетиту!