Тісто для пельменів на молоці
Ідеальний смак пельменів залежить не тільки від якісної начинки . Склад тесту також грає не останню роль в цьому. Але крім відмінних смакових якостей воно повинно мати і рядом інших характеристик. Так, наприклад, без хорошої пластичності буде важко сформувати вироби, при зайвій м'якості пельмені просто розбухнуть при варінні і втратять привабливий зовнішній вигляд. Надмірна ж щільність тіста перешкоджатиме якісному розкочування та ліпленні.
З численних варіантів тіста для пельменів одним з кращих вважається рецепт на молоці. Про нього ми і поговоримо нижче і запропонуємо декілька найбільш вдалих пропорцій.
Інгредієнти:
борошно пшеничне – 635 г;
молоко – 245 мл;
столова ложка рафінованого рослинного масла;
два курячих яйця;
неповна чайна ложечка солі.
Приготування
Щоб приготувати класичне смачне тісто для пельменів на молоці, просіваємо борошно пшеничне в підходящу глибоку миску, змішуємо її з кухонною сіллю і робимо по центру поглиблення у вигляді кратера. Вбиваємо туди яйце, вливаємо спочатку рафінована рослинна олія, а потім підігріте приблизно до п'ятдесяти градусів молочко і замішуємо масу руками. Місимо досить довго не менше десяти хвилин і добиваємося м'якості, однорідності та гладкості. Прикриваємо борошняний куля плівкою і даємо вистоятися і дозріти протягом п'ятдесяти хвилин. Після цього можемо приступати до формування пельменів. Для цього можна розкачати тісто в один великий пласт і вирізати кружечки за допомогою склянки або ж вчинити інакше: сформувати з нього ковбаски, які, в свою чергу, розрізати на кружки, і їх вже розгортати до отримання круглої коржі.
Інгредієнти:
борошно пшеничне – 800-820 г;
фільтрована вода – 245 мл;
молоко – 245 мл;
два великих курячих яйця;
чайна ложка солі з невеликою гіркою.
Приготування
У підходящої каструльці змішуємо молоко і воду, додаємо сіль і яйця, додаємо близько трьохсот грам борошна і перемішуємо за допомогою віночка до розчинення всіх борошняних грудок. Підсумкова текстура тіста на даному етапі повинна нагадувати заготовку для приготування млинців.
Розміщуємо ємність на помірному вогні і нагріваємо вміст, інтенсивно безперервно розмішуючи віночком. Витримуємо тісто на плиті до того моменту, коли воно стане густим і в'язким, потім знімаємо з вогню і, підсипаючи потроху решту просіяне борошно, завершуємо заміс. Спочатку робимо це за допомогою ложки, так як маса ще гаряча, а потім викладаємо тісто на рівну поверхню і добиваємося м'якою і не липнущей його текстури. Прикриваємо пластичний борошняний ком мискою або плівкою і даємо остаточно визріти і настоятися протягом п'ятдесяти хвилин. По закінченні часу можемо приступати до оформлення пельменів .
Інгредієнти:
борошно пшеничне – 700-900 г;
фільтрована вода – 170 мл;
молоко – 245 мл;
столова ложка рафінованого рослинного масла;
два великих курячих яйця;
чайна ложка солі з гіркою.
Приготування
Тісто по цьому рецепту робиться на суміші молока і води, але в трохи інших пропорціях і, відповідно, має трохи інший смак в готових виробах.
Отже, для реалізації даного рецепту просіваємо борошно, змішуємо її з сіллю, вбиваємо в поглиблення по центру яйця і вливаємо змішану з молочком підігріту воду. Замішуємо пластичне, гладке і не липнущее тісто. На завершення замісу додаємо рафінована олія, що зробить тісто більш податливим і слухняним при розкочуванні. Як і в попередніх варіантах, даємо тісту вистоятися протягом п'ятдесяти хвилин, прикривши борошняний ком плівкою.
З численних варіантів тіста для пельменів одним з кращих вважається рецепт на молоці. Про нього ми і поговоримо нижче і запропонуємо декілька найбільш вдалих пропорцій.
Тісто для домашніх пельменів на молоці та яйцях - класичний рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Щоб приготувати класичне смачне тісто для пельменів на молоці, просіваємо борошно пшеничне в підходящу глибоку миску, змішуємо її з кухонною сіллю і робимо по центру поглиблення у вигляді кратера. Вбиваємо туди яйце, вливаємо спочатку рафінована рослинна олія, а потім підігріте приблизно до п'ятдесяти градусів молочко і замішуємо масу руками. Місимо досить довго не менше десяти хвилин і добиваємося м'якості, однорідності та гладкості. Прикриваємо борошняний куля плівкою і даємо вистоятися і дозріти протягом п'ятдесяти хвилин. Після цього можемо приступати до формування пельменів. Для цього можна розкачати тісто в один великий пласт і вирізати кружечки за допомогою склянки або ж вчинити інакше: сформувати з нього ковбаски, які, в свою чергу, розрізати на кружки, і їх вже розгортати до отримання круглої коржі.
Смачне заварне тісто для пельменів на молоці та яйцях
Інгредієнти:
Приготування
У підходящої каструльці змішуємо молоко і воду, додаємо сіль і яйця, додаємо близько трьохсот грам борошна і перемішуємо за допомогою віночка до розчинення всіх борошняних грудок. Підсумкова текстура тіста на даному етапі повинна нагадувати заготовку для приготування млинців.
Розміщуємо ємність на помірному вогні і нагріваємо вміст, інтенсивно безперервно розмішуючи віночком. Витримуємо тісто на плиті до того моменту, коли воно стане густим і в'язким, потім знімаємо з вогню і, підсипаючи потроху решту просіяне борошно, завершуємо заміс. Спочатку робимо це за допомогою ложки, так як маса ще гаряча, а потім викладаємо тісто на рівну поверхню і добиваємося м'якою і не липнущей його текстури. Прикриваємо пластичний борошняний ком мискою або плівкою і даємо остаточно визріти і настоятися протягом п'ятдесяти хвилин. По закінченні часу можемо приступати до оформлення пельменів .
Тісто для пельменів на молоці та воді
Інгредієнти:
Приготування
Тісто по цьому рецепту робиться на суміші молока і води, але в трохи інших пропорціях і, відповідно, має трохи інший смак в готових виробах.
Отже, для реалізації даного рецепту просіваємо борошно, змішуємо її з сіллю, вбиваємо в поглиблення по центру яйця і вливаємо змішану з молочком підігріту воду. Замішуємо пластичне, гладке і не липнущее тісто. На завершення замісу додаємо рафінована олія, що зробить тісто більш податливим і слухняним при розкочуванні. Як і в попередніх варіантах, даємо тісту вистоятися протягом п'ятдесяти хвилин, прикривши борошняний ком плівкою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Ніжне тісто для пельменів
Тісто для чудових домашніх пельменів має бути неодмінно тонким, проте досить міцним, здатним утримати смачну, соковиту начинку. Але головне, оболонка
Смачне тісто для пельменів
Безсумнівно, смак пельменів залежить від наповнення. Однак без правильної оболонки страва втратить свої відмінні якості. Основа виробу повинна бути
Рецепт домашніх пельменів
Будь-яке блюдо, приготовлене на домашній кухні, виходить особливо смачною. Наприклад, пельмені, зроблені з любов'ю, в рази смачніше покупного
Тісто на пельмені - класичний рецепт
Важливою умовою успіху в приготуванні домашніх пельменів є правильне тісто. Оболонка виробу повинна бути досить тонкою й досить міцною, щоб витримати
Заварне тісто для вареників і пельменів
В правильних вареники або пельмені провідну роль відіграє вдалий тісто. Адже головне, щоб надалі страва не разварилось в процесі варіння і не
Рецепт тіста для пельменів
Всі ми з вами любимо пельмені, їх, звісно, можна купити в магазині і просто зварити. Але найсмачніші пельмені, звичайно ж, домашні. І в нашій статті