Тісто для пельменів на мінералці
Існує маса варіацій приготування тіста для пельменів. І кожен з них має свої незаперечні переваги, які стають вагомою мотивацією для тих або інших споживачів використовувати рецептуру, найбільш відповідає саме їх запитам і перевагам. Комусь подобається більш щільна структура тесту і не важливо, що з нею складніше працювати і формувати пельмені, а хтось, навпаки, є прихильником зовсім м'якої оболонки виробів і разом з тим насолоджується пластичність тіста при ліпленні. Все індивідуально, і кожен підбирає для себе найбільш прийнятний варіант.
Нижче ми розповімо, як приготувати тісто для пельменів і вареників на мінералці. Спробуйте цей варіант, можливо, він стане фаворитом у вашій записній і ви назавжди відмовитеся від інших версій і рецептур.
Інгредієнти:
борошно пшеничне 550 г;
мінеральна газована вода – 290 мл;
сіль – 10 г;
одне куряче яйце.
Приготування
Щоб приготувати тісто на мінеральної газованої води, змішуємо її з яйцем і сіллю і вливаємо в миску з заздалегідь просіяного пшеничного борошном. Вимішуємо все ретельно спочатку ложкою, а завершуємо заміс руками, домагаючись максимально можливої однорідності, гладкості і не липнущей текстури тіста. Прикриваємо борошняний ком тканинним відрізу і залишаємо при кімнатних умовах хвилин на сорок-п'ятдесят.
Інгредієнти:
борошно пшеничне – 480-520 г;
мінеральна газована вода – 245 мл;
олія рафінована рослинна – 55 мл;
одне куряче яйце;
їдальня ложка цукрового піску;
дві щіпки солі.
Приготування
Починаючи процес приготування тіста, просеем борошно пшеничне. Ця процедура збагатить її киснем і поліпшить якість готових виробів. Потім змішуємо в окремій мисці яйця з цукровим піском і двома пучками солі і трохи разбалтываем за допомогою виделки або ж віночка. Виливаємо отриману суміш в борошно, туди ж вводимо мінеральну водичку і починаємо заміс. Вимішуємо все ретельно, домагаючись максимальної однорідності. У процесі вимішування підливаємо рафінована рослинна олія. Цей продукт значною мірою перетворює тісто і робить його слухняним і гранично пластичним і не липким при достатній щільності. Продовжуємо процес замісу ще протягом п'яти хвилин, а потім прикриваємо борошняний ком харчовою плівкою і залишаємо для визрівання хвилин на сорок.
По закінченні часу можемо приступати до оформлення пельменів найбільш підходящим для вас способом.
Тісто на мінералці можна приготувати також без цукрового піску і з трохи іншими пропорціями рослинного масла.
Інгредієнти:
борошно пшеничне – 550-600 г;
мінеральна газована вода – 255 мл;
олія рафінована рослинна – 70 мл;
сіль – 10 г;
одне куряче яйце.
Приготування
Процес приготування тіста по даному рецепту ідентичний описаному вище. Винятком є те, що ми не додаємо до нього цукровий пісок і кілька збільшуємо кількість рафінованої олії, що зробить його ще більш пластичним. При обробці такого тесту не потрібно подпыление робочої поверхні, а також качалки і рук борошном. Воно виходить зовсім не липке і слухняне.
Процес замісу тіста можна спростити також застосуванням кухонної техніки. Так можна змішувати борошно з мінеральною водою, рослинним маслом, яйцем і сіллю за допомогою міксера зі спеціальними насадками, а завершити заміс вже руками. При наявності ж у вас кухонного комбайна або хлібопічки, доручити цю відповідальну справу краще їм, що помітно скоротить тимчасові витрати й збереже ваші сили.
Нижче ми розповімо, як приготувати тісто для пельменів і вареників на мінералці. Спробуйте цей варіант, можливо, він стане фаворитом у вашій записній і ви назавжди відмовитеся від інших версій і рецептур.
Тісто на пельмені на мінералці - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Щоб приготувати тісто на мінеральної газованої води, змішуємо її з яйцем і сіллю і вливаємо в миску з заздалегідь просіяного пшеничного борошном. Вимішуємо все ретельно спочатку ложкою, а завершуємо заміс руками, домагаючись максимально можливої однорідності, гладкості і не липнущей текстури тіста. Прикриваємо борошняний ком тканинним відрізу і залишаємо при кімнатних умовах хвилин на сорок-п'ятдесят.
Найкраще тісто для пельменів на мінеральній воді
Інгредієнти:
Приготування
Починаючи процес приготування тіста, просеем борошно пшеничне. Ця процедура збагатить її киснем і поліпшить якість готових виробів. Потім змішуємо в окремій мисці яйця з цукровим піском і двома пучками солі і трохи разбалтываем за допомогою виделки або ж віночка. Виливаємо отриману суміш в борошно, туди ж вводимо мінеральну водичку і починаємо заміс. Вимішуємо все ретельно, домагаючись максимальної однорідності. У процесі вимішування підливаємо рафінована рослинна олія. Цей продукт значною мірою перетворює тісто і робить його слухняним і гранично пластичним і не липким при достатній щільності. Продовжуємо процес замісу ще протягом п'яти хвилин, а потім прикриваємо борошняний ком харчовою плівкою і залишаємо для визрівання хвилин на сорок.
По закінченні часу можемо приступати до оформлення пельменів найбільш підходящим для вас способом.
Смачне тісто для домашніх пельменів на мінеральній воді
Тісто на мінералці можна приготувати також без цукрового піску і з трохи іншими пропорціями рослинного масла.
Інгредієнти:
Приготування
Процес приготування тіста по даному рецепту ідентичний описаному вище. Винятком є те, що ми не додаємо до нього цукровий пісок і кілька збільшуємо кількість рафінованої олії, що зробить його ще більш пластичним. При обробці такого тесту не потрібно подпыление робочої поверхні, а також качалки і рук борошном. Воно виходить зовсім не липке і слухняне.
Процес замісу тіста можна спростити також застосуванням кухонної техніки. Так можна змішувати борошно з мінеральною водою, рослинним маслом, яйцем і сіллю за допомогою міксера зі спеціальними насадками, а завершити заміс вже руками. При наявності ж у вас кухонного комбайна або хлібопічки, доручити цю відповідальну справу краще їм, що помітно скоротить тимчасові витрати й збереже ваші сили.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тісто для пельменів на молоці
Рецептів правильного тесту для домашніх пельменів дійсно багато. Далі ми пропонуємо кілька варіантів вельми вдалою основи на молоці. Така оболонка
Смачне тісто для пельменів
Безсумнівно, смак пельменів залежить від наповнення. Однак без правильної оболонки страва втратить свої відмінні якості. Основа виробу повинна бути
Тісто на пельмені - класичний рецепт
Важливою умовою успіху в приготуванні домашніх пельменів є правильне тісто. Оболонка виробу повинна бути досить тонкою й досить міцною, щоб витримати
Заварне тісто для вареників і пельменів
В правильних вареники або пельмені провідну роль відіграє вдалий тісто. Адже головне, щоб надалі страва не разварилось в процесі варіння і не
Тісто для чебуреків на мінералці
Запорукою вдалих чебуреків є ароматне і неймовірно соковите м'ясо і, звичайно, повітряне, хрустке з бульбашками повітря тісто. Про останній і
Рецепт тіста для пельменів
Всі ми з вами любимо пельмені, їх, звісно, можна купити в магазині і просто зварити. Але найсмачніші пельмені, звичайно ж, домашні. І в нашій статті