Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Піджарка з яловичини

Піджарка з яловичини

14-03-2016, 20:25
486
Піджарка з яловичини
Сьогодні ми будемо готувати підливку з яловичини. Оригінальним дане блюдо не назвеш, воно складається з простих і доступних продуктів, завжди наявних на вашій кухні, досить тільки подбати про наявність яловичої м'якоті. Але за смаком дане блюдо може скласти гідну конкуренцію багатьом вишуканих страв, особливо якщо подати його з улюбленим гарніром і доповнити свіжою зеленню і овочами.

Як приготувати піджарку з яловичини з підливою - рецепт в мультиварці


Особливо легко приготувати піджарку з яловичини з допомогою мультиварочного пристрою. Саме про це даний рецепт.
Інгредієнти:

  • яловича вирізка – 740 г;

  • бульйон овочевий або яловичий – 310 мл;

  • паста томатна – 125 г;

  • рафінована рослинна олія – 65 мл;

  • дві ріпчасті цибулини;

  • дві середні моркви;

  • дві столові ложки борошна;

  • два лаврові листки;

  • ароматні сухі трави на вибір;

  • мелена суміш п'яти перців;

  • щіпка солі.


  • Приготування
    Для приготування піджарки можна взяти будь-яку яловичу м'якоть. Заморожений продукт попередньо розморожуємо. Промиваємо м'ясо, ретельно обсушуємо й розрізаємо на шматочки невеликого розміру. У чашу мультиустройства наливаємо половину порції рослинної олії без запаху, закладаємо підготовлене м'ясо і даємо йому підрум'янитися протягом десяти хвилин, вибравши на дисплеї режим «Випічка» або «Смаження». Тепер підсипаємо борошно і пасеруємо все разом ще хвилин п'ять.
    Поряд з м'ясом необхідно також обсмажити на останньому рафінованій олії очищені і нарізані ріпчасті цибулини і нарізану або натерту на тертці моркву. Зробити це можна в мультиварці, виклавши на час м'ясо в миску з борошном або ж для економії часу - в сковороді, а потім викласти до м'яса в мультикастрюлю.
    Викладаємо до обсмажених овочів і м'яса томатну пасту, вливаємо гарячий бульйон, інтенсивно розмішуючи, присмачую масу меленої сумішшю п'яти перців, ароматними сухими травами на свій смак, лавровими листками і сіллю і перемикаємо пристрій на режим «Гасіння».
    Через півтори години блюдо буде готово. При подачі можна доповнити його свіжою зеленню.

    Піджарка з яловичини зі сметаною - рецепт на сковороді


    Смак яловичини чудово доповнює сметанний соус, надаючи страві чарівну вершкову нотку. Наступний рецепт приготування страви зі сметаною на сковороді.
    Інгредієнти:

  • яловича вирізка – 960 г;

  • жирні вершки – 115 мл;

  • соус томатний – 135 мл;

  • сметана – 145 г;

  • вода – 75 мл;

  • столова ложка картопляного крохмалю;

  • дві-три ріпчасті цибулини;

  • пара пучок меленого мускатного горіха;

  • рослинна рафінована олія;

  • спеції ;

  • мелена суміш п'яти перців;

  • сіль.


  • Приготування
    Підготовлену як слід м'якоть яловичини розрізаємо впоперек волокон на пласти товщиною приблизно до
    Піджарка з яловичини
    півтора сантиметрів і відбиваємо їх трохи за допомогою кулінарного молоточка. Далі вже відбите м'ясо ріжемо на кубики або брусочки, присмачую меленої сумішшю п'яти перців, спеціями і сіллю і викладаємо в ґрунтовно прогріте рафінована рослинна масло на сковороду. Підрум'янюємо м'ясні скибочки зі всіх сторін, а потім закладаємо попередньо очищені і нарізані ріпчасті цибулини і підрум'янюємо все разом ще хвилин п'ять.
    В цей час з'єднуємо сметану і вершки в каструлі і прогріваємо до кипіння. В окремій мисці розчиняємо крохмаль у воді і вливаємо тонким струмком у сметанную масу. Присмачую її також мускатним горіхом, сіллю і спеціями на свій смак і виливаємо до м'яса. Тушкуємо м'ясо в сметанному соусі протягом години, при необхідності (якщо соус надто густий) підливаючи бульйон або воду.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Печінкові котлети з яловичої печінки - рецепт
    Печінкові котлети з яловичої печінки - рецепт
    Напевно всі знають, як корисна яловича печінка і що котлетки з неї виходять просто дивовижними. Пропонуємо урізноманітнити щоденне меню, включивши це
    Що приготувати з яловичини?
    Що приготувати з яловичини?
    Деякі господині з побоюванням беруться за приготування яловичини, боячись, що м'ясо вийде жорстким. Пропонуємо відкинути геть сумніви і скористатися
    Рагу з яловичини з картоплею
    Рагу з яловичини з картоплею
    Незвичайним і домашнім стравою можна назвати рагу. Готувати його можна на різній основі, а ми запропонуємо варіант з яловичини з додаванням картоплі.
    Яловичина в сметані
    Яловичина в сметані
    Без сумнівів беріться за приготування страв з яловичини, адже ми пропонуємо чудовий рецепт, за яким це м'ясо вийде чудово ніжним і м'яким. Далі
    Підлива з яловичини
    Підлива з яловичини
    Смачної, яскравою, апетитною вийде соус, якщо зробити її на основі яловичини. Таке доповнення перетворить будь-який, самий нудний гарнір. Далі
    Яловичина в сметанному соусі
    Яловичина в сметанному соусі
    Щоб страва з яловичини вийшло не жорстким, м'ясо потрібно правильно промаринувати, довго мучити або скористатися запропонованими рецептами в цій