Сьогодні ми будемо готувати підливку з яловичини. Оригінальним дане блюдо не назвеш, воно складається з простих і доступних продуктів, завжди наявних на вашій кухні, досить тільки подбати про наявність яловичої м'якоті. Але за смаком дане блюдо може скласти гідну конкуренцію багатьом вишуканих страв, особливо якщо подати його з улюбленим гарніром і доповнити свіжою зеленню і овочами.
Як приготувати піджарку з яловичини з підливою - рецепт в мультиварці
Особливо легко приготувати піджарку з яловичини з допомогою мультиварочного пристрою. Саме про це даний рецепт.
Інгредієнти: яловича вирізка – 740 г; бульйон овочевий або яловичий – 310 мл; паста томатна – 125 г; рафінована рослинна олія – 65 мл; дві ріпчасті цибулини; дві середні моркви; дві столові ложки борошна; два лаврові листки; ароматні сухі трави на вибір; мелена суміш п'яти перців; щіпка солі. Приготування
Для приготування піджарки можна взяти будь-яку яловичу м'якоть. Заморожений продукт попередньо розморожуємо. Промиваємо м'ясо, ретельно обсушуємо й розрізаємо на шматочки невеликого розміру. У чашу мультиустройства наливаємо половину порції рослинної олії без запаху, закладаємо підготовлене м'ясо і даємо йому підрум'янитися протягом десяти хвилин, вибравши на дисплеї режим «Випічка» або «Смаження». Тепер підсипаємо борошно і пасеруємо все разом ще хвилин п'ять.
Поряд з м'ясом необхідно також обсмажити на останньому рафінованій олії очищені і нарізані ріпчасті цибулини і нарізану або натерту на тертці моркву. Зробити це можна в мультиварці, виклавши на час м'ясо в миску з борошном або ж для економії часу - в сковороді, а потім викласти до м'яса в мультикастрюлю.
Викладаємо до обсмажених овочів і м'яса томатну пасту, вливаємо гарячий бульйон, інтенсивно розмішуючи, присмачую масу меленої сумішшю п'яти перців, ароматними сухими травами на свій смак, лавровими листками і сіллю і перемикаємо пристрій на режим «Гасіння».
Через півтори години блюдо буде готово. При подачі можна доповнити його свіжою зеленню.
Піджарка з яловичини зі сметаною - рецепт на сковороді
Смак яловичини чудово доповнює сметанний соус, надаючи страві чарівну вершкову нотку. Наступний рецепт приготування страви зі сметаною на сковороді.
Інгредієнти: яловича вирізка – 960 г; жирні вершки – 115 мл; соус томатний – 135 мл; сметана – 145 г; вода – 75 мл; столова ложка картопляного крохмалю; дві-три ріпчасті цибулини; пара пучок меленого мускатного горіха; рослинна рафінована олія; спеції ; мелена суміш п'яти перців; сіль. Приготування Підготовлену як слід м'якоть яловичини розрізаємо впоперек волокон на пласти товщиною приблизно до
півтора сантиметрів і відбиваємо їх трохи за допомогою кулінарного молоточка. Далі вже відбите м'ясо ріжемо на кубики або брусочки, присмачую меленої сумішшю п'яти перців, спеціями і сіллю і викладаємо в ґрунтовно прогріте рафінована рослинна масло на сковороду. Підрум'янюємо м'ясні скибочки зі всіх сторін, а потім закладаємо попередньо очищені і нарізані ріпчасті цибулини і підрум'янюємо все разом ще хвилин п'ять.
В цей час з'єднуємо сметану і вершки в каструлі і прогріваємо до кипіння. В окремій мисці розчиняємо крохмаль у воді і вливаємо тонким струмком у сметанную масу. Присмачую її також мускатним горіхом, сіллю і спеціями на свій смак і виливаємо до м'яса. Тушкуємо м'ясо в сметанному соусі протягом години, при необхідності (якщо соус надто густий) підливаючи бульйон або воду.