» » Страви з яловичини на друге

Страви з яловичини на друге

Страви з яловичини на друге
Серед всіх різновидів червоного м'яса яловичину можна сміливо назвати самою універсальною. У хід йде практично будь-яка частина туші, кожну з яких можна використовувати в окремому блюді і приготувати виходячи з різної технології. Скориставшись можливістю розповісти вам про всій багатогранності цього м'яса, поспішаємо поділитися способами приготування страв з яловичини на друге.

Рецепт з яловичини на друге


Якщо під рукою опинилася яловича м'якоть, то її можна тушкувати у вершковому соусі на манер бефстроганова. В рамках цього рецепта компанію шматочків яловичини складуть гриби. Сервірувати готову яловичину можна з будь-яким бажаним доповненням, але особливо вигідно воно буде поєднуватися з пастою або картоплею.
Інгредієнти:

  • яловичий бульйон — 115 мл;

  • молоко — 105 мл;

  • біле вино — 115 мл;

  • сушений цибуля і петрушка — по 1 ч. ложці;

  • селера (насіння), паприка — за ? ч. ложки;

  • ріпчаста цибуля — 145 г;

  • яловича вирізка — 12 кг;

  • сметана — 265 г;

  • борошно — 35 г;

  • печериці — 175 р.


  • Приготування
    Почніть з підготовки м'яса. Розділивши яловичину на шматочки середнього розміру, обсмажте кожен до зарум'янювання, а потім перекладіть на окреме блюдо. Замість яловичини припустіть цибульні скибочки з грибами на тій же сковороді, а потім додайте до них м'ясо зі спеціями після того, як зайва волога з грибів випарується. Посипте м'ясо і гриби борошном, а перемішавши, влийте суміш з бульйону і молока з білим вином. Обережно з'єднайте рідини зі сметаною і залиште на слабкому спеки, чекаючи загустіння соусу і повної готовності самого м'яса. Друга страва з яловичини на швидку руку готове, сервірувати його можна негайно.

    Друга страва з яловичини в духовці


    Якщо ви не знаєте, що приготувати з яловичини на друге, то цей рецепт доведеться до речі навіть у разі, якщо ви плануєте накривати святковий стіл. Ці прості рулети можна начинити практично що завгодно, але наша варіація містить родзинки, горіхи і сир в основі.
    Інгредієнти:

  • жменю родзинок;

  • біле вино — 65 мл;

  • жменя зелені петрушки;

  • тертий пармезан — 65 г;

  • часник — 4 зубки;

  • хлібна паніровка — 45 г;

  • кедрові горішки — 70 г;

  • яловича вирізка — 780 г;

  • ріпчаста цибуля — 35 р.


  • Приготування
    Злегка спасеруйте цибульні шматочки і влийте до них вино. Коли рідина випарується наполовину, додайте родзинки, петрушку, розтертий в пасту рубані часник і кедрові горішки. Зніміть начинку з вогню, охолодіть і доповніть сиром.
    Шматочок м'якоті відбийте і щедро приправити. Розподіліть начинку по пласту м'яса і поверніть його в рулет. Кожен з рулетів зафіксуйте шпажками і підрум'яньте на сильному вогні. Обсмажені рулети відправте запікати при 190 градусах 25 хвилин. Готове м'ясо повинне полежати близько 10 хвилин перед нарізкою.

    Що приготувати з ребер яловичини на друге?


    Якщо ви вирішите зробити блюдо з яловичини на друге в горщиках, то використовуйте саме недороге м'ясо, наприклад яловичі ребра, які, після тривалого неспокою, почнуть розпадатися під виделкою і розкриють максимум свого смаку.
    Інгредієнти:

  • пиво — 870 мл;

  • ребра яловичі — 18 кг;

  • бекон — 115 г;

  • морква — 165 г;

  • ріпчаста цибуля — 185 г;

  • селера (стебла) — 3 шт.;

  • томатна паста — 85 м;

  • яловичий бульйон — 11 л;
  • Страви з яловичини на друге

  • вустерширський соус — 25 мл;

  • цукор — 5 р.


  • Приготування
    Обсмажте скибочки бекону, поки не вытопите жир з них. На підігрітому жиру спасеруйте овочі і підрум'яньте м'ясо. Розподіліть заготовлені інгредієнти по горщикам, після чого приготуйте суміш з пива, бульйону, томатної пасти, вустера і цукру. Рівномірно розподіліть отриману суміш по всьому горщикам і поставте їх у розігріту до 185 градусів духовку на півтори години. У підсумку, рідина повинна перетворитися в загустілий соус, а м'ясо розм'якнути.
    Додав: admin | 14-03-2016, 20:25
    Переглядів: 141