Як приготувати бефстроганов з яловичини?

Бефстроганов з яловичини – класичний рецепт
Зрозуміло, початок матеріалу повинен дати класичний рецепт. Для нього використовують філе яловичини, яке нарізають смужками і обсмажується разом з борошном. Ні лука, ні грибів, ні трав класика не передбачає, зате є ніжний соус зі сметани і вершків.
Інгредієнти:
Приготування
Розділивши яловичину на невеликі кубики, перекладіть м'ясо в досить велику сковороду з добре розігрітим маслом. Дайте скибочкам м'яса підрум'янитися, зменшіть жар і всипте борошно. Приблизно через півхвилини, коли борошно змінить свій колір кремовий і почне приставати до дна посуду, влийте вершки і добре перемішайте. Додайте солодку гірчицю і зменшіть вогонь до мінімуму, не даючи вершків закипіти. При такому делікатному теплі введіть до м'яса сметану. Якщо переборщити з температурою – білок з сметани згорнеться і соус придбає непривабливий вигляд. Як тільки соус почне загусати і вирувати, приготування бефстроганова з яловичини завершено.
Рецепт приготування бефстроганова з яловичини зі сметаною
Нинішній рецепт строганівської яловичини не поступається у своїй різноманітності жодному м'ясної страви. У цьому рецепті набір стандартних інгредієнтів для сметанного соусу доповнює цибулю, часник, вустер і навіть сухе біле вино.
Інгредієнти:
Приготування
У новій версії бефтроганова м'ясо прийнято нарізати соломкою, а тому перед тим, як приготувати бефстроганов з яловичини з підливою, обполосніть вирізку, обсушіть і наріжте її належним чином. Швидко обсмажте яловичину, даючи м'яса схопитися, а потім покладіть до нього цибульні кільця. Покроплені, дайте луку зм'якнути, а потім влийте вино. Коли більша частина рідини випарується, всипте борошно, додайте трохи бульйону, покладіть сметану з гірчицею, швидко перемішайте і влийте бульйон, що залишився. Залиште страву нудитися на плиті, чекаючи, коли соус загусне.
При бажанні, бефстроганов з яловичини можна зробити в мультиварці. Спершу підрум'яньте м'ясо і цибулю на «Випікання», а потім додайте всю рідину, гірчицю і сметану разом, перейдіть на «Гасіння» на 40 хвилин.
Бефстроганов з яловичини з грибами
Інгредієнти:

Приготування
Припустив шалот в розтопленому маслі, додайте до нього пюрированный часник і гриби. Посоливши, дайте вологи з печериць вийти і повністю випаруватися. Потім додайте коньяк, залиште його випаруватися і покладіть розрізану на смужки яловичу вирізку. Коли м'ясо схопиться, посипте його борошном і паприкою, влийте бульйон, додайте сметану і перемішайте. Залиште соус вирувати до загустіння.
Рекомендуємо добрі рецепти

Жарке з яловичини в мультиварці
Жарке можна впевнено назвати домашною стравою, яке зовсім просто приготувати самостійно з яловичини і інших цілком доступних інгредієнтів. Далі

М'ясо по-французьки з яловичини
Урізноманітнити повсякденне меню оригінальним стравою досить просто, якщо скористатися представленими далі рецептами. У цій статті розповімо, як

Куряча грудка в сметанному соусі на сковороді
Ідеальним доповненням до улюбленого гарніру стане ніжна куряча грудка, тушкована в сметанному соусі. Ця страва чудово урізноманітнює домашній обід, а

Бефстроганов з грибами
Бефстроганов, в класичному його варіанті готують виключно з яловичини, обсмаженої зі сметаною. Однак ніхто не забороняє створювати з базового страви

Бефстроганов з яловичини
Незважаючи на свою назву, бефстроганов споконвічно російська страва. М'ясо, порізане на шматочки, готується в сметанному соусі. Неймовірно ніжно і

Як приготувати бефстроганов?
Про існування такої страви, як бефстроганов знають всі. Але от готують його чомусь небагато, хоча рецепт яловичини по-строгановськи досить простий.