Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати бефстроганов з яловичини?

Як приготувати бефстроганов з яловичини?

14-03-2016, 19:49
410
Як приготувати бефстроганов з яловичини?
Незважаючи на своє англійське назва, бефстроганов – споконвічно російська страва, раннє подававшееся до столу у знаті. Як і зараз, тоді цей рецепт поєднував в собі класичну французьку та російську технології приготування: смужки яловичини спершу обсмажувалися, а потім тушкувалися в сметанному соусі. До нашого часу це блюдо отримало безліч альтернативних варіантів. У цьому матеріалі ми вирішили розповісти про те, як приготувати бефстроганов з яловичини за класичною рецептурою і чим доповнюють його в модифікованих рецептах.

Бефстроганов з яловичини – класичний рецепт


Зрозуміло, початок матеріалу повинен дати класичний рецепт. Для нього використовують філе яловичини, яке нарізають смужками і обсмажується разом з борошном. Ні лука, ні грибів, ні трав класика не передбачає, зате є ніжний соус зі сметани і вершків.
Інгредієнти:

  • яловиче філе - 530 г;

  • сметана - 65 г;

  • вершки - 45 мл;

  • борошно - 15 г;

  • солодка гірчиця - 5 р.


  • Приготування
    Розділивши яловичину на невеликі кубики, перекладіть м'ясо в досить велику сковороду з добре розігрітим маслом. Дайте скибочкам м'яса підрум'янитися, зменшіть жар і всипте борошно. Приблизно через півхвилини, коли борошно змінить свій колір кремовий і почне приставати до дна посуду, влийте вершки і добре перемішайте. Додайте солодку гірчицю і зменшіть вогонь до мінімуму, не даючи вершків закипіти. При такому делікатному теплі введіть до м'яса сметану. Якщо переборщити з температурою – білок з сметани згорнеться і соус придбає непривабливий вигляд. Як тільки соус почне загусати і вирувати, приготування бефстроганова з яловичини завершено.

    Рецепт приготування бефстроганова з яловичини зі сметаною


    Нинішній рецепт строганівської яловичини не поступається у своїй різноманітності жодному м'ясної страви. У цьому рецепті набір стандартних інгредієнтів для сметанного соусу доповнює цибулю, часник, вустер і навіть сухе біле вино.
    Інгредієнти:

  • яловича вирізка - 460 м;

  • ріпчаста цибуля - 3 зубки;

  • сухе біле вино - 115 мл;

  • яловичий бульйон - 360 мл;

  • борошно - 10 г;

  • вустерширський соус - 15 мл;

  • діжонська гірчиця - 5 г;

  • сметана - 85 р.


  • Приготування
    У новій версії бефтроганова м'ясо прийнято нарізати соломкою, а тому перед тим, як приготувати бефстроганов з яловичини з підливою, обполосніть вирізку, обсушіть і наріжте її належним чином. Швидко обсмажте яловичину, даючи м'яса схопитися, а потім покладіть до нього цибульні кільця. Покроплені, дайте луку зм'якнути, а потім влийте вино. Коли більша частина рідини випарується, всипте борошно, додайте трохи бульйону, покладіть сметану з гірчицею, швидко перемішайте і влийте бульйон, що залишився. Залиште страву нудитися на плиті, чекаючи, коли соус загусне.
    При бажанні, бефстроганов з яловичини можна зробити в мультиварці. Спершу підрум'яньте м'ясо і цибулю на «Випікання», а потім додайте всю рідину, гірчицю і сметану разом, перейдіть на «Гасіння» на 40 хвилин.

    Бефстроганов з яловичини з грибами


    Інгредієнти:

  • яловича вирізка - 12 кг;

  • вершкове масло - 35 г;

  • шалот - 75 г;

  • часник - 3 зубки;

  • яловичий бульйон - 430 мл;

  • печериці - 320 г;

  • коньяк - 15 мл;
  • Як приготувати бефстроганов з яловичини?

  • борошно - 15 г;

  • паприка - 1 ч. ложка;

  • сметана - 175 мл.


  • Приготування
    Припустив шалот в розтопленому маслі, додайте до нього пюрированный часник і гриби. Посоливши, дайте вологи з печериць вийти і повністю випаруватися. Потім додайте коньяк, залиште його випаруватися і покладіть розрізану на смужки яловичу вирізку. Коли м'ясо схопиться, посипте його борошном і паприкою, влийте бульйон, додайте сметану і перемішайте. Залиште соус вирувати до загустіння.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Жарке з яловичини в мультиварці
    Жарке з яловичини в мультиварці
    Жарке можна впевнено назвати домашною стравою, яке зовсім просто приготувати самостійно з яловичини і інших цілком доступних інгредієнтів. Далі
    М'ясо по-французьки з яловичини
    М'ясо по-французьки з яловичини
    Урізноманітнити повсякденне меню оригінальним стравою досить просто, якщо скористатися представленими далі рецептами. У цій статті розповімо, як
    Куряча грудка в сметанному соусі на сковороді
    Куряча грудка в сметанному соусі на сковороді
    Ідеальним доповненням до улюбленого гарніру стане ніжна куряча грудка, тушкована в сметанному соусі. Ця страва чудово урізноманітнює домашній обід, а
    Бефстроганов з грибами
    Бефстроганов з грибами
    Бефстроганов, в класичному його варіанті готують виключно з яловичини, обсмаженої зі сметаною. Однак ніхто не забороняє створювати з базового страви
    Бефстроганов з яловичини
    Бефстроганов з яловичини
    Незважаючи на свою назву, бефстроганов споконвічно російська страва. М'ясо, порізане на шматочки, готується в сметанному соусі. Неймовірно ніжно і
    Як приготувати бефстроганов?
    Як приготувати бефстроганов?
    Про існування такої страви, як бефстроганов знають всі. Але от готують його чомусь небагато, хоча рецепт яловичини по-строгановськи досить простий.