» » Бефстроганов з грибами

Бефстроганов з грибами

Бефстроганов з грибами
Якщо ви не знали, що можна приготувати бефстроганов з грибами, то рецепти з цієї статті точно для вас. Саме вони надають страві неймовірний аромат і ніжний вишуканий смак.

Бефстроганов з яловичини з грибами


Інгредієнти:

  • м'якоть яловичини – 900 г;

  • цибулина – 1 шт.;

  • свіжі гриби – 250 г;

  • часник – 1 зубчик;

  • масло рослинне – 50 мл;

  • біле вино – 2 ст. ложки;

  • мука – 4 ст. ложки;

  • бульйон м'ясний – 4 ст.;

  • вершки – 50 мл;

  • сметана – 2 ст. ложки;

  • спеції.


  • Приготування
    М'якоть яловичини обробляємо, нарізаємо тонкими смужками і обсмажуємо на сковороді в рослинному маслі. Потім перекладаємо м'ясо в тарілку, а на останньому соку пасеруємо подрібнений кубиками цибулю і гриби, нарізані скибочками. Через 5 хвилин додаємо часник, пропущений через прес, і всипаємо борошно. Акуратно вливаємо біле вино, вершки, кладемо сметану і приправляємо спеціями за смаком. Додаємо в отриманий соус підготовлене раніше м'ясо і тушкуємо бефстроганов з грибами та вершками 20 хвилин при слабкому кипінні.

    Рецепт бефстроганова з грибами


    Інгредієнти:

  • свіжі печериці – 800 г;

  • яловичина – 500 г;

  • сметана – 200 мл;

  • цибулина – 2 шт.;

  • масло вершкове – 4 ст. ложки;

  • гірчиця – 2 ст. ложки;

  • спеції;

  • борошно.


  • Приготування
    Печериці промиваємо та нарізаємо невеликими кубиками. Цибулини очистити, рубаємо півкільцями і пасеруємо на розігрітому вершковому маслі. Потім додаємо гриби, перемішуємо і обсмажуємо до виділення соку, який відливаємо в окрему ємність. Грибний відвар з'єднуємо з гірчицею, сметаною і ретельно розмішуємо до однорідного стану, підсолюємо за смаком. Тепер виливаємо соус в сковороду і тушкуємо овочі ще кілька хвилин. М'ясо промиваємо, обробляємо, нарізаємо невеликими смужками і злегка відбиваємо кожен шматочок. В окремій сковороді розтоплюємо шматочок вершкового масла і викладаємо м'ясо, попередньо обвалявши його в борошні. Обсмажуємо його 5 хвилин, помішуючи, а потім перекладаємо в сковороду з соусом і перемішуємо. Доводимо все до закипання, зменшуємо вогонь, приправляємо бефстроганов спеціями за смаком і тушкуємо ще 10 хвилин, накривши кришкою.

    Бефстроганов з грибами в мультиварці


    Інгредієнти:

  • свинина – 700 г;

  • жирні вершки – 400 мл;

  • цибулина – 1 шт.;

  • гриби сушені – 150 г;

  • часник – 1 зубчик;

  • спеції;

  • масло рослинне – 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Цибулину і часник очищаємо, дрібненько ріжемо і викладаємо в ємність мультиварки, промазану соняшниковою
    Бефстроганов з грибами
    маслом. Закриваємо кришку приладу і обсмажуємо вміст 5 хвилин, вибравши програму «Смаження». Тим часом промиваємо м'ясо і шаткуємо його тонкими брусочками.
    Після звукового сигналу, вливаємо в чашу трохи води, кидаємо сухі гриби і пасеруємо кілька хвилин на тому ж режимі. Далі перекладаємо овочі на тарілку, а в чаші обсмажуємо м'ясо. Через 40 хвилин додаємо овочеву обжарку, приправляємо спеціями, вливаємо вершки і запускаємо програму «Гасіння» приблизно на 2 години. В якості гарніру до бефстроганову зі свинини з грибами подаємо картопляне пюре, гречку або рис.
    Додав: admin | 16-12-2015, 19:23
    Переглядів: 240