Якщо ви не знали, що можна приготувати бефстроганов з грибами, то рецепти з цієї статті точно для вас. Саме вони надають страві неймовірний аромат і ніжний вишуканий смак.
Бефстроганов з яловичини з грибами
Інгредієнти: м'якоть яловичини – 900 г; цибулина – 1 шт.; свіжі гриби – 250 г; часник – 1 зубчик; масло рослинне – 50 мл; біле вино – 2 ст. ложки; мука – 4 ст. ложки; бульйон м'ясний – 4 ст.; вершки – 50 мл; сметана – 2 ст. ложки; спеції. Приготування М'якоть яловичини обробляємо, нарізаємо тонкими смужками і обсмажуємо на сковороді в рослинному маслі. Потім перекладаємо м'ясо в тарілку, а на останньому соку пасеруємо подрібнений кубиками цибулю і гриби, нарізані скибочками. Через 5 хвилин додаємо часник, пропущений через прес, і всипаємо борошно. Акуратно вливаємо біле вино, вершки, кладемо сметану і приправляємо спеціями за смаком. Додаємо в отриманий соус підготовлене раніше м'ясо і тушкуємо бефстроганов з грибами та вершками 20 хвилин при слабкому кипінні.
Рецепт бефстроганова з грибами
Інгредієнти: свіжі печериці – 800 г; яловичина – 500 г; сметана – 200 мл; цибулина – 2 шт.; масло вершкове – 4 ст. ложки; гірчиця – 2 ст. ложки; спеції; борошно. Приготування Печериці промиваємо та нарізаємо невеликими кубиками. Цибулини очистити, рубаємо півкільцями і пасеруємо на розігрітому вершковому маслі. Потім додаємо гриби, перемішуємо і обсмажуємо до виділення соку, який відливаємо в окрему ємність. Грибний відвар з'єднуємо з гірчицею, сметаною і ретельно розмішуємо до однорідного стану, підсолюємо за смаком. Тепер виливаємо соус в сковороду і тушкуємо овочі ще кілька хвилин. М'ясо промиваємо, обробляємо, нарізаємо невеликими смужками і злегка відбиваємо кожен шматочок. В окремій сковороді розтоплюємо шматочок вершкового масла і викладаємо м'ясо, попередньо обвалявши його в борошні. Обсмажуємо його 5 хвилин, помішуючи, а потім перекладаємо в сковороду з соусом і перемішуємо. Доводимо все до закипання, зменшуємо вогонь, приправляємо бефстроганов спеціями за смаком і тушкуємо ще 10 хвилин, накривши кришкою.
Бефстроганов з грибами в мультиварці
Інгредієнти: свинина – 700 г; жирні вершки – 400 мл; цибулина – 1 шт.; гриби сушені – 150 г; часник – 1 зубчик; спеції; масло рослинне – 1 ст. ложка. Приготування Цибулину і часник очищаємо, дрібненько ріжемо і викладаємо в ємність мультиварки, промазану соняшниковою
маслом. Закриваємо кришку приладу і обсмажуємо вміст 5 хвилин, вибравши програму «Смаження». Тим часом промиваємо м'ясо і шаткуємо його тонкими брусочками.
Після звукового сигналу, вливаємо в чашу трохи води, кидаємо сухі гриби і пасеруємо кілька хвилин на тому ж режимі. Далі перекладаємо овочі на тарілку, а в чаші обсмажуємо м'ясо. Через 40 хвилин додаємо овочеву обжарку, приправляємо спеціями, вливаємо вершки і запускаємо програму «Гасіння» приблизно на 2 години. В якості гарніру до бефстроганову зі свинини з грибами подаємо картопляне пюре, гречку або рис.