Куряча грудка в сметанному соусі на сковороді
Одним з найшвидших і корисних страв для повсякденного меню може стати куряча грудка в сметанному соусі, приготовані на сковороді. Птах у вершковому соусі стане кращою компанією страв з овочів, пасти або круп. Крім того, завдяки нейтрального смаку самого соусу і м'яса птиці, таке блюдо можна поєднувати з широким розмаїттям спецій і інших доповнень.
Інгредієнти:
куряче філе - 680 г;
борошно - 75 г;
печериці - 290 г;
шалот - 110 г;
вершкове масло - 35 г;
часник - 3 зубки;
курячий бульйон - 620 мл;
сметана - 85 мл
Приготування
Приготуйте просту засмажку з кілець шалот на вершковому маслі. Додайте до неї пюрированный часник і печериці, щедру дрібку солі, а потім дайте надлишків вологи випаруватися. Курятину розділіть на шматочки довільної форми, але приблизно однакового розміру, і додати до засмажки. Коли птах схопиться легким рум'янцем, посипте все борошном, перемішайте і залийте бульйоном. Коли бульйон дійде до кипіння, доповніть вміст сковороди сметаною і залиште курячу грудку в сметані на сковороді ще на 4-5 хвилин, з огляду на розміри і товщину вибраних шматочків.
Інгредієнти:
куряче філе - 320 г;
бренді - 35 мл;
вершкове масло - 30 г;
ріпчаста цибуля - 75 г;
діжонська гірчиця - 10 г;
бульйон (овочевий або курячий) - 270 мл;
паприка - 1 ч. ложка;
сметана - 65 г;
жменя зелені петрушки.
Приготування
Швидко обсмажте філе куряче до зарум'янювання і перекладіть на окреме блюдо. У ту ж сковороду покладіть цибульні кільця з шматочком вершкового масла і спасеруйте. Залийте пасеровку бренді і дайте алкоголю випаруватися. Змішайте цибулю з дижонской гірчицею, додайте паприку, сметану і влийте бульйон. Туди ж відправте та куряче філе. Доведіть птицю до готовності, а в фіналі здобріть підливу з курячої грудки зі сметаною зеленню петрушки.
Інгредієнти:
куряче філе - 310 г;
ріпчаста цибуля - 85 м;
сметана - 235 мл;
томатний соус - 55 мл;
тертий сир - 115 г;
молоко - 70 мл
Приготування
Приправивши курятину, обсмажте її до повної готовності, а потім остудіть і розберіть на волокна. Спасеруйте подрібнену цибулю і додайте до нього сметану з томатним соусом і молоком. Коли соус завирує, доповніть його тертим сиром і змішайте з шматочками курятини в самому кінці.
Рецепт курячої грудки в сметанному соусі
Інгредієнти:
Приготування
Приготуйте просту засмажку з кілець шалот на вершковому маслі. Додайте до неї пюрированный часник і печериці, щедру дрібку солі, а потім дайте надлишків вологи випаруватися. Курятину розділіть на шматочки довільної форми, але приблизно однакового розміру, і додати до засмажки. Коли птах схопиться легким рум'янцем, посипте все борошном, перемішайте і залийте бульйоном. Коли бульйон дійде до кипіння, доповніть вміст сковороди сметаною і залиште курячу грудку в сметані на сковороді ще на 4-5 хвилин, з огляду на розміри і товщину вибраних шматочків.
Бефстроганов з курячої грудки зі сметаною
Інгредієнти:
Приготування
Швидко обсмажте філе куряче до зарум'янювання і перекладіть на окреме блюдо. У ту ж сковороду покладіть цибульні кільця з шматочком вершкового масла і спасеруйте. Залийте пасеровку бренді і дайте алкоголю випаруватися. Змішайте цибулю з дижонской гірчицею, додайте паприку, сметану і влийте бульйон. Туди ж відправте та куряче філе. Доведіть птицю до готовності, а в фіналі здобріть підливу з курячої грудки зі сметаною зеленню петрушки.
Смажена куряча грудка зі сметаною на сковороді
Інгредієнти:
Приготування
Приправивши курятину, обсмажте її до повної готовності, а потім остудіть і розберіть на волокна. Спасеруйте подрібнену цибулю і додайте до нього сметану з томатним соусом і молоком. Коли соус завирує, доповніть його тертим сиром і змішайте з шматочками курятини в самому кінці.
Рекомендуємо добрі рецепти
Свинина у вершковому соусі з грибами
Свинина, приготована за поданими далі рецептами, виходить особливо смачною, ніжною і чудово ароматною. Пропонуємо урізноманітнити обід, доповнивши
Паста з куркою і грибами
У цій статті представлені рецепти, здатні здивувати вас і кардинально урізноманітнити повсякденний обід. Пропонуємо кілька способів приготування
Свинина з грибами в сметанному соусі
Дивно, наскільки смачними можуть бути прості страви на основі свинини. Шматочки м'яса з грибами в сметанною підливі можуть стати варіацією швидкого
Курка в вершково-часниковому соусі
Доповнення будь-якого м'ясного страви всілякими соусами здатне кардинально перетворити блюдо. Таким чином можна вчинити з курячим філе, як ми і
Тушкований кролик в сметані в мультиварці
Кролятину досить складно приготувати м'якою, не маючи певних кулінарних навичок. Далі розповімо, як не докладаючи особливих зусиль приготувати це
Смажена куряча печінка з цибулею в сметані
Простий рецепт курячої печінки, смажену з цибулею, містить кілька нехитрих секретів, знаючи які можна приготувати просто відмінний обід або вечеря з