» » Паста з куркою і грибами

Паста з куркою і грибами

Паста з куркою і грибами
Поєднання грибів та курки ідеально підходить до всього: від пирогів і запіканок до рагу і пасти. На рецептах останньої ми вирішили детальніше зупинитися в цьому матеріалі. Крім приголомшливо ніжного смаку, це блюдо примітно тим, що готується, як правило, не більш півгодини, а в основі має доступні більшості інгредієнти.

Рецепт пасти з куркою, грибами та вершками


Як правило, паста з додаванням грибів та курки готується з вершковими соусами. Велика різноманітність овочів в рецептах зустрічається рідко, але для кольору і текстури ми вирішили додати трохи зеленого горошку.
Крім свого смаку, паста, приготована за цим рецептом, примітна тим, що робиться в одному посуді і вариться прямо в соусі.
Інгредієнти:

  • вершкове масло - 45 г;

  • куряче філе - 440 г;

  • печериці - 280 м;

  • борошно - 25 г;

  • вершки - 235 мл;

  • курячий бульйон - 720 мл;

  • паста - 155 г;

  • зелений горошок - 45 г;

  • часник сушений - 1 ч. ложка;

  • сир - 55 р.


  • Приготування
    Розтопити половину вершкового масла і обсмажте на ньому смужки курки до тих пір, поки вони не схопляться. Перекладіть курятину на окреме блюдо, додайте масло, що залишилося і використовуйте його для обсмажування грибів. Коли волога з останніх повністю вийде і випарується, поверніть у посуд курку, посипте все борошном, а через півхвилини доповніть часником і залийте сумішшю вершків і бульйону. Коли рідини закиплять, покладіть в посуд пасту і залиште варитися до готовності. За цей час паста випустить глютен, який, на пару з борошном, загустит рідина, перетворюючи її в густий кремовий соус. У самому фіналі посипте пасту з куркою і грибами горошком і сиром.

    Паста фетучіні з куркою і грибами


    Інгредієнти:

  • вершкове масло - 35 г;

  • куряче філе - 465 м;

  • печериці - 980 р;

  • ріпчаста цибуля - 145 г;

  • гілочки чебрецю - 5-6 шт.;

  • зубки часнику - 3 шт.;

  • борошно - 35 г;

  • сухе біле вино - 115 мл;

  • курячий бульйон - 365 мл;

  • сметана - 45 г;

  • діжонська гірчиця - 5 г;

  • фетучіні - 470 р.


  • Приготування
    Приготуйте засмажку з шматочків ріпчастої цибулі. До цибулі додайте пропущений через прес часник і чебрець, а через півхвилини покладіть шматочки грибів. Посоліть вміст сковороди і дайте вологи з грибів повністю випаруватися. Як тільки це відбудеться, покладіть курку, дайте шматочках схопитися і всипте борошно. Перемішайте все, а після залийте вином з бульйоном. Додайте гірчицю зі сметаною, залиште соус загуснути.
    Поки соус вирує на плиті, відваріть пасту. Відкиньте готові фетучіні і викладіть курятину з грибами в білому соусі поверх.

    Як приготувати пасту з куркою і грибами в духовці?


    Перетворіть звичайну пасту в рум'яну запіканку, наслідуючи поданим далі рецептом. Основа з пасти, змішана з шматочками курятини і грибів в соусі, а потім швидко запечена під грилем, дозволить вам подивитися на звичне блюдо під новим кутом.
    Інгредієнти:

  • куряче філе - 420 г;

  • стебло селери - 1 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 135 г;

  • гливи - 310 г;
  • Паста з куркою і грибами

  • курячий бульйон - 480 мл;

  • паста - 135 г;

  • сметана - 165 мл;

  • паприка - 1/2 ч. ложки;

  • сир - 65 г;

  • чебрець - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Нарізавши курятину і овочі, покладіть все в каструлю і залийте бульйоном. Проваріть інгредієнти разом не більш 5 хвилин, після чого додайте шматочки глив і пасту. Через 7 хвилин зніміть з страви кришку і дайте бульйону випаруватися наполовину. Додайте сметану і спеції, а після, перемістіть вміст каструлі в відповідну форму для запікання. Посипте блюдо сиром і додайте в духовій шафі при 180 градусах. Приготування пасти з куркою, грибами і сиром займе 15 хвилин, після чого бажано перейти на гриль, щоб підрум'янити сирну скоринку.
    Додав: admin | 16-12-2015, 21:29
    Переглядів: 352