Свинина з грибами в сметанному соусі
Кремовий сметанний соус може стати ідеальною парою не тільки шматка курки, а й свинини. Завдяки вмісту кислоти, молочний продукт розм'якшить м'ясо і збагатить його своїм вершковим смаком. Рецепти свинини з грибами в сметанному соусі ми детальніше розберемо нижче.
Інгредієнти:
свинина - 740 г;
оливкова олія - 15 мл;
печериці - 265 г;
ріпчаста цибуля - 65 г;
часникові зубки - 4 шт.;
бульйон - 390 мл;
сметана - 115 мл;
сушений чебрець, петрушка - по 1/2 ч. ложки;
борошно - 5 р.
Приготування
Підрум'яньте шматочки свинини, попередньо рясно приправивши їх з обох сторін. Окремо спасеруйте нарізану цибулю і з'єднайте його з грибами. Як тільки надлишки грибний вологи випаруються, доповніть засмажку пюрированным часником і залиште його на півхвилини. Посипте вміст сковороди борошном, додайте трави і влийте бульйон. Як тільки рідина дійде до кипіння, розведіть в ній сметану і залиште соус загусати. Покладіть обсмажену свинину в соус і залиште гаситися поки шматки не дійдуть до готовності.
Гуляш – ще один з низки простих і безпрограшних рецептів зі свининою в основі. Подавати гарячий гуляш можна просто так, доповнивши шматочком хліба, а можна в компанії улюблених гарнірів з овочів і круп.
Інгредієнти:
свинина - 11 кг;
вершкове масло - 35 г;
ріпчаста цибуля - 85 м;
борошно - 10 г;
яблучний оцет - 15 мл;
курячий бульйон - 245 мл;
сметана - 115 г;
печериці - 230 г;
гірчиця зернова - 10 г;
чебрець - 1 ч. ложка.
Приготування
Спершу розділіть свинячу м'якоть на шматки довільного, але однакового розміру. Підрум'яньте м'ясо в жаровні і відкладіть на окреме блюдо. В тій же посуді спасеруйте шматочки цибулі і грибів до зарум'янювання. До цибулі додайте гірчицю з чебрецем, всипте борошно, а через півхвилини влийте оцет, бульйон і сметану. Поверніть свинину в соус і залиште нудитися в духовці при 170 градусах півтори години.
Цей рецепт свинини з грибами в сметані можна повторити в мультиварці, обсмаживши м'ясо відразу разом з цибульними шматочками і грибами, потім присипавши борошном і затоку соусом. Час приготування залишається тим же, але режим можна змінити з «Випічки» на «Гасіння».
Інгредієнти:
сметана - 155 г;
вода - 115 мл;
борошно - 15 г;
шавлія сушений - 1 ч. ложка;
свинина - 620 г;
ріпчаста цибуля - 115 г;
печериці - 270 г;
віскі - 115 мл
Приготування
З'єднайте першу четвірку інгредієнтів разом і відставте в сторону – це заготовка для майбутнього соусу.
Підрум'яньте шматочки свинини і перекладіть на окреме блюдо. Тепер прийміть за цибулю і гриби, їх також слід обсмажити до золотистого кольору і повного випаровування вологи. Після, влийте в посуд віскі і відійдіть подалі, так як алкоголь може зайнятися під дією високих температур. Коли віскі практично повністю випарується, поверніть в сковороду м'ясо і влийте завчасно підготовлену основу для соусу. Залиште посуд в духовці при 155 градусів на 1 годину.
Інгредієнти:
свиняча вирізка - 440 г;
жменя волоських горіхів;
сметана - 210 мл;
бульйон - 75 мл;
гриби - 115 р.
Приготування
Обсмаживши гриби, додайте до них підрублені горіхи і м'ясо. Коли свинина обсмажиться, влийте суміш сметани і бульйону, додайте спеції і залиште все нудитися до готовності м'яса.
Свинина тушкована з грибами в сметані
Інгредієнти:
Приготування
Підрум'яньте шматочки свинини, попередньо рясно приправивши їх з обох сторін. Окремо спасеруйте нарізану цибулю і з'єднайте його з грибами. Як тільки надлишки грибний вологи випаруються, доповніть засмажку пюрированным часником і залиште його на півхвилини. Посипте вміст сковороди борошном, додайте трави і влийте бульйон. Як тільки рідина дійде до кипіння, розведіть в ній сметану і залиште соус загусати. Покладіть обсмажену свинину в соус і залиште гаситися поки шматки не дійдуть до готовності.
Гуляш зі свинини з грибами і сметаною
Гуляш – ще один з низки простих і безпрограшних рецептів зі свининою в основі. Подавати гарячий гуляш можна просто так, доповнивши шматочком хліба, а можна в компанії улюблених гарнірів з овочів і круп.
Інгредієнти:
Приготування
Спершу розділіть свинячу м'якоть на шматки довільного, але однакового розміру. Підрум'яньте м'ясо в жаровні і відкладіть на окреме блюдо. В тій же посуді спасеруйте шматочки цибулі і грибів до зарум'янювання. До цибулі додайте гірчицю з чебрецем, всипте борошно, а через півхвилини влийте оцет, бульйон і сметану. Поверніть свинину в соус і залиште нудитися в духовці при 170 градусах півтори години.
Цей рецепт свинини з грибами в сметані можна повторити в мультиварці, обсмаживши м'ясо відразу разом з цибульними шматочками і грибами, потім присипавши борошном і затоку соусом. Час приготування залишається тим же, але режим можна змінити з «Випічки» на «Гасіння».
Рецепт свинини тушкованою з грибами в сметанному соусі
Інгредієнти:
Приготування
З'єднайте першу четвірку інгредієнтів разом і відставте в сторону – це заготовка для майбутнього соусу.
Підрум'яньте шматочки свинини і перекладіть на окреме блюдо. Тепер прийміть за цибулю і гриби, їх також слід обсмажити до золотистого кольору і повного випаровування вологи. Після, влийте в посуд віскі і відійдіть подалі, так як алкоголь може зайнятися під дією високих температур. Коли віскі практично повністю випарується, поверніть в сковороду м'ясо і влийте завчасно підготовлену основу для соусу. Залиште посуд в духовці при 155 градусів на 1 годину.
Свинина, смажена з грибами в сметанному соусі
Інгредієнти:
Приготування
Обсмаживши гриби, додайте до них підрублені горіхи і м'ясо. Коли свинина обсмажиться, влийте суміш сметани і бульйону, додайте спеції і залиште все нудитися до готовності м'яса.
Рекомендуємо добрі рецепти
Картопля з грибами в горщиках
Представляємо вам кілька неймовірних рецептів, які допоможуть без клопоту вразити гостей чудовим стравою і продемонструвати свої незвичайні кулінарні
Як приготувати ескалоп з свинини на сковороді?
Серед неймовірної кількості способів смаження свинини ескалоп займає одне з лідируючих місць. І це цілком виправдано, адже з цим блюдом кожен здатний
Фрикадельки в сметанному соусі
Навіть з самого простого і звичного страви можна зробити вишукану страву. Якщо приготувати не просто тушковані фрикадельки, а, наприклад, в
Тушкована свинина в мультиварці
Свинина - м'ясо, яке при будь-якому приготуванні виходить смачним. Однак якщо підключити в цей процес незамінну помічницю - мультиварку, блюдо вийде
Печеня з свинини в мультиварці
Традиційно спекотне готується в керамічних або глиняних горщиках, але щоб прискорити процес гасіння м'яса, можна використовувати мультиварку. Так
Як приготувати гуляш зі свинини з підливкою?
Смачний і досить простий рецепт гуляшу представлений у цій статті. В даному блюді особливе значення має пікантна підлива, яка з'являється в процесі