Вернуться назад Распечатать

Свинина з грибами в сметанному соусі

Свинина з грибами в сметанному соусі
Кремовий сметанний соус може стати ідеальною парою не тільки шматка курки, а й свинини. Завдяки вмісту кислоти, молочний продукт розм'якшить м'ясо і збагатить його своїм вершковим смаком. Рецепти свинини з грибами в сметанному соусі ми детальніше розберемо нижче.

Свинина тушкована з грибами в сметані


Інгредієнти:

  • свинина - 740 г;

  • оливкова олія - 15 мл;

  • печериці - 265 г;

  • ріпчаста цибуля - 65 г;

  • часникові зубки - 4 шт.;

  • бульйон - 390 мл;

  • сметана - 115 мл;

  • сушений чебрець, петрушка - по 1/2 ч. ложки;

  • борошно - 5 р.


  • Приготування
    Підрум'яньте шматочки свинини, попередньо рясно приправивши їх з обох сторін. Окремо спасеруйте нарізану цибулю і з'єднайте його з грибами. Як тільки надлишки грибний вологи випаруються, доповніть засмажку пюрированным часником і залиште його на півхвилини. Посипте вміст сковороди борошном, додайте трави і влийте бульйон. Як тільки рідина дійде до кипіння, розведіть в ній сметану і залиште соус загусати. Покладіть обсмажену свинину в соус і залиште гаситися поки шматки не дійдуть до готовності.

    Гуляш зі свинини з грибами і сметаною


    Гуляш – ще один з низки простих і безпрограшних рецептів зі свининою в основі. Подавати гарячий гуляш можна просто так, доповнивши шматочком хліба, а можна в компанії улюблених гарнірів з овочів і круп.
    Інгредієнти:

  • свинина - 11 кг;

  • вершкове масло - 35 г;

  • ріпчаста цибуля - 85 м;

  • борошно - 10 г;

  • яблучний оцет - 15 мл;

  • курячий бульйон - 245 мл;

  • сметана - 115 г;

  • печериці - 230 г;

  • гірчиця зернова - 10 г;

  • чебрець - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Спершу розділіть свинячу м'якоть на шматки довільного, але однакового розміру. Підрум'яньте м'ясо в жаровні і відкладіть на окреме блюдо. В тій же посуді спасеруйте шматочки цибулі і грибів до зарум'янювання. До цибулі додайте гірчицю з чебрецем, всипте борошно, а через півхвилини влийте оцет, бульйон і сметану. Поверніть свинину в соус і залиште нудитися в духовці при 170 градусах півтори години.
    Цей рецепт свинини з грибами в сметані можна повторити в мультиварці, обсмаживши м'ясо відразу разом з цибульними шматочками і грибами, потім присипавши борошном і затоку соусом. Час приготування залишається тим же, але режим можна змінити з «Випічки» на «Гасіння».

    Рецепт свинини тушкованою з грибами в сметанному соусі


    Інгредієнти:

  • сметана - 155 г;

  • вода - 115 мл;

  • борошно - 15 г;

  • шавлія сушений - 1 ч. ложка;

  • свинина - 620 г;

  • ріпчаста цибуля - 115 г;

  • печериці - 270 г;

  • віскі - 115 мл


  • Приготування
    З'єднайте першу четвірку інгредієнтів разом і відставте в сторону – це заготовка для майбутнього соусу.
    Підрум'яньте шматочки свинини і перекладіть на окреме блюдо. Тепер прийміть за цибулю і гриби, їх також слід обсмажити до золотистого кольору і повного випаровування вологи. Після, влийте в посуд віскі і відійдіть подалі, так як алкоголь може зайнятися під дією високих температур. Коли віскі практично повністю випарується, поверніть в сковороду м'ясо і влийте завчасно підготовлену основу для соусу. Залиште посуд в духовці при 155 градусів на 1 годину.

    Свинина, смажена з грибами в сметанному соусі

    Свинина з грибами в сметанному соусі

    Інгредієнти:

  • свиняча вирізка - 440 г;

  • жменя волоських горіхів;

  • сметана - 210 мл;

  • бульйон - 75 мл;

  • гриби - 115 р.


  • Приготування
    Обсмаживши гриби, додайте до них підрублені горіхи і м'ясо. Коли свинина обсмажиться, влийте суміш сметани і бульйону, додайте спеції і залиште все нудитися до готовності м'яса.