Кремовий сметанний соус може стати ідеальною парою не тільки шматка курки, а й свинини. Завдяки вмісту кислоти, молочний продукт розм'якшить м'ясо і збагатить його своїм вершковим смаком. Рецепти свинини з грибами в сметанному соусі ми детальніше розберемо нижче.
Свинина тушкована з грибами в сметані
Інгредієнти: свинина - 740 г; оливкова олія - 15 мл; печериці - 265 г; ріпчаста цибуля - 65 г; часникові зубки - 4 шт.; бульйон - 390 мл; сметана - 115 мл; сушений чебрець, петрушка - по 1/2 ч. ложки; борошно - 5 р. Приготування Підрум'яньте шматочки свинини, попередньо рясно приправивши їх з обох сторін. Окремо спасеруйте нарізану цибулю і з'єднайте його з грибами. Як тільки надлишки грибний вологи випаруються, доповніть засмажку пюрированным часником і залиште його на півхвилини. Посипте вміст сковороди борошном, додайте трави і влийте бульйон. Як тільки рідина дійде до кипіння, розведіть в ній сметану і залиште соус загусати. Покладіть обсмажену свинину в соус і залиште гаситися поки шматки не дійдуть до готовності.
Гуляш зі свинини з грибами і сметаною
Гуляш – ще один з низки простих і безпрограшних рецептів зі свининою в основі. Подавати гарячий гуляш можна просто так, доповнивши шматочком хліба, а можна в компанії улюблених гарнірів з овочів і круп.
Інгредієнти: свинина - 11 кг; вершкове масло - 35 г; ріпчаста цибуля - 85 м; борошно - 10 г; яблучний оцет - 15 мл; курячий бульйон - 245 мл; сметана - 115 г; печериці - 230 г; гірчиця зернова - 10 г; чебрець - 1 ч. ложка. Приготування Спершу розділіть свинячу м'якоть на шматки довільного, але однакового розміру. Підрум'яньте м'ясо в жаровні і відкладіть на окреме блюдо. В тій же посуді спасеруйте шматочки цибулі і грибів до зарум'янювання. До цибулі додайте гірчицю з чебрецем, всипте борошно, а через півхвилини влийте оцет, бульйон і сметану. Поверніть свинину в соус і залиште нудитися в духовці при 170 градусах півтори години.
Цей рецепт свинини з грибами в сметані можна повторити в мультиварці, обсмаживши м'ясо відразу разом з цибульними шматочками і грибами, потім присипавши борошном і затоку соусом. Час приготування залишається тим же, але режим можна змінити з «Випічки» на «Гасіння».
Рецепт свинини тушкованою з грибами в сметанному соусі
Інгредієнти: сметана - 155 г; вода - 115 мл; борошно - 15 г; шавлія сушений - 1 ч. ложка; свинина - 620 г; ріпчаста цибуля - 115 г; печериці - 270 г; віскі - 115 мл Приготування З'єднайте першу четвірку інгредієнтів разом і відставте в сторону – це заготовка для майбутнього соусу.
Підрум'яньте шматочки свинини і перекладіть на окреме блюдо. Тепер прийміть за цибулю і гриби, їх також слід обсмажити до золотистого кольору і повного випаровування вологи. Після, влийте в посуд віскі і відійдіть подалі, так як алкоголь може зайнятися під дією високих температур. Коли віскі практично повністю випарується, поверніть в сковороду м'ясо і влийте завчасно підготовлену основу для соусу. Залиште посуд в духовці при 155 градусів на 1 годину.
Свинина, смажена з грибами в сметанному соусі
Інгредієнти: свиняча вирізка - 440 г; жменя волоських горіхів; сметана - 210 мл; бульйон - 75 мл; гриби - 115 р. Приготування Обсмаживши гриби, додайте до них підрублені горіхи і м'ясо. Коли свинина обсмажиться, влийте суміш сметани і бульйону, додайте спеції і залиште все нудитися до готовності м'яса.