Паста з сьомгою у вершковому соусі
Якщо під рукою виявився хороший шматок свіжої сьомги, то ми звикли просто обсмажувати його з мінімумом спецій і насолоджуватися рибою в компанії овочевого гарніру, але ми пропонуємо знайти сьомзі інше застосування, наприклад, дати їй потомитися в вершковому соусі, а потім змішати все з пастою. Виходить ситне і швидке в приготуванні блюдо ресторанного рівня.
Якщо раніше вам не доводилося готувати домашню пасту у вершковому соусі, то почати своє знайомство з цією категорією страв рекомендуємо з класики – пасти карбонара, соус для якої виходить таким густим і вершковим не тільки з-за наявності самих вершків, але і завдяки додаванню яєць.
Інгредієнти:
бекон - 55 г;
сьомга - 230 г;
діжонська гірчиця - 15 г;
бурбон - 10 мл;
спагетті - 260 г;
яйця - 2 шт.;
тертий пармезан - 45 г;
вершки - 85 мл;
молодий зелений горошок - 65 р.
Приготування
Почніть приготування з шматочків сьомги, змастіть кожен гірчицею, збризніть бурбоном і поставте в духову шафу 12-15 хвилин при 200 градусах. Готову рибу розберіть на шматочки. Обсмажте бекон до рум'яного кольору і хрускоту. Розламайте смужку на невеликі шматочки і відкладіть крихту з бекону на паперові серветки.
Поставте пасту варитися, а самі, тим часом, збийте яйця з вершками і тертим сиром. Коли паста буде готова, візьміть близько чверті склянки киплячої води з каструлі і влийте до яєчної суміші. Відкиньте пасту на друшляк і влийте соус. Інтенсивно перемішується пасту близько хвилини, поки яйця не згорнуться і соус не загусне. Додайте крихту з бекону, горошок і шматочки риби.
Тонкі та плоскі стрічки пасти фетучіні створені для того, щоб бути змішаними з густим вершковим соусом. На виході виходить неймовірно ситне і повне ніжного вершкового смаку блюдо, яке стане кращим компаньйоном келиху вина.
Інгредієнти:
філе сьомги - 485 г;
вершкове масло - 45 г;
біле сухе вино - 115 мл;
ріпчаста цибуля - 55 г;
часникові зубки - 2 шт.;
вершки - 245 мл;
гілочка чебрецю;
паста фетучіні - 290 р.
Приготування
Поставте пасту варитися. Спасеруйте ріпчасту цибулю на невеликому кількості розтопленого вершкового масла. Коли шматочки почнуть підрум'янюватися, додати до них пюрированный часник з чебрецем, а ще через півхвилини влийте вино і дайте рідини практично повністю випаруватися. Викладіть шматочки рибного філе на сковороду і дочекайтеся, коли вони схопляться з усіх боків перед тим, як вливати вершки. Коли вершки будуть додані, залиште соус на плиті хвилин на 5-6 в кінці додайте кілька ложок води, в якій варилася паста, щоб клейковина з неї загустила вершки. Змішайте пасту з сьомгою в часниковому соусі і відразу ж сервіруйте блюдо.
Вершковий соус можна приготувати і за лічені секунди, достатньо лише з'єднати пасту з вершковим сиром і невеликою кількістю залишилася після варіння рідини. Далі урізноманітнити страву можна на свій розсуд, у нашому випадку доповненням послужить сьомга і каперси.
Інгредієнти:
паста - 465 м;
вершковий сир - 175 г;
жменя зелені кропу, зеленої цибулі;
цедра і сік 1 лимона;
діжонська гірчиця - 5 г;
каперси - 1/4 ст.;
слабосолона сьомга - 175 р.
Приготування
Відваріть пасту і залиште близько половини склянки води, що залишилася після варіння. З'єднайте пасту з вершковим сиром, цитрусової цедрою і соком, а також гірчицею. Підлийте трохи води з-під пасти, щоб вершковий сир придбав консистенцію соусу. У фіналі додайте каперси, зелень і шматочки риби. Сервірувати пасту з солоною сьомгою у вершковому соусі слід відразу ж.
Рецепт пасти з сьомгою у вершковому соусі
Якщо раніше вам не доводилося готувати домашню пасту у вершковому соусі, то почати своє знайомство з цією категорією страв рекомендуємо з класики – пасти карбонара, соус для якої виходить таким густим і вершковим не тільки з-за наявності самих вершків, але і завдяки додаванню яєць.
Інгредієнти:
Приготування
Почніть приготування з шматочків сьомги, змастіть кожен гірчицею, збризніть бурбоном і поставте в духову шафу 12-15 хвилин при 200 градусах. Готову рибу розберіть на шматочки. Обсмажте бекон до рум'яного кольору і хрускоту. Розламайте смужку на невеликі шматочки і відкладіть крихту з бекону на паперові серветки.
Поставте пасту варитися, а самі, тим часом, збийте яйця з вершками і тертим сиром. Коли паста буде готова, візьміть близько чверті склянки киплячої води з каструлі і влийте до яєчної суміші. Відкиньте пасту на друшляк і влийте соус. Інтенсивно перемішується пасту близько хвилини, поки яйця не згорнуться і соус не загусне. Додайте крихту з бекону, горошок і шматочки риби.
Паста фетучіні з сьомгою у вершковому соусі
Тонкі та плоскі стрічки пасти фетучіні створені для того, щоб бути змішаними з густим вершковим соусом. На виході виходить неймовірно ситне і повне ніжного вершкового смаку блюдо, яке стане кращим компаньйоном келиху вина.
Інгредієнти:
Приготування
Поставте пасту варитися. Спасеруйте ріпчасту цибулю на невеликому кількості розтопленого вершкового масла. Коли шматочки почнуть підрум'янюватися, додати до них пюрированный часник з чебрецем, а ще через півхвилини влийте вино і дайте рідини практично повністю випаруватися. Викладіть шматочки рибного філе на сковороду і дочекайтеся, коли вони схопляться з усіх боків перед тим, як вливати вершки. Коли вершки будуть додані, залиште соус на плиті хвилин на 5-6 в кінці додайте кілька ложок води, в якій варилася паста, щоб клейковина з неї загустила вершки. Змішайте пасту з сьомгою в часниковому соусі і відразу ж сервіруйте блюдо.
Паста зі слабосоленої сьомгою у вершковому соусі
Вершковий соус можна приготувати і за лічені секунди, достатньо лише з'єднати пасту з вершковим сиром і невеликою кількістю залишилася після варіння рідини. Далі урізноманітнити страву можна на свій розсуд, у нашому випадку доповненням послужить сьомга і каперси.
Інгредієнти:
Приготування
Відваріть пасту і залиште близько половини склянки води, що залишилася після варіння. З'єднайте пасту з вершковим сиром, цитрусової цедрою і соком, а також гірчицею. Підлийте трохи води з-під пасти, щоб вершковий сир придбав консистенцію соусу. У фіналі додайте каперси, зелень і шматочки риби. Сервірувати пасту з солоною сьомгою у вершковому соусі слід відразу ж.
Рекомендуємо добрі рецепти
Паста з куркою в вершковому соусі
Варіантів пасти існує не так і багато, а рецептів наповнення зібралася достатня кількість. Одним з найбільш поширених і ситних страв можна назвати
Спагеті з грибами у вершковому соусі
Завдяки своїй простоті приготування паста стала досить популярною стравою у багатьох країнах. Сьогодні її готують в різних варіаціях і про одного,
Паста з креветками в вершково-часниковому соусі
Пропонуємо урізноманітнити буденне меню і приготувати на вечерю чудову і неймовірно смачну пасту. Додати вишуканості страви допоможуть креветки, в
Карбонара з беконом і вершками – рецепт
Класичну карбонару складно впізнати серед достатку варіацій, які існують сьогодні. Рецепти, представлені в статті, відрізняються від традиційної
Фетучіні з креветками
Італійці використовують фетучіні для приготування різноманітних страв, але особливо смачними вони виходять з креветками. Це блюдо підійде і для
Паста з сьомгою
Варіантів приготування італійської пасти дуже багато. Її можна робити з м'ясом, грибами, овочами і рибою. І сьогодні ми розповімо, як її смачно і