Карбонара з беконом і вершками – рецепт
Карбонару прийнято вважати італійської класикою і хоч батьківщиною страви дійсно є провінція Лаціо, винайшли блюдо американські солдати. В основі автентичної карбонара, крім самої пасти, лежить соус на основі яєчних жовтків і обсмажена щоковина, але як і будь-яка класика, з плином часу навіть алла карбонара змінилася і обросла безліччю варіацій. Однією з останніх є те, що готується на основі вершків і саме про неї піде мова в рецептах далі.
Цей рецепт далекий від класики, але від того не менш смачний. Не характерні для класичного рецепту гриби стають прекрасним доповненням бекону і вершкового соусу , а сухе біле вино додає смаку багатогранності.
Інгредієнти:
спагетті - 240 г;
бекон - 6 скибочок;
печериці - 235 г;
вершки - 255 мл;
вино (біле сухе) - 115 мл;
яйця - 2 шт.;
часник - 4 зубки;
ріпчаста цибуля - 65 г;
жменю тертого пармезану.
Приготування
Перед тим, як приготувати карбонару з вершками і беконом, поставте саму пасту варитися. Суху і добре розігріту сковороду використовуйте для обжарювання скибочок бекону. Як тільки жир з бекону витопиться, надлишки його злийте, а самі засмажені шматочки розкладіть на серветках. На останньому жиру спасеруйте цибулю і гриби. Додайте до зажарки часник як тільки вся зайва грибна волога повністю випарується. Коли почуєте приємний часниковий аромат, повертайте в сковороду бекон, збільшуйте жар і закладайте пасту. Слідом влийте вершки, додайте вино, а коли рідини закиплять, вимкніть вогонь і додайте яєчні жовтки. Швидко перемішайте пасту, додайте тертий пармезан і відразу ж сервіруйте.
Інгредієнти:
спагетті - 450 г;
ріпчаста цибуля - 55 г;
часник - 1 зубок;
бекон - 95 г;
молоко - 195 мл;
вершки - 240 мл;
тертий пармезан - 35 г;
яйця - 2 шт.;
мускатний горіх - щіпка.
Приготування
Поки паста вариться, в сотейнику спасеруйте ріпчасту цибулю з часником. Отриману зажарку, доповніть скибочками бекону і продовжуйте обсмажувати все разом, чекаючи моменту, коли бекон схопиться рум'янцем. Залийте все молоком і дайте йому дійти до кипіння. Слідом влийте вершки, додайте тертий пармезан і залиште соус нудитися до загустіння. Збийте яйця і додайте пару ложок гарячого соусу, швидко розмішуючи, щоб яйця почали готуватися. Перелийте яйця в соус, слідом відправте пасту, дрібку мускату і знову швидко все перемішайте. Трохи сиру зверху і страва готова. Пробувати блюдо слід відразу ж після доведення до готовності.
Паста карбонара з беконом і вершками по цьому рецепту вважається полегшеної альтернативою класичного рецепту, оскільки готується з мінімумом жиру, а велика частина вершків замінюється нежирним вершковим сиром.
Інгредієнти:
спагетті - 375 г;
бекон - 240 г;
куряче філе - 680 г;
ріпчаста цибуля - 65 г;
часник - 3 зубки;
вершковий сир нежирний - 240 г;
вершки - 65 мл;
яйця - 2 шт.;
тертий пармезан - 35 р.
Приготування
Поставивши пасту варитися, беріться за приготування простої суміші з яєць, вершкового сиру і тертого пармезану – вона стане фінальним акордом в нашому соусі. Суху і добре розігріту сковороду використовуйте для обжарювання скибочок бекону з цибулею. Злийте надлишки жиру, а потім покладіть куру, дайте м'ясу схопитися і доповніть його часником. Збавивши жар, залийте інгредієнти на сковороді сирно-яєчної сумішшю, додайте вершки і половину склянки води, в якій готувалися спагетті. Коли соус дійде до кипіння, покладіть в нього і саму пасту, ретельно перемішайте і приступайте до дегустації.
Карбонара - рецепт з беконом, грибами і вершками
Цей рецепт далекий від класики, але від того не менш смачний. Не характерні для класичного рецепту гриби стають прекрасним доповненням бекону і вершкового соусу , а сухе біле вино додає смаку багатогранності.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати карбонару з вершками і беконом, поставте саму пасту варитися. Суху і добре розігріту сковороду використовуйте для обжарювання скибочок бекону. Як тільки жир з бекону витопиться, надлишки його злийте, а самі засмажені шматочки розкладіть на серветках. На останньому жиру спасеруйте цибулю і гриби. Додайте до зажарки часник як тільки вся зайва грибна волога повністю випарується. Коли почуєте приємний часниковий аромат, повертайте в сковороду бекон, збільшуйте жар і закладайте пасту. Слідом влийте вершки, додайте вино, а коли рідини закиплять, вимкніть вогонь і додайте яєчні жовтки. Швидко перемішайте пасту, додайте тертий пармезан і відразу ж сервіруйте.
Спагетті карбонара з вершками і беконом
Інгредієнти:
Приготування
Поки паста вариться, в сотейнику спасеруйте ріпчасту цибулю з часником. Отриману зажарку, доповніть скибочками бекону і продовжуйте обсмажувати все разом, чекаючи моменту, коли бекон схопиться рум'янцем. Залийте все молоком і дайте йому дійти до кипіння. Слідом влийте вершки, додайте тертий пармезан і залиште соус нудитися до загустіння. Збийте яйця і додайте пару ложок гарячого соусу, швидко розмішуючи, щоб яйця почали готуватися. Перелийте яйця в соус, слідом відправте пасту, дрібку мускату і знову швидко все перемішайте. Трохи сиру зверху і страва готова. Пробувати блюдо слід відразу ж після доведення до готовності.
Паста карбонара з беконом, куркою і вершками
Паста карбонара з беконом і вершками по цьому рецепту вважається полегшеної альтернативою класичного рецепту, оскільки готується з мінімумом жиру, а велика частина вершків замінюється нежирним вершковим сиром.
Інгредієнти:
Приготування
Поставивши пасту варитися, беріться за приготування простої суміші з яєць, вершкового сиру і тертого пармезану – вона стане фінальним акордом в нашому соусі. Суху і добре розігріту сковороду використовуйте для обжарювання скибочок бекону з цибулею. Злийте надлишки жиру, а потім покладіть куру, дайте м'ясу схопитися і доповніть його часником. Збавивши жар, залийте інгредієнти на сковороді сирно-яєчної сумішшю, додайте вершки і половину склянки води, в якій готувалися спагетті. Коли соус дійде до кипіння, покладіть в нього і саму пасту, ретельно перемішайте і приступайте до дегустації.
Рекомендуємо добрі рецепти
Карбонара з беконом - рецепт
Рецепт карбонара, який ми пропонуємо в статті, не зовсім класичний, однак це італійське блюдо практично неможливо зіпсувати. До того ж з плином часу
Як приготувати пасту карбонара в домашніх умовах?
Якщо ви тільки починаєте знайомитися з італійською кухнею, то рецепт пасти карбонара - найкращий варіант для старту. Скориставшись нашими докладними
Соус карбонара – рецепт
Ще один класичний італійський соус, який завоював свою увагу в нашій країні - карбонара. У нашій статті ми розповімо вам з чого складається соус,
Карбонара
Соус карбонара, який дуже популярний в італійському регіоні Лаціо, і яким прийнято поливати довгу пасту з твердих сортів пшениці, ще не дуже прижився
Паста з беконом
Варіантів приготування італійської пасти існує дуже багато. І сьогодні ми розберемо прості рецепти створення пасти з беконом. Вийде просто,
Паста карбонара з вершками - рецепт
Паста карбонара - це найпопулярніше італійське блюдо, яке полюбилося багатьом з нас. Рецепт створення пасти в соусі карбонара має безліч варіацій. І