Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Карбонара з беконом і вершками – рецепт

Карбонара з беконом і вершками – рецепт

15-09-2015, 20:54
707
Карбонара з беконом і вершками – рецепт
Карбонару прийнято вважати італійської класикою і хоч батьківщиною страви дійсно є провінція Лаціо, винайшли блюдо американські солдати. В основі автентичної карбонара, крім самої пасти, лежить соус на основі яєчних жовтків і обсмажена щоковина, але як і будь-яка класика, з плином часу навіть алла карбонара змінилася і обросла безліччю варіацій. Однією з останніх є те, що готується на основі вершків і саме про неї піде мова в рецептах далі.

Карбонара - рецепт з беконом, грибами і вершками


Цей рецепт далекий від класики, але від того не менш смачний. Не характерні для класичного рецепту гриби стають прекрасним доповненням бекону і вершкового соусу , а сухе біле вино додає смаку багатогранності.
Інгредієнти:

  • спагетті - 240 г;

  • бекон - 6 скибочок;

  • печериці - 235 г;

  • вершки - 255 мл;

  • вино (біле сухе) - 115 мл;

  • яйця - 2 шт.;

  • часник - 4 зубки;

  • ріпчаста цибуля - 65 г;

  • жменю тертого пармезану.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати карбонару з вершками і беконом, поставте саму пасту варитися. Суху і добре розігріту сковороду використовуйте для обжарювання скибочок бекону. Як тільки жир з бекону витопиться, надлишки його злийте, а самі засмажені шматочки розкладіть на серветках. На останньому жиру спасеруйте цибулю і гриби. Додайте до зажарки часник як тільки вся зайва грибна волога повністю випарується. Коли почуєте приємний часниковий аромат, повертайте в сковороду бекон, збільшуйте жар і закладайте пасту. Слідом влийте вершки, додайте вино, а коли рідини закиплять, вимкніть вогонь і додайте яєчні жовтки. Швидко перемішайте пасту, додайте тертий пармезан і відразу ж сервіруйте.

    Спагетті карбонара з вершками і беконом


    Інгредієнти:

  • спагетті - 450 г;

  • ріпчаста цибуля - 55 г;

  • часник - 1 зубок;

  • бекон - 95 г;

  • молоко - 195 мл;

  • вершки - 240 мл;

  • тертий пармезан - 35 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • мускатний горіх - щіпка.


  • Приготування
    Поки паста вариться, в сотейнику спасеруйте ріпчасту цибулю з часником. Отриману зажарку, доповніть скибочками бекону і продовжуйте обсмажувати все разом, чекаючи моменту, коли бекон схопиться рум'янцем. Залийте все молоком і дайте йому дійти до кипіння. Слідом влийте вершки, додайте тертий пармезан і залиште соус нудитися до загустіння. Збийте яйця і додайте пару ложок гарячого соусу, швидко розмішуючи, щоб яйця почали готуватися. Перелийте яйця в соус, слідом відправте пасту, дрібку мускату і знову швидко все перемішайте. Трохи сиру зверху і страва готова. Пробувати блюдо слід відразу ж після доведення до готовності.

    Паста карбонара з беконом, куркою і вершками


    Паста карбонара з беконом і вершками по цьому рецепту вважається полегшеної альтернативою класичного рецепту, оскільки готується з мінімумом жиру, а велика частина вершків замінюється нежирним вершковим сиром.
    Інгредієнти:

  • спагетті - 375 г;

  • бекон - 240 г;

  • куряче філе - 680 г;

  • ріпчаста цибуля - 65 г;

  • часник - 3 зубки;

  • вершковий сир нежирний - 240 г;

  • вершки - 65 мл;

  • яйця - 2 шт.;

  • тертий пармезан - 35 р.
  • Карбонара з беконом і вершками – рецепт


    Приготування
    Поставивши пасту варитися, беріться за приготування простої суміші з яєць, вершкового сиру і тертого пармезану – вона стане фінальним акордом в нашому соусі. Суху і добре розігріту сковороду використовуйте для обжарювання скибочок бекону з цибулею. Злийте надлишки жиру, а потім покладіть куру, дайте м'ясу схопитися і доповніть його часником. Збавивши жар, залийте інгредієнти на сковороді сирно-яєчної сумішшю, додайте вершки і половину склянки води, в якій готувалися спагетті. Коли соус дійде до кипіння, покладіть в нього і саму пасту, ретельно перемішайте і приступайте до дегустації.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Карбонара з беконом - рецепт
    Карбонара з беконом - рецепт
    Рецепт карбонара, який ми пропонуємо в статті, не зовсім класичний, однак це італійське блюдо практично неможливо зіпсувати. До того ж з плином часу
    Як приготувати пасту карбонара в домашніх умовах?
    Як приготувати пасту карбонара в домашніх умовах?
    Якщо ви тільки починаєте знайомитися з італійською кухнею, то рецепт пасти карбонара - найкращий варіант для старту. Скориставшись нашими докладними
    Соус карбонара – рецепт
    Соус карбонара – рецепт
    Ще один класичний італійський соус, який завоював свою увагу в нашій країні - карбонара. У нашій статті ми розповімо вам з чого складається соус,
    Карбонара
    Карбонара
    Соус карбонара, який дуже популярний в італійському регіоні Лаціо, і яким прийнято поливати довгу пасту з твердих сортів пшениці, ще не дуже прижився
    Паста з беконом
    Паста з беконом
    Варіантів приготування італійської пасти існує дуже багато. І сьогодні ми розберемо прості рецепти створення пасти з беконом. Вийде просто,
    Паста карбонара з вершками - рецепт
    Паста карбонара з вершками - рецепт
    Паста карбонара - це найпопулярніше італійське блюдо, яке полюбилося багатьом з нас. Рецепт створення пасти в соусі карбонара має безліч варіацій. І