Соус карбонара – рецепт
Як і будь-яка класика, соус карбонара з часом втратив межі своєї автентичності і став плавно модифікуватися з кожним роком все більше і більше. Зараз, крім класичної італійської варіації, можна знайти десятки інших рецептів, покликаних робити цей соус ще смачніше і ще улюбленішими серед їдців.
Інгредієнти:
панчетта - 150 г;
яйця - 2 шт.+2 жовтки;
пармезан - 55 г;
сметана - 85 м;
зелень петрушки.
Приготування
Починаємо з основи для нашого соусу, яка складається з італійської шинки – панчетти, її слід нарізати соломкою середньої товщини і обсмажити в невеликій кількості олії до характерного зарум'янювання. Цей процес займе не більше 5 хвилин.
Далі збиваємо яйця з яєчними жовтками і сметаною, щедро приправляємо суміш і доповнюємо тертим сиром. У якості останнього може виступати гострий пекоріно романо або більш звичний пармезан.
Свіжозвареним пасту кладемо в сковороду до злегка охолонувшої панчетти разом з невеликою кількістю води, в якій вона варилася. Борошнисті залишки в останній зроблять наш соус гущі. Все гарненько перемішавши, заливаємо пасту заздалегідь приготовленої яєчною сумішшю і починаємо швидко перемішувати, щоб яйце не згорнулося.
Як тільки соус покриє пасту, швидко перекладаємо її на теплі тарілки, посипаємо щедрою жменею сиру і подаємо.
Інгредієнти:
яйця курячі - 2 шт.;
жирні вершки - 65 мл;
часниковий зубчик - 1 шт.;
білий цибуля - 30 р;
бекон - 48 м;
тертий пармезан - 70 р.
Приготування
У розігрітій сковороді обсмажуємо шматочки бекону, поки з тих не витопиться жир, далі пасеруємо на цьому смальці цибулю 5 хвилин, а вже до нього додаємо пюрированный часник і чекаємо ще півхвилини.
Збиваємо яйця з вершками і 2/3 сиру, додаємо охолоджену цибулеву засмажку, щоб білок не згорнувся. Коли паста буде готова, відкиньте її на друшляк, але невелика кількість води залиште, швидко влийте в кастрблю соус і почніть інтенсивно перемішувати, розмістивши пасту на мінімальному вогні. Вершковий соус карбонара по нашому простому рецептом буде готовий як тільки загусне.
Інгредієнти:
гарбуз - 980 р;
оливкова олія - 32 мл;
панчетта - 230 г;
білий цибулю - 45 г;
жирні вершки - 65 мл;
вершкове масло - 30 г;
свіжий шавлія - 6-10 листків.
Приготування
Насамперед слід запекти гарбузову м'якоть в духовці до повної готовності, після чого її слід відокремити від шкірки і пюрировать з допомогою блендера, додавши оливкова олія, вершки і 240 мл води, в якій варилася паста.
Обсмажуємо скибочки панчетти, чекаючи моменту, коли жир витопиться. Прибравши смажену панчетту на окрему тарілку, на вытопившемся жиру смажимо цибулю 7-8 хвилин, а потім часник ще 40 секунд.
Тушкуємо листочки шавлії у вершковому маслі пару хвилин.
Змішуємо пасту з гарбузовий соусом, посипаємо цибулею і беконом, засмаженим шавлією і тертим пармезаном.
Інгредієнти:
бекон - 160 г;
яйця курячі - 3 шт.;
білий цибулю - 45 г;
томати черрі - 2 ст.;
темний стаут - 240 мл;
тертий пармезан - 90 р.
Приготування
Нарізаний бекон смажимо, чекаючи витоплювання жиру, а через 6-7 хвилин додаємо до нього тонкі півкільця цибулі і чекаємо, коли вони розм'якшуватися. Як тільки це відбудеться, а бекон не стане хрустким, на сковороду можна додавати половинки томатів черрі і вливати пиво. Коли рідина закипить, її можна потримати на вогні ще пару хвилин, а потім використовувати для темперування яєць: яйця постійно збиваємо, поступово вливаючи гарячий пивний соус. Поки гарячий соус, змішуємо його з пастою та сиром.
Соус карбонара: класичний рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Починаємо з основи для нашого соусу, яка складається з італійської шинки – панчетти, її слід нарізати соломкою середньої товщини і обсмажити в невеликій кількості олії до характерного зарум'янювання. Цей процес займе не більше 5 хвилин.
Далі збиваємо яйця з яєчними жовтками і сметаною, щедро приправляємо суміш і доповнюємо тертим сиром. У якості останнього може виступати гострий пекоріно романо або більш звичний пармезан.
Свіжозвареним пасту кладемо в сковороду до злегка охолонувшої панчетти разом з невеликою кількістю води, в якій вона варилася. Борошнисті залишки в останній зроблять наш соус гущі. Все гарненько перемішавши, заливаємо пасту заздалегідь приготовленої яєчною сумішшю і починаємо швидко перемішувати, щоб яйце не згорнулося.
Як тільки соус покриє пасту, швидко перекладаємо її на теплі тарілки, посипаємо щедрою жменею сиру і подаємо.
Соус карбонара – рецепт з вершками
Інгредієнти:
Приготування
У розігрітій сковороді обсмажуємо шматочки бекону, поки з тих не витопиться жир, далі пасеруємо на цьому смальці цибулю 5 хвилин, а вже до нього додаємо пюрированный часник і чекаємо ще півхвилини.
Збиваємо яйця з вершками і 2/3 сиру, додаємо охолоджену цибулеву засмажку, щоб білок не згорнувся. Коли паста буде готова, відкиньте її на друшляк, але невелика кількість води залиште, швидко влийте в кастрблю соус і почніть інтенсивно перемішувати, розмістивши пасту на мінімальному вогні. Вершковий соус карбонара по нашому простому рецептом буде готовий як тільки загусне.
Гарбузовий соус для пасти карбонара – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Насамперед слід запекти гарбузову м'якоть в духовці до повної готовності, після чого її слід відокремити від шкірки і пюрировать з допомогою блендера, додавши оливкова олія, вершки і 240 мл води, в якій варилася паста.
Обсмажуємо скибочки панчетти, чекаючи моменту, коли жир витопиться. Прибравши смажену панчетту на окрему тарілку, на вытопившемся жиру смажимо цибулю 7-8 хвилин, а потім часник ще 40 секунд.
Тушкуємо листочки шавлії у вершковому маслі пару хвилин.
Змішуємо пасту з гарбузовий соусом, посипаємо цибулею і беконом, засмаженим шавлією і тертим пармезаном.
Спагетті з пивним соусом карбонара – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Нарізаний бекон смажимо, чекаючи витоплювання жиру, а через 6-7 хвилин додаємо до нього тонкі півкільця цибулі і чекаємо, коли вони розм'якшуватися. Як тільки це відбудеться, а бекон не стане хрустким, на сковороду можна додавати половинки томатів черрі і вливати пиво. Коли рідина закипить, її можна потримати на вогні ще пару хвилин, а потім використовувати для темперування яєць: яйця постійно збиваємо, поступово вливаючи гарячий пивний соус. Поки гарячий соус, змішуємо його з пастою та сиром.
Рекомендуємо добрі рецепти
З чим їдять соус песто?
Напевно кожен з вас чув про італійському соусі песто. Але можливо не всі здогадуються про його склад і способи застосування. Насправді все просто.
Карбонара
Соус карбонара, який дуже популярний в італійському регіоні Лаціо, і яким прийнято поливати довгу пасту з твердих сортів пшениці, ще не дуже прижився
Спагетті з шинкою
Спагетті з шинкою можна сміливо назвати класичним блюдом. Його популярність велика, а тому ми розповімо вам, як приготувати це смачне і ароматне
Паста з беконом
Варіантів приготування італійської пасти існує дуже багато. І сьогодні ми розберемо прості рецепти створення пасти з беконом. Вийде просто,
Паста з печерицями
Печериці - смачні і доступні гриби, які використовують у приготуванні багатьох страв. І зараз ми вам підкажемо, як оригінально і цікаво зробити
Паста карбонара з вершками - рецепт
Паста карбонара - це найпопулярніше італійське блюдо, яке полюбилося багатьом з нас. Рецепт створення пасти в соусі карбонара має безліч варіацій. І