Вернуться назад Распечатать

Соус карбонара – рецепт

Соус карбонара – рецепт
Як і будь-яка класика, соус карбонара з часом втратив межі своєї автентичності і став плавно модифікуватися з кожним роком все більше і більше. Зараз, крім класичної італійської варіації, можна знайти десятки інших рецептів, покликаних робити цей соус ще смачніше і ще улюбленішими серед їдців.

Соус карбонара: класичний рецепт


Інгредієнти:

  • панчетта - 150 г;

  • яйця - 2 шт.+2 жовтки;

  • пармезан - 55 г;

  • сметана - 85 м;

  • зелень петрушки.


  • Приготування
    Починаємо з основи для нашого соусу, яка складається з італійської шинки – панчетти, її слід нарізати соломкою середньої товщини і обсмажити в невеликій кількості олії до характерного зарум'янювання. Цей процес займе не більше 5 хвилин.
    Далі збиваємо яйця з яєчними жовтками і сметаною, щедро приправляємо суміш і доповнюємо тертим сиром. У якості останнього може виступати гострий пекоріно романо або більш звичний пармезан.
    Свіжозвареним пасту кладемо в сковороду до злегка охолонувшої панчетти разом з невеликою кількістю води, в якій вона варилася. Борошнисті залишки в останній зроблять наш соус гущі. Все гарненько перемішавши, заливаємо пасту заздалегідь приготовленої яєчною сумішшю і починаємо швидко перемішувати, щоб яйце не згорнулося.
    Як тільки соус покриє пасту, швидко перекладаємо її на теплі тарілки, посипаємо щедрою жменею сиру і подаємо.

    Соус карбонара – рецепт з вершками


    Інгредієнти:

  • яйця курячі - 2 шт.;

  • жирні вершки - 65 мл;

  • часниковий зубчик - 1 шт.;

  • білий цибуля - 30 р;

  • бекон - 48 м;

  • тертий пармезан - 70 р.


  • Приготування
    У розігрітій сковороді обсмажуємо шматочки бекону, поки з тих не витопиться жир, далі пасеруємо на цьому смальці цибулю 5 хвилин, а вже до нього додаємо пюрированный часник і чекаємо ще півхвилини.
    Збиваємо яйця з вершками і 2/3 сиру, додаємо охолоджену цибулеву засмажку, щоб білок не згорнувся. Коли паста буде готова, відкиньте її на друшляк, але невелика кількість води залиште, швидко влийте в кастрблю соус і почніть інтенсивно перемішувати, розмістивши пасту на мінімальному вогні. Вершковий соус карбонара по нашому простому рецептом буде готовий як тільки загусне.

    Гарбузовий соус для пасти карбонара – рецепт


    Інгредієнти:

  • гарбуз - 980 р;

  • оливкова олія - 32 мл;

  • панчетта - 230 г;

  • білий цибулю - 45 г;

  • жирні вершки - 65 мл;

  • вершкове масло - 30 г;

  • свіжий шавлія - 6-10 листків.


  • Приготування
    Насамперед слід запекти гарбузову м'якоть в духовці до повної готовності, після чого її слід відокремити від шкірки і пюрировать з допомогою блендера, додавши оливкова олія, вершки і 240 мл води, в якій варилася паста.
    Обсмажуємо скибочки панчетти, чекаючи моменту, коли жир витопиться. Прибравши смажену панчетту на окрему тарілку, на вытопившемся жиру смажимо цибулю 7-8 хвилин, а потім часник ще 40 секунд.
    Тушкуємо листочки шавлії у вершковому маслі пару хвилин.
    Змішуємо пасту з гарбузовий соусом, посипаємо цибулею і беконом, засмаженим шавлією і тертим пармезаном.

    Спагетті з пивним соусом карбонара – рецепт


    Інгредієнти:

  • бекон - 160 г;

  • яйця курячі - 3 шт.;
  • Соус карбонара – рецепт

  • білий цибулю - 45 г;

  • томати черрі - 2 ст.;

  • темний стаут - 240 мл;

  • тертий пармезан - 90 р.


  • Приготування
    Нарізаний бекон смажимо, чекаючи витоплювання жиру, а через 6-7 хвилин додаємо до нього тонкі півкільця цибулі і чекаємо, коли вони розм'якшуватися. Як тільки це відбудеться, а бекон не стане хрустким, на сковороду можна додавати половинки томатів черрі і вливати пиво. Коли рідина закипить, її можна потримати на вогні ще пару хвилин, а потім використовувати для темперування яєць: яйця постійно збиваємо, поступово вливаючи гарячий пивний соус. Поки гарячий соус, змішуємо його з пастою та сиром.