Карбонару прийнято вважати італійської класикою і хоч батьківщиною страви дійсно є провінція Лаціо, винайшли блюдо американські солдати. В основі автентичної карбонара, крім самої пасти, лежить соус на основі яєчних жовтків і обсмажена щоковина, але як і будь-яка класика, з плином часу навіть алла карбонара змінилася і обросла безліччю варіацій. Однією з останніх є те, що готується на основі вершків і саме про неї піде мова в рецептах далі.
Карбонара - рецепт з беконом, грибами і вершками
Цей рецепт далекий від класики, але від того не менш смачний. Не характерні для класичного рецепту гриби стають прекрасним доповненням бекону і вершкового соусу , а сухе біле вино додає смаку багатогранності.
Інгредієнти: спагетті - 240 г; бекон - 6 скибочок; печериці - 235 г; вершки - 255 мл; вино (біле сухе) - 115 мл; яйця - 2 шт.; часник - 4 зубки; ріпчаста цибуля - 65 г; жменю тертого пармезану. Приготування Перед тим, як приготувати карбонару з вершками і беконом, поставте саму пасту варитися. Суху і добре розігріту сковороду використовуйте для обжарювання скибочок бекону. Як тільки жир з бекону витопиться, надлишки його злийте, а самі засмажені шматочки розкладіть на серветках. На останньому жиру спасеруйте цибулю і гриби. Додайте до зажарки часник як тільки вся зайва грибна волога повністю випарується. Коли почуєте приємний часниковий аромат, повертайте в сковороду бекон, збільшуйте жар і закладайте пасту. Слідом влийте вершки, додайте вино, а коли рідини закиплять, вимкніть вогонь і додайте яєчні жовтки. Швидко перемішайте пасту, додайте тертий пармезан і відразу ж сервіруйте.
Спагетті карбонара з вершками і беконом
Інгредієнти: спагетті - 450 г; ріпчаста цибуля - 55 г; часник - 1 зубок; бекон - 95 г; молоко - 195 мл; вершки - 240 мл; тертий пармезан - 35 г; яйця - 2 шт.; мускатний горіх - щіпка. Приготування Поки паста вариться, в сотейнику спасеруйте ріпчасту цибулю з часником. Отриману зажарку, доповніть скибочками бекону і продовжуйте обсмажувати все разом, чекаючи моменту, коли бекон схопиться рум'янцем. Залийте все молоком і дайте йому дійти до кипіння. Слідом влийте вершки, додайте тертий пармезан і залиште соус нудитися до загустіння. Збийте яйця і додайте пару ложок гарячого соусу, швидко розмішуючи, щоб яйця почали готуватися. Перелийте яйця в соус, слідом відправте пасту, дрібку мускату і знову швидко все перемішайте. Трохи сиру зверху і страва готова. Пробувати блюдо слід відразу ж після доведення до готовності.
Паста карбонара з беконом, куркою і вершками
Паста карбонара з беконом і вершками по цьому рецепту вважається полегшеної альтернативою класичного рецепту, оскільки готується з мінімумом жиру, а велика частина вершків замінюється нежирним вершковим сиром.
Інгредієнти: спагетті - 375 г; бекон - 240 г; куряче філе - 680 г; ріпчаста цибуля - 65 г; часник - 3 зубки; вершковий сир нежирний - 240 г; вершки - 65 мл; яйця - 2 шт.; тертий пармезан - 35 р. Приготування Поставивши пасту варитися, беріться за приготування простої суміші з яєць, вершкового сиру і тертого пармезану – вона стане фінальним акордом в нашому соусі. Суху і добре розігріту сковороду використовуйте для обжарювання скибочок бекону з цибулею. Злийте надлишки жиру, а потім покладіть куру, дайте м'ясу схопитися і доповніть його часником. Збавивши жар, залийте інгредієнти на сковороді сирно-яєчної сумішшю, додайте вершки і половину склянки води, в якій готувалися спагетті. Коли соус дійде до кипіння, покладіть в нього і саму пасту, ретельно перемішайте і приступайте до дегустації.