Вернуться назад Распечатать

Паста з сьомгою у вершковому соусі

Паста з сьомгою у вершковому соусі
Якщо під рукою виявився хороший шматок свіжої сьомги, то ми звикли просто обсмажувати його з мінімумом спецій і насолоджуватися рибою в компанії овочевого гарніру, але ми пропонуємо знайти сьомзі інше застосування, наприклад, дати їй потомитися в вершковому соусі, а потім змішати все з пастою. Виходить ситне і швидке в приготуванні блюдо ресторанного рівня.

Рецепт пасти з сьомгою у вершковому соусі


Якщо раніше вам не доводилося готувати домашню пасту у вершковому соусі, то почати своє знайомство з цією категорією страв рекомендуємо з класики – пасти карбонара, соус для якої виходить таким густим і вершковим не тільки з-за наявності самих вершків, але і завдяки додаванню яєць.
Інгредієнти:

  • бекон - 55 г;

  • сьомга - 230 г;

  • діжонська гірчиця - 15 г;

  • бурбон - 10 мл;

  • спагетті - 260 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • тертий пармезан - 45 г;

  • вершки - 85 мл;

  • молодий зелений горошок - 65 р.


  • Приготування
    Почніть приготування з шматочків сьомги, змастіть кожен гірчицею, збризніть бурбоном і поставте в духову шафу 12-15 хвилин при 200 градусах. Готову рибу розберіть на шматочки. Обсмажте бекон до рум'яного кольору і хрускоту. Розламайте смужку на невеликі шматочки і відкладіть крихту з бекону на паперові серветки.
    Поставте пасту варитися, а самі, тим часом, збийте яйця з вершками і тертим сиром. Коли паста буде готова, візьміть близько чверті склянки киплячої води з каструлі і влийте до яєчної суміші. Відкиньте пасту на друшляк і влийте соус. Інтенсивно перемішується пасту близько хвилини, поки яйця не згорнуться і соус не загусне. Додайте крихту з бекону, горошок і шматочки риби.

    Паста фетучіні з сьомгою у вершковому соусі


    Тонкі та плоскі стрічки пасти фетучіні створені для того, щоб бути змішаними з густим вершковим соусом. На виході виходить неймовірно ситне і повне ніжного вершкового смаку блюдо, яке стане кращим компаньйоном келиху вина.
    Інгредієнти:

  • філе сьомги - 485 г;

  • вершкове масло - 45 г;

  • біле сухе вино - 115 мл;

  • ріпчаста цибуля - 55 г;

  • часникові зубки - 2 шт.;

  • вершки - 245 мл;

  • гілочка чебрецю;

  • паста фетучіні - 290 р.


  • Приготування
    Поставте пасту варитися. Спасеруйте ріпчасту цибулю на невеликому кількості розтопленого вершкового масла. Коли шматочки почнуть підрум'янюватися, додати до них пюрированный часник з чебрецем, а ще через півхвилини влийте вино і дайте рідини практично повністю випаруватися. Викладіть шматочки рибного філе на сковороду і дочекайтеся, коли вони схопляться з усіх боків перед тим, як вливати вершки. Коли вершки будуть додані, залиште соус на плиті хвилин на 5-6 в кінці додайте кілька ложок води, в якій варилася паста, щоб клейковина з неї загустила вершки. Змішайте пасту з сьомгою в часниковому соусі і відразу ж сервіруйте блюдо.

    Паста зі слабосоленої сьомгою у вершковому соусі


    Вершковий соус можна приготувати і за лічені секунди, достатньо лише з'єднати пасту з вершковим сиром і невеликою кількістю залишилася після варіння рідини. Далі урізноманітнити страву можна на свій розсуд, у нашому випадку доповненням послужить сьомга і каперси.
    Інгредієнти:

  • паста - 465 м;

  • вершковий сир - 175 г;

  • жменя зелені кропу, зеленої цибулі;

  • цедра і сік 1 лимона;
  • Паста з сьомгою у вершковому соусі

  • діжонська гірчиця - 5 г;

  • каперси - 1/4 ст.;

  • слабосолона сьомга - 175 р.


  • Приготування
    Відваріть пасту і залиште близько половини склянки води, що залишилася після варіння. З'єднайте пасту з вершковим сиром, цитрусової цедрою і соком, а також гірчицею. Підлийте трохи води з-під пасти, щоб вершковий сир придбав консистенцію соусу. У фіналі додайте каперси, зелень і шматочки риби. Сервірувати пасту з солоною сьомгою у вершковому соусі слід відразу ж.