Якщо під рукою виявився хороший шматок свіжої сьомги, то ми звикли просто обсмажувати його з мінімумом спецій і насолоджуватися рибою в компанії овочевого гарніру, але ми пропонуємо знайти сьомзі інше застосування, наприклад, дати їй потомитися в вершковому соусі, а потім змішати все з пастою. Виходить ситне і швидке в приготуванні блюдо ресторанного рівня.
Рецепт пасти з сьомгою у вершковому соусі
Якщо раніше вам не доводилося готувати домашню пасту у вершковому соусі, то почати своє знайомство з цією категорією страв рекомендуємо з класики – пасти карбонара, соус для якої виходить таким густим і вершковим не тільки з-за наявності самих вершків, але і завдяки додаванню яєць.
Інгредієнти: бекон - 55 г; сьомга - 230 г; діжонська гірчиця - 15 г; бурбон - 10 мл; спагетті - 260 г; яйця - 2 шт.; тертий пармезан - 45 г; вершки - 85 мл; молодий зелений горошок - 65 р. Приготування Почніть приготування з шматочків сьомги, змастіть кожен гірчицею, збризніть бурбоном і поставте в духову шафу 12-15 хвилин при 200 градусах. Готову рибу розберіть на шматочки. Обсмажте бекон до рум'яного кольору і хрускоту. Розламайте смужку на невеликі шматочки і відкладіть крихту з бекону на паперові серветки.
Поставте пасту варитися, а самі, тим часом, збийте яйця з вершками і тертим сиром. Коли паста буде готова, візьміть близько чверті склянки киплячої води з каструлі і влийте до яєчної суміші. Відкиньте пасту на друшляк і влийте соус. Інтенсивно перемішується пасту близько хвилини, поки яйця не згорнуться і соус не загусне. Додайте крихту з бекону, горошок і шматочки риби.
Паста фетучіні з сьомгою у вершковому соусі
Тонкі та плоскі стрічки пасти фетучіні створені для того, щоб бути змішаними з густим вершковим соусом. На виході виходить неймовірно ситне і повне ніжного вершкового смаку блюдо, яке стане кращим компаньйоном келиху вина.
Інгредієнти: філе сьомги - 485 г; вершкове масло - 45 г; біле сухе вино - 115 мл; ріпчаста цибуля - 55 г; часникові зубки - 2 шт.; вершки - 245 мл; гілочка чебрецю; паста фетучіні - 290 р. Приготування Поставте пасту варитися. Спасеруйте ріпчасту цибулю на невеликому кількості розтопленого вершкового масла. Коли шматочки почнуть підрум'янюватися, додати до них пюрированный часник з чебрецем, а ще через півхвилини влийте вино і дайте рідини практично повністю випаруватися. Викладіть шматочки рибного філе на сковороду і дочекайтеся, коли вони схопляться з усіх боків перед тим, як вливати вершки. Коли вершки будуть додані, залиште соус на плиті хвилин на 5-6 в кінці додайте кілька ложок води, в якій варилася паста, щоб клейковина з неї загустила вершки. Змішайте пасту з сьомгою в часниковому соусі і відразу ж сервіруйте блюдо.
Паста зі слабосоленої сьомгою у вершковому соусі
Вершковий соус можна приготувати і за лічені секунди, достатньо лише з'єднати пасту з вершковим сиром і невеликою кількістю залишилася після варіння рідини. Далі урізноманітнити страву можна на свій розсуд, у нашому випадку доповненням послужить сьомга і каперси.
Інгредієнти: паста - 465 м; вершковий сир - 175 г; жменя зелені кропу, зеленої цибулі; цедра і сік 1 лимона; діжонська гірчиця - 5 г; каперси - 1/4 ст.; слабосолона сьомга - 175 р. Приготування Відваріть пасту і залиште близько половини склянки води, що залишилася після варіння. З'єднайте пасту з вершковим сиром, цитрусової цедрою і соком, а також гірчицею. Підлийте трохи води з-під пасти, щоб вершковий сир придбав консистенцію соусу. У фіналі додайте каперси, зелень і шматочки риби. Сервірувати пасту з солоною сьомгою у вершковому соусі слід відразу ж.