» » Спагеті з грибами у вершковому соусі

Спагеті з грибами у вершковому соусі

Спагеті з грибами у вершковому соусі
Паста з вершковим соусом – безпрограшне поєднання для звичайної вечірньої трапези або святкового вечері, яке полюбилося багатьом завдяки своїй ситності і простоті приготування. В якості компанії густого соусу можна використовувати овочі, м'ясо або гриби. На останньому поєднанні ми зупинимося докладніше у нижченаведених рецептах.

Рецепт спагеті з грибами у вершковому соусі


Для приготування спагеті з грибами у вершковому соусі можна використовувати абсолютно будь-які гриби. Якщо вам пощастило розжитися урожаєм ароматних лісових грибів, то використовуйте їх в якості основи, в іншому випадку підійдуть і будь-які інші, представлені в асортименті вашого супермаркету.
Інгредієнти:

  • спагетті - 340 г;

  • часникові зубки - 2-3 шт.;

  • гриби - 210 г;

  • шалот - 65 г;

  • вершковий сир - 155 г;

  • вершки - 75 мл;

  • тертий сир - 35 г;

  • жменя зелені петрушки.


  • Приготування
    Поставте варитися спагетті у великій кількості підсоленого окропу. Тим часом розігрійте в сотейнику олію (оливкова або вершкове) і використовуйте його для обжарювання нарізаних часникових зубков. Як тільки останні пустять аромат, виловите їх шумівкою, а в часникове масло відправте шалот. Коли цибуля схопиться легким рум'янцем, додайте шматочки очищених грибів і дайте зайвої вологи з них випаруватися. Гриби повинні покритися золотистою скоринкою перед додаванням вершків. Вливши вершки, відразу ж додайте вершковий сир і дочекайтеся, поки він повністю розійдеться. Через пару хвилин всипте звичайний тертий сир і дайте розплавитися і йому. Посипте зелень петрушки і додайте відварені спагетті.

    Спагетті з білими грибами у вершковому соусі


    Якщо в розпорядженні є свіжі білі гриби, то пустіть їх у хід, в іншому випадку використовуйте висушений продукт, не забувши попередньо залити його гарячою водою, приблизно за півгодини до початку приготування.
    Інгредієнти:

  • спагетті - 170 г;

  • білі гриби (свіжі) - 245 г;

  • вершкове масло - 45 г;

  • сухе біле вино - 55 мл;

  • вершки - 185 мл;

  • тертий сир - 85 р.


  • Приготування
    Попередньо очистивши і швидко проваріть білі гриби, наріжте їх і обсмажте на підігрітому маслі. Коли з грибів вийде волога, влийте вино і дайте йому випаруватися на 2/3. Після додайте вершки і дочекайтеся їх закипання. Доповніть соус тертим сиром, а коли він розплавиться, відразу кладіть відварену пасту.

    Спагетті з лісовими грибами у вершковому соусі


    Хочете зробити пасту ще більш ситним і поживним, тоді нехай крім грибів у вершковому соусі протушкується яловичий фарш – таке блюдо припаде до смаку кожному мясоеду.
    Інгредієнти:

  • вершкове масло - 45 г;

  • яловичий фарш - 430 г;

  • ріпчаста цибуля - 80 г;

  • лісові гриби - 270 г;

  • сухе біле вино - 85 мл;

  • сметана - 310 мл.


  • Приготування
    Поки паста вариться, швидко спасеруйте цибулю і підрум'яньте разом з ним яловичий фарш. Окремо обсмажте лісові гриби і з'єднайте з м'ясом. Влийте біле вино і дайте йому випаруватися на 2/3. Змішайте вміст сковороди зі сметаною і залиште гаситися пару хвилин після закипання соусу. Змішайте соус з відвареної пастою і подавайте.

    Спагетті з вершковим соусом і грибами


    Інгредієнти:

  • спагетті - 230 г;

  • вершкове масло - 45 г;

  • часникові зубки - 3 шт.;

  • печериці - 460 м;
  • Спагеті з грибами у вершковому соусі

  • борошно - 5 р;

  • молоко - 355 мл;

  • сушені прованські трави - 2 ст. ложки;

  • жменя зелені петрушки.


  • Приготування
    Спасеруйте гриби і цибулю на розігрітому вершковому маслі до рум'яного кольору. Посипте засмажку борошном, а через півхвилини додайте пюрированный часник і влийте молоко. Приправити соус прованськими травами і залиште варитися до загустіння, після чого змішайте його з відвареної пастою.
    Додав: admin | 2-11-2015, 18:47
    Переглядів: 373