Паста з вершковим соусом – безпрограшне поєднання для звичайної вечірньої трапези або святкового вечері, яке полюбилося багатьом завдяки своїй ситності і простоті приготування. В якості компанії густого соусу можна використовувати овочі, м'ясо або гриби. На останньому поєднанні ми зупинимося докладніше у нижченаведених рецептах.
Рецепт спагеті з грибами у вершковому соусі
Для приготування спагеті з грибами у вершковому соусі можна використовувати абсолютно будь-які гриби. Якщо вам пощастило розжитися урожаєм ароматних лісових грибів, то використовуйте їх в якості основи, в іншому випадку підійдуть і будь-які інші, представлені в асортименті вашого супермаркету.
Інгредієнти: спагетті - 340 г; часникові зубки - 2-3 шт.; гриби - 210 г; шалот - 65 г; вершковий сир - 155 г; вершки - 75 мл; тертий сир - 35 г; жменя зелені петрушки. Приготування Поставте варитися спагетті у великій кількості підсоленого окропу. Тим часом розігрійте в сотейнику олію (оливкова або вершкове) і використовуйте його для обжарювання нарізаних часникових зубков. Як тільки останні пустять аромат, виловите їх шумівкою, а в часникове масло відправте шалот. Коли цибуля схопиться легким рум'янцем, додайте шматочки очищених грибів і дайте зайвої вологи з них випаруватися. Гриби повинні покритися золотистою скоринкою перед додаванням вершків. Вливши вершки, відразу ж додайте вершковий сир і дочекайтеся, поки він повністю розійдеться. Через пару хвилин всипте звичайний тертий сир і дайте розплавитися і йому. Посипте зелень петрушки і додайте відварені спагетті.
Спагетті з білими грибами у вершковому соусі
Якщо в розпорядженні є свіжі білі гриби, то пустіть їх у хід, в іншому випадку використовуйте висушений продукт, не забувши попередньо залити його гарячою водою, приблизно за півгодини до початку приготування.
Інгредієнти: спагетті - 170 г; білі гриби (свіжі) - 245 г; вершкове масло - 45 г; сухе біле вино - 55 мл; вершки - 185 мл; тертий сир - 85 р. Приготування Попередньо очистивши і швидко проваріть білі гриби, наріжте їх і обсмажте на підігрітому маслі. Коли з грибів вийде волога, влийте вино і дайте йому випаруватися на 2/3. Після додайте вершки і дочекайтеся їх закипання. Доповніть соус тертим сиром, а коли він розплавиться, відразу кладіть відварену пасту.
Спагетті з лісовими грибами у вершковому соусі
Хочете зробити пасту ще більш ситним і поживним, тоді нехай крім грибів у вершковому соусі протушкується яловичий фарш – таке блюдо припаде до смаку кожному мясоеду.
Інгредієнти: вершкове масло - 45 г; яловичий фарш - 430 г; ріпчаста цибуля - 80 г; лісові гриби - 270 г; сухе біле вино - 85 мл; сметана - 310 мл. Приготування Поки паста вариться, швидко спасеруйте цибулю і підрум'яньте разом з ним яловичий фарш. Окремо обсмажте лісові гриби і з'єднайте з м'ясом. Влийте біле вино і дайте йому випаруватися на 2/3. Змішайте вміст сковороди зі сметаною і залиште гаситися пару хвилин після закипання соусу. Змішайте соус з відвареної пастою і подавайте.
Спагетті з вершковим соусом і грибами
Інгредієнти: спагетті - 230 г; вершкове масло - 45 г; часникові зубки - 3 шт.; печериці - 460 м; борошно - 5 р; молоко - 355 мл; сушені прованські трави - 2 ст. ложки; жменя зелені петрушки. Приготування Спасеруйте гриби і цибулю на розігрітому вершковому маслі до рум'яного кольору. Посипте засмажку борошном, а через півхвилини додайте пюрированный часник і влийте молоко. Приправити соус прованськими травами і залиште варитися до загустіння, після чого змішайте його з відвареної пастою.