Морепродукти у вершковому соусі
Морепродукти, як правило, володіють вираженим смаком, а тому прекрасно поєднуються з різними «пом'якшувальними» доповненнями, на кшталт тих же вершкових соусів. З суміші соусу і улюблених морських мешканців можна приготувати пасту, запіканку або соус-дип для чіпсів і овочів – головна прикраса будь-якої вечірки. У цьому матеріалі ми розглянемо такі рецепти.
Стартувати пропонуємо з закуски рецепта запечених ракоподібних у вершковому соусі. В якості головних героїв страви пропонуємо вибрати краби, креветки або, на худий кінець, аналог крабового м'яса з сурімі.
Інгредієнти:
крабове м'ясо (розібране на шматки) - 1 ст.;
вершкове масло - 25 г;
ріпчаста цибуля - 65 г;
солодкий перець - 65 г;
кукурудза заморожена - 65 г;
вершковий сир - 450 г;
майонез - 115 мл;
сік одного лимона;
вустерширський соус - 10 мл;
тертий сир - 55 г;
жменя листя петрушки.
Приготування
Розтопивши вершкове масло, використовуйте його для пасерування нарізаних овочів і зерен кукурудзи. Коли овочі розм'якшаться, додайте суміш з вершкового сиру і майонезу, видавити лимонний сік, влийте вустер і додайте шматочки крабового м'яса. Через 2 хвилини перелийте вміст сковороди в форму для випікання і посипте все сиром. Поставте форму під гриль і дайте сиру розплавитися і підрум'янитися. Перед подачею посипте морепродукти у вершковому соусі листочками свіжої петрушки.
Продовжимо рецептом пасти, адже що може бути краще вечері з пасти з соусом на основі суміші томатного і вершкового соусів, з креветками і великою кількістю сиру?
Інгредієнти:
вершкове масло - 35 г;
борошно - 25 г;
сухе біле вино - 115 мл;
молоко - 245 мл;
томати у власному соку - 145 г;
тертий пармезан - 115 г;
жменя зелені петрушки;
креветки (очищені) - 270 г;
оливкова олія - 15 мл;
часникові зубки - 2 шт.
Приготування
Перед тим, як приготувати морепродукти у вершковому соусі, слід зробити основу для самого білого соусу – суміш з борошна і олії, яка загустит молоко. Розтопіть масло, всипте борошно і підрум'яньте її буквально хвилину. Розведіть масу білим вином, а потім влийте молоко. Коли молочний соус почне загусати, викладіть томати і пюрируйте їх виделкою. Дайте соусу повторно дійти до кипіння і посипте його сиром.
В іншій сковороді розігрійте оливкову олію і покладіть в нього шматочки часнику. Коли останні пустять аромат, вийміть їх на серветку, а на часниковому маслі підрум'яньте креветочні хвости. Додайте креветки в соус і посипте все петрушкою. Подавайте поверх відвареної пасти.
Справжні шанувальники смаку морських мешканців закохаються в цю запіканку з першого погляду: насичений смаком вершковий соус, асорті з мідій і крабів, і все це запечене під хрусткою хлібною скоринкою. Кращої компанії келих сухого білого вина і не знайти.
Інгредієнти:
Для мідій:
мідії - 19 кг;
лист лавра;
гілочки чебрецю - 2 шт.;
оливкова олія - 35 мл;
часникові зубки - 2 шт.;
шалот - 45 г;
сухе біле вино - 310 мл.
Для соусу:
вершкове масло - 65 г;
борошно - 45 г;
вершки - 310 мл.
Для начинки і крабів:
м'ясо крабів - 510 г;
часникові зубки - 2 шт.;
хлібна крихта - 110 г;
цедра одного лимона.
Приготування
Для мідій трави зв'яжіть разом, а часник з шалотом спасеруйте у великій кількості олії. Покладіть букет з трав, мідії і залийте все білим вином. Через 5 хвилин мідії очистіть від раковин, а рідина з-під них збережіть.
Обсмажте суміш борошна і вершкового масла до зарум'янювання, розведіть все вершками і бульйоном з-під мідій. Дайте соусу загуснути.
Швидко обсмажте крабове м'ясо і змішайте з мідіями і соусом, перекладіть у форму для випікання. Посипте морепродукти асорті у вершковому соусі сумішшю хлібної крихти і цитрусової цедри і поставте крихту схопитися рум'янцем під грилем.
Морепродукти у вершковому соусі – рецепт
Стартувати пропонуємо з закуски рецепта запечених ракоподібних у вершковому соусі. В якості головних героїв страви пропонуємо вибрати краби, креветки або, на худий кінець, аналог крабового м'яса з сурімі.
Інгредієнти:
Приготування
Розтопивши вершкове масло, використовуйте його для пасерування нарізаних овочів і зерен кукурудзи. Коли овочі розм'якшаться, додайте суміш з вершкового сиру і майонезу, видавити лимонний сік, влийте вустер і додайте шматочки крабового м'яса. Через 2 хвилини перелийте вміст сковороди в форму для випікання і посипте все сиром. Поставте форму під гриль і дайте сиру розплавитися і підрум'янитися. Перед подачею посипте морепродукти у вершковому соусі листочками свіжої петрушки.
Морепродукти у вершковому соусі з помідорами
Продовжимо рецептом пасти, адже що може бути краще вечері з пасти з соусом на основі суміші томатного і вершкового соусів, з креветками і великою кількістю сиру?
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати морепродукти у вершковому соусі, слід зробити основу для самого білого соусу – суміш з борошна і олії, яка загустит молоко. Розтопіть масло, всипте борошно і підрум'яньте її буквально хвилину. Розведіть масу білим вином, а потім влийте молоко. Коли молочний соус почне загусати, викладіть томати і пюрируйте їх виделкою. Дайте соусу повторно дійти до кипіння і посипте його сиром.
В іншій сковороді розігрійте оливкову олію і покладіть в нього шматочки часнику. Коли останні пустять аромат, вийміть їх на серветку, а на часниковому маслі підрум'яньте креветочні хвости. Додайте креветки в соус і посипте все петрушкою. Подавайте поверх відвареної пасти.
Морепродукти в вершково-часниковому соусі
Справжні шанувальники смаку морських мешканців закохаються в цю запіканку з першого погляду: насичений смаком вершковий соус, асорті з мідій і крабів, і все це запечене під хрусткою хлібною скоринкою. Кращої компанії келих сухого білого вина і не знайти.
Інгредієнти:
Для мідій:
Для соусу:
Для начинки і крабів:
Приготування
Для мідій трави зв'яжіть разом, а часник з шалотом спасеруйте у великій кількості олії. Покладіть букет з трав, мідії і залийте все білим вином. Через 5 хвилин мідії очистіть від раковин, а рідина з-під них збережіть.
Обсмажте суміш борошна і вершкового масла до зарум'янювання, розведіть все вершками і бульйоном з-під мідій. Дайте соусу загуснути.
Швидко обсмажте крабове м'ясо і змішайте з мідіями і соусом, перекладіть у форму для випікання. Посипте морепродукти асорті у вершковому соусі сумішшю хлібної крихти і цитрусової цедри і поставте крихту схопитися рум'янцем під грилем.
Рекомендуємо добрі рецепти
Спагеті з грибами у вершковому соусі
Завдяки своїй простоті приготування паста стала досить популярною стравою у багатьох країнах. Сьогодні її готують в різних варіаціях і про одного,
Курка з печерицями у вершковому соусі
Одним з найбільш вдалих кулінарних поєднань є курка з грибами. Існує неймовірне безліч страв на основі цього ідеального дуету. Пропонуємо рецепти,
Паста з креветками в вершково-часниковому соусі
Пропонуємо урізноманітнити буденне меню і приготувати на вечерю чудову і неймовірно смачну пасту. Додати вишуканості страви допоможуть креветки, в
Креветки у вершковому соусі
Креветки у вершковому соусі чудово підійдуть до сімейного вечері під келих вина, а може і для дружньої вечірки з пивом. У будь-якому випадку вишукану
Паста з креветками у вершковому соусі
Ніжний вершковий смак цієї страви нікого не залишить байдужим, а вже любителів італійської кухні – тим більше. Паста з креветками у вершковому соусі
Мідії у вершковому соусі
Мідії у вершковому соусі - вишукана і смачна страва, яке неодмінно прикрасить будь-який святковий стіл. Його можна чудово зробити в домашніх умовах,