» » Морепродукти у вершковому соусі

Морепродукти у вершковому соусі

Морепродукти у вершковому соусі
Морепродукти, як правило, володіють вираженим смаком, а тому прекрасно поєднуються з різними «пом'якшувальними» доповненнями, на кшталт тих же вершкових соусів. З суміші соусу і улюблених морських мешканців можна приготувати пасту, запіканку або соус-дип для чіпсів і овочів – головна прикраса будь-якої вечірки. У цьому матеріалі ми розглянемо такі рецепти.

Морепродукти у вершковому соусі – рецепт


Стартувати пропонуємо з закуски рецепта запечених ракоподібних у вершковому соусі. В якості головних героїв страви пропонуємо вибрати краби, креветки або, на худий кінець, аналог крабового м'яса з сурімі.
Інгредієнти:

  • крабове м'ясо (розібране на шматки) - 1 ст.;

  • вершкове масло - 25 г;

  • ріпчаста цибуля - 65 г;

  • солодкий перець - 65 г;

  • кукурудза заморожена - 65 г;

  • вершковий сир - 450 г;

  • майонез - 115 мл;

  • сік одного лимона;

  • вустерширський соус - 10 мл;

  • тертий сир - 55 г;

  • жменя листя петрушки.


  • Приготування
    Розтопивши вершкове масло, використовуйте його для пасерування нарізаних овочів і зерен кукурудзи. Коли овочі розм'якшаться, додайте суміш з вершкового сиру і майонезу, видавити лимонний сік, влийте вустер і додайте шматочки крабового м'яса. Через 2 хвилини перелийте вміст сковороди в форму для випікання і посипте все сиром. Поставте форму під гриль і дайте сиру розплавитися і підрум'янитися. Перед подачею посипте морепродукти у вершковому соусі листочками свіжої петрушки.

    Морепродукти у вершковому соусі з помідорами


    Продовжимо рецептом пасти, адже що може бути краще вечері з пасти з соусом на основі суміші томатного і вершкового соусів, з креветками і великою кількістю сиру?
    Інгредієнти:

  • вершкове масло - 35 г;

  • борошно - 25 г;

  • сухе біле вино - 115 мл;

  • молоко - 245 мл;

  • томати у власному соку - 145 г;

  • тертий пармезан - 115 г;

  • жменя зелені петрушки;

  • креветки (очищені) - 270 г;

  • оливкова олія - 15 мл;

  • часникові зубки - 2 шт.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати морепродукти у вершковому соусі, слід зробити основу для самого білого соусу – суміш з борошна і олії, яка загустит молоко. Розтопіть масло, всипте борошно і підрум'яньте її буквально хвилину. Розведіть масу білим вином, а потім влийте молоко. Коли молочний соус почне загусати, викладіть томати і пюрируйте їх виделкою. Дайте соусу повторно дійти до кипіння і посипте його сиром.
    В іншій сковороді розігрійте оливкову олію і покладіть в нього шматочки часнику. Коли останні пустять аромат, вийміть їх на серветку, а на часниковому маслі підрум'яньте креветочні хвости. Додайте креветки в соус і посипте все петрушкою. Подавайте поверх відвареної пасти.

    Морепродукти в вершково-часниковому соусі


    Справжні шанувальники смаку морських мешканців закохаються в цю запіканку з першого погляду: насичений смаком вершковий соус, асорті з мідій і крабів, і все це запечене під хрусткою хлібною скоринкою. Кращої компанії келих сухого білого вина і не знайти.
    Інгредієнти:
    Для мідій:

  • мідії - 19 кг;

  • лист лавра;

  • гілочки чебрецю - 2 шт.;

  • оливкова олія - 35 мл;

  • часникові зубки - 2 шт.;

  • шалот - 45 г;

  • сухе біле вино - 310 мл.


  • Для соусу:

  • вершкове масло - 65 г;

  • борошно - 45 г;

  • вершки - 310 мл.


  • Для начинки і крабів:

  • м'ясо крабів - 510 г;

  • часникові зубки - 2 шт.;

  • хлібна крихта - 110 г;

  • цедра одного лимона.


  • Приготування
    Для мідій трави зв'яжіть разом, а часник з шалотом спасеруйте у великій кількості олії. Покладіть букет з трав,
    Морепродукти у вершковому соусі
    мідії і залийте все білим вином. Через 5 хвилин мідії очистіть від раковин, а рідина з-під них збережіть.
    Обсмажте суміш борошна і вершкового масла до зарум'янювання, розведіть все вершками і бульйоном з-під мідій. Дайте соусу загуснути.
    Швидко обсмажте крабове м'ясо і змішайте з мідіями і соусом, перекладіть у форму для випікання. Посипте морепродукти асорті у вершковому соусі сумішшю хлібної крихти і цитрусової цедри і поставте крихту схопитися рум'янцем під грилем.
    Додав: admin | 2-11-2015, 19:03
    Переглядів: 622