Поєднання грибів та курки ідеально підходить до всього: від пирогів і запіканок до рагу і пасти. На рецептах останньої ми вирішили детальніше зупинитися в цьому матеріалі. Крім приголомшливо ніжного смаку, це блюдо примітно тим, що готується, як правило, не більш півгодини, а в основі має доступні більшості інгредієнти.
Рецепт пасти з куркою, грибами та вершками
Як правило, паста з додаванням грибів та курки готується з вершковими соусами. Велика різноманітність овочів в рецептах зустрічається рідко, але для кольору і текстури ми вирішили додати трохи зеленого горошку.
Крім свого смаку, паста, приготована за цим рецептом, примітна тим, що робиться в одному посуді і вариться прямо в соусі.
Інгредієнти: вершкове масло - 45 г; куряче філе - 440 г; печериці - 280 м; борошно - 25 г; вершки - 235 мл; курячий бульйон - 720 мл; паста - 155 г; зелений горошок - 45 г; часник сушений - 1 ч. ложка; сир - 55 р. Приготування Розтопити половину вершкового масла і обсмажте на ньому смужки курки до тих пір, поки вони не схопляться. Перекладіть курятину на окреме блюдо, додайте масло, що залишилося і використовуйте його для обсмажування грибів. Коли волога з останніх повністю вийде і випарується, поверніть у посуд курку, посипте все борошном, а через півхвилини доповніть часником і залийте сумішшю вершків і бульйону. Коли рідини закиплять, покладіть в посуд пасту і залиште варитися до готовності. За цей час паста випустить глютен, який, на пару з борошном, загустит рідина, перетворюючи її в густий кремовий соус. У самому фіналі посипте пасту з куркою і грибами горошком і сиром.
Паста фетучіні з куркою і грибами
Інгредієнти: вершкове масло - 35 г; куряче філе - 465 м; печериці - 980 р; ріпчаста цибуля - 145 г; гілочки чебрецю - 5-6 шт.; зубки часнику - 3 шт.; борошно - 35 г; сухе біле вино - 115 мл; курячий бульйон - 365 мл; сметана - 45 г; діжонська гірчиця - 5 г; фетучіні - 470 р. Приготування Приготуйте засмажку з шматочків ріпчастої цибулі. До цибулі додайте пропущений через прес часник і чебрець, а через півхвилини покладіть шматочки грибів. Посоліть вміст сковороди і дайте вологи з грибів повністю випаруватися. Як тільки це відбудеться, покладіть курку, дайте шматочках схопитися і всипте борошно. Перемішайте все, а після залийте вином з бульйоном. Додайте гірчицю зі сметаною, залиште соус загуснути.
Поки соус вирує на плиті, відваріть пасту. Відкиньте готові фетучіні і викладіть курятину з грибами в білому соусі поверх.
Як приготувати пасту з куркою і грибами в духовці?
Перетворіть звичайну пасту в рум'яну запіканку, наслідуючи поданим далі рецептом. Основа з пасти, змішана з шматочками курятини і грибів в соусі, а потім швидко запечена під грилем, дозволить вам подивитися на звичне блюдо під новим кутом.
Інгредієнти: куряче філе - 420 г; стебло селери - 1 шт.; ріпчаста цибуля - 135 г; гливи - 310 г; курячий бульйон - 480 мл; паста - 135 г; сметана - 165 мл; паприка - 1/2 ч. ложки; сир - 65 г; чебрець - 1 ч. ложка. Приготування Нарізавши курятину і овочі, покладіть все в каструлю і залийте бульйоном. Проваріть інгредієнти разом не більш 5 хвилин, після чого додайте шматочки глив і пасту. Через 7 хвилин зніміть з страви кришку і дайте бульйону випаруватися наполовину. Додайте сметану і спеції, а після, перемістіть вміст каструлі в відповідну форму для запікання. Посипте блюдо сиром і додайте в духовій шафі при 180 градусах. Приготування пасти з куркою, грибами і сиром займе 15 хвилин, після чого бажано перейти на гриль, щоб підрум'янити сирну скоринку.