Курка в вершково-часниковому соусі
Курку і вершки можна сміливо назвати кращими друзями світі всіх інгредієнтів. Курятина стає куди більш ніжної (особливо філе) завдяки томління в сметанному соусі. Крім іншого, обидва інгредієнти володіють не занадто вираженим смаком, а тому можуть бути доповнені величезною різноманітністю ароматних трав, соусів і спецій. Про один з таких рецептів ми і поговоримо в цьому матеріалі, присвяченому курці в вершково-часниковому соусі.
Інгредієнти:
куряче філе - 12 кг;
курячий бульйон - 235 мл;
лимонний сік - 35 мл;
часникові зубки - 3 шт.;
пластівці червоного перцю - щіпка;
оливкова олія Extra virgin - 15 мл;
ріпчаста цибуля - 65 г;
вершки - 70 мл;
вершкове масло - 45 г;
жменя зелені.
Приготування
Швидко обсмажте курятину до зарум'янювання, попередньо приправивши м'ясо пучкою солі. Перекладіть м'ясо на блюдо, а в сковороду відправте подрібнену цибулю. Коли й він підрум'яниться, – влийте бульйон і зішкребіть все, що прилипло до дна посуду. Додайте лимонний сік, видавіть часник і дайте рідини закипіти. Зніміть посуд з вогню, змішайте вміст сковороди з олією і вершками, а потім викладіть попередньо подрумяненное філе. Запікайте курку в вершково-часниковому соусі в духовці близько 8-10 хвилин при 175.
Інгредієнти:
куряче філе - 12 кг;
оливкова олія Extra virgin - 35 мл;
порей - 65 г;
часникові зубки - 3 шт.;
вершки - 235 мл;
діжонська гірчиця - 10 г;
лимонний сік - 15 мл;
жменя зелені петрушки.
Приготування
Наріжте шматочками курку бажаного розміру і обсмажте практично до готовності. Відкладіть м'ясо на окреме блюдо, а на місці птиці підрум'яньте порей. Коли цибульні кільця стануть прозорими, доповніть їх часником і залиште ще на півхвилини. Влийте вершки, змішайте з гірчицею і дочекайтеся загусання соусу на середньому вогні. Додайте птицю, а ще через пару хвилин зніміть страву з вогню і доповніть петрушкою.
За аналогічною технологією курку в вершково-часниковому соусі можна зробити і в мультиварці, виставивши режим «Випічка» на пристрої.
Інгредієнти:
куряче філе - 740 г;
часникові зубки - 5 шт.;
вершкове масло - 15 г;
борошно - 10 г;
біле вино - 115 мл;
паприка - 1 ч. ложка;
бурбон - 45 мл;
вершки - 22 мл
Приготування
Смужки курятини обсмажте разом з часником. Майже готову птицю посипте борошном і влийте інші складові. Проваріть соус 5 хвилин і приступайте до дегустації.
Курка в вершково-часниковому соусі – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Швидко обсмажте курятину до зарум'янювання, попередньо приправивши м'ясо пучкою солі. Перекладіть м'ясо на блюдо, а в сковороду відправте подрібнену цибулю. Коли й він підрум'яниться, – влийте бульйон і зішкребіть все, що прилипло до дна посуду. Додайте лимонний сік, видавіть часник і дайте рідини закипіти. Зніміть посуд з вогню, змішайте вміст сковороди з олією і вершками, а потім викладіть попередньо подрумяненное філе. Запікайте курку в вершково-часниковому соусі в духовці близько 8-10 хвилин при 175.
Курка з грибами в вершково-часниковому соусі
Інгредієнти:
Приготування
Наріжте шматочками курку бажаного розміру і обсмажте практично до готовності. Відкладіть м'ясо на окреме блюдо, а на місці птиці підрум'яньте порей. Коли цибульні кільця стануть прозорими, доповніть їх часником і залиште ще на півхвилини. Влийте вершки, змішайте з гірчицею і дочекайтеся загусання соусу на середньому вогні. Додайте птицю, а ще через пару хвилин зніміть страву з вогню і доповніть петрушкою.
За аналогічною технологією курку в вершково-часниковому соусі можна зробити і в мультиварці, виставивши режим «Випічка» на пристрої.
Курка в вершково-часниковому соусі на сковороді
Інгредієнти:
Приготування
Смужки курятини обсмажте разом з часником. Майже готову птицю посипте борошном і влийте інші складові. Проваріть соус 5 хвилин і приступайте до дегустації.
Рекомендуємо добрі рецепти
Курка у вершковому соусі в духовці
Соковита, ніжна і одночасно пікантна м'якоть курячого м'яса в поєднанні з рум'яною вершковою скоринкою створюють неповторний смаковий дует, який
Морепродукти у вершковому соусі
Істинним шанувальникам морепродуктів доведеться по душі ця стаття, адже в ній зібрані тільки найцікавіші, вишукані і чудово смачні страви з
Курка з печерицями у вершковому соусі
Одним з найбільш вдалих кулінарних поєднань є курка з грибами. Існує неймовірне безліч страв на основі цього ідеального дуету. Пропонуємо рецепти,
Мідії в вершково-часниковому соусі з сиром
Для любителів морських делікатесів у цій статті зібрані кілька досить оригінальних рецептів. Чудові мідії в вершково-часниковому соусі виходять
Паста з креветками в вершково-часниковому соусі
Пропонуємо урізноманітнити буденне меню і приготувати на вечерю чудову і неймовірно смачну пасту. Додати вишуканості страви допоможуть креветки, в
Креветки в вершково-часниковому соусі
Любителі морепродуктів напевно випробували чимало рецептів приготування креветок. І ми додамо кілька оригінальних і в той же час простих рецептів