Курку і вершки можна сміливо назвати кращими друзями світі всіх інгредієнтів. Курятина стає куди більш ніжної (особливо філе) завдяки томління в сметанному соусі. Крім іншого, обидва інгредієнти володіють не занадто вираженим смаком, а тому можуть бути доповнені величезною різноманітністю ароматних трав, соусів і спецій. Про один з таких рецептів ми і поговоримо в цьому матеріалі, присвяченому курці в вершково-часниковому соусі.
Курка в вершково-часниковому соусі – рецепт
Інгредієнти: куряче філе - 12 кг; курячий бульйон - 235 мл; лимонний сік - 35 мл; часникові зубки - 3 шт.; пластівці червоного перцю - щіпка; оливкова олія Extra virgin - 15 мл; ріпчаста цибуля - 65 г; вершки - 70 мл; вершкове масло - 45 г; жменя зелені. Приготування Швидко обсмажте курятину до зарум'янювання, попередньо приправивши м'ясо пучкою солі. Перекладіть м'ясо на блюдо, а в сковороду відправте подрібнену цибулю. Коли й він підрум'яниться, – влийте бульйон і зішкребіть все, що прилипло до дна посуду. Додайте лимонний сік, видавіть часник і дайте рідини закипіти. Зніміть посуд з вогню, змішайте вміст сковороди з олією і вершками, а потім викладіть попередньо подрумяненное філе. Запікайте курку в вершково-часниковому соусі в духовці близько 8-10 хвилин при 175.
Курка з грибами в вершково-часниковому соусі
Інгредієнти: куряче філе - 12 кг; оливкова олія Extra virgin - 35 мл; порей - 65 г; часникові зубки - 3 шт.; вершки - 235 мл; діжонська гірчиця - 10 г; лимонний сік - 15 мл; жменя зелені петрушки. Приготування Наріжте шматочками курку бажаного розміру і обсмажте практично до готовності. Відкладіть м'ясо на окреме блюдо, а на місці птиці підрум'яньте порей. Коли цибульні кільця стануть прозорими, доповніть їх часником і залиште ще на півхвилини. Влийте вершки, змішайте з гірчицею і дочекайтеся загусання соусу на середньому вогні. Додайте птицю, а ще через пару хвилин зніміть страву з вогню і доповніть петрушкою.
За аналогічною технологією курку в вершково-часниковому соусі можна зробити і в мультиварці, виставивши режим «Випічка» на пристрої.
Курка в вершково-часниковому соусі на сковороді
Інгредієнти: куряче філе - 740 г; часникові зубки - 5 шт.; вершкове масло - 15 г; борошно - 10 г; біле вино - 115 мл; паприка - 1 ч. ложка; бурбон - 45 мл; вершки - 22 мл Приготування Смужки курятини обсмажте разом з часником. Майже готову птицю посипте борошном і влийте інші складові. Проваріть соус 5 хвилин і приступайте до дегустації.