Вернуться назад Распечатать

Курка в вершково-часниковому соусі

Курка в вершково-часниковому соусі
Курку і вершки можна сміливо назвати кращими друзями світі всіх інгредієнтів. Курятина стає куди більш ніжної (особливо філе) завдяки томління в сметанному соусі. Крім іншого, обидва інгредієнти володіють не занадто вираженим смаком, а тому можуть бути доповнені величезною різноманітністю ароматних трав, соусів і спецій. Про один з таких рецептів ми і поговоримо в цьому матеріалі, присвяченому курці в вершково-часниковому соусі.

Курка в вершково-часниковому соусі – рецепт


Інгредієнти:

  • куряче філе - 12 кг;

  • курячий бульйон - 235 мл;

  • лимонний сік - 35 мл;

  • часникові зубки - 3 шт.;

  • пластівці червоного перцю - щіпка;

  • оливкова олія Extra virgin - 15 мл;

  • ріпчаста цибуля - 65 г;

  • вершки - 70 мл;

  • вершкове масло - 45 г;

  • жменя зелені.


  • Приготування
    Швидко обсмажте курятину до зарум'янювання, попередньо приправивши м'ясо пучкою солі. Перекладіть м'ясо на блюдо, а в сковороду відправте подрібнену цибулю. Коли й він підрум'яниться, – влийте бульйон і зішкребіть все, що прилипло до дна посуду. Додайте лимонний сік, видавіть часник і дайте рідини закипіти. Зніміть посуд з вогню, змішайте вміст сковороди з олією і вершками, а потім викладіть попередньо подрумяненное філе. Запікайте курку в вершково-часниковому соусі в духовці близько 8-10 хвилин при 175.

    Курка з грибами в вершково-часниковому соусі


    Інгредієнти:

  • куряче філе - 12 кг;

  • оливкова олія Extra virgin - 35 мл;

  • порей - 65 г;

  • часникові зубки - 3 шт.;

  • вершки - 235 мл;

  • діжонська гірчиця - 10 г;

  • лимонний сік - 15 мл;

  • жменя зелені петрушки.


  • Приготування
    Наріжте шматочками курку бажаного розміру і обсмажте практично до готовності. Відкладіть м'ясо на окреме блюдо, а на місці птиці підрум'яньте порей. Коли цибульні кільця стануть прозорими, доповніть їх часником і залиште ще на півхвилини. Влийте вершки, змішайте з гірчицею і дочекайтеся загусання соусу на середньому вогні. Додайте птицю, а ще через пару хвилин зніміть страву з вогню і доповніть петрушкою.
    За аналогічною технологією курку в вершково-часниковому соусі можна зробити і в мультиварці, виставивши режим «Випічка» на пристрої.
    Курка в вершково-часниковому соусі

    Курка в вершково-часниковому соусі на сковороді


    Інгредієнти:

  • куряче філе - 740 г;

  • часникові зубки - 5 шт.;

  • вершкове масло - 15 г;

  • борошно - 10 г;

  • біле вино - 115 мл;

  • паприка - 1 ч. ложка;

  • бурбон - 45 мл;

  • вершки - 22 мл


  • Приготування
    Смужки курятини обсмажте разом з часником. Майже готову птицю посипте борошном і влийте інші складові. Проваріть соус 5 хвилин і приступайте до дегустації.