Курка у вершковому соусі в духовці
Звичайною власно руч підсмаженої або запеченою куркою складно когось здивувати. А ось приготувавши її у вершковому соусі в духовці, ви, безсумнівно, отримаєте масу приємних відгуків від ваших домочадців або гостей. Із здавалося б банального набору продуктів виходить вишукане і неймовірно смачна страва, що створює гідну конкуренцію будь-якої м'ясної страви.
Інгредієнти:
філе курячої грудки – 950 г;
вершки жирністю 33% – 220 мл;
часник – 5-6 зубчиків;
мускатний горіх – 5 г;
коріандр – 5 г;
сіль;
мелений чорний перець;
рафінована рослинна олія.
Приготування
Філе курячої грудки ріжемо на кілька частин, кожну з яких відбиваємо за допомогою кухонного молоточка, попередньо прикривши харчовою плівкою. Очищений і видавлений часник, змішуємо з олією, сіллю, меленим чорним перцем, мускатним горіхом і коріандром і натираємо отриманою сумішшю підготовлене куряче м'ясо. Залишаємо його для маринування мінімум на одну годину, а потім викладаємо на застелений пергаментним папером деко. Вершки розбиваємо до пишної і густої піни, покриваємо нею поверхню курячих скибочок і ставимо їх у попередньо розігріту до 185 градусів духовку і витримуємо при такому температурному режимі протягом двадцяти п'яти хвилин.
Після закінчення часу куряча грудка буде готова.
Інгредієнти:
курка – 15 кг;
вершки жирністю 33% або жирна сметана – 100 мл;
біле вино – 150 мл;
хмелі-сунелі – 10-15 г;
солодка мелена паприка – 15 г;
часник – 3-4 зубчики;
твердий сир – 150 г;
рослинна олія;
сіль;
мелений чорний перець;
свіжа зелень на вибір;
маслини.
Приготування
Для приготування страви за цим рецептом можна взяти, як цілу курку, розбивши її на порційні шматочки, так і курячі гомілки, стегна або стегенця.
Підготовлений належним чином куряче м'ясо підсолюємо і укладаємо в промаслений форму або на деко щільно один до одного. Вершки або сметану з'єднуємо в мисочці з вином, очищеним і подрібненим часником. Приправляємо соус сіллю, меленим чорним перцем і паприкою, кидаємо хмелі-сунелі, перемішуємо і заливаємо їм курку в формі.
Тепер ставимо страву в попередньо прогрітий до 180 градусів духовку і запікаємо протягом тридцяти хвилин. Потім притрушиваем поверхню страви перетертим на тертці твердим сиром і даємо підрум'янитися курці ще п'ятнадцять хвилин. Можна подати страву прямо у формі, ефектно прикрасивши його свіжою зеленню і нарізаними маслинами.
Філе курки, запечене у вершковому соусі в духовці - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Філе курячої грудки ріжемо на кілька частин, кожну з яких відбиваємо за допомогою кухонного молоточка, попередньо прикривши харчовою плівкою. Очищений і видавлений часник, змішуємо з олією, сіллю, меленим чорним перцем, мускатним горіхом і коріандром і натираємо отриманою сумішшю підготовлене куряче м'ясо. Залишаємо його для маринування мінімум на одну годину, а потім викладаємо на застелений пергаментним папером деко. Вершки розбиваємо до пишної і густої піни, покриваємо нею поверхню курячих скибочок і ставимо їх у попередньо розігріту до 185 градусів духовку і витримуємо при такому температурному режимі протягом двадцяти п'яти хвилин.
Після закінчення часу куряча грудка буде готова.
Курка в вершково-сирному соусі в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування страви за цим рецептом можна взяти, як цілу курку, розбивши її на порційні шматочки, так і курячі гомілки, стегна або стегенця.
Підготовлений належним чином куряче м'ясо підсолюємо і укладаємо в промаслений форму або на деко щільно один до одного. Вершки або сметану з'єднуємо в мисочці з вином, очищеним і подрібненим часником. Приправляємо соус сіллю, меленим чорним перцем і паприкою, кидаємо хмелі-сунелі, перемішуємо і заливаємо їм курку в формі.
Тепер ставимо страву в попередньо прогрітий до 180 градусів духовку і запікаємо протягом тридцяти хвилин. Потім притрушиваем поверхню страви перетертим на тертці твердим сиром і даємо підрум'янитися курці ще п'ятнадцять хвилин. Можна подати страву прямо у формі, ефектно прикрасивши його свіжою зеленню і нарізаними маслинами.
Рекомендуємо добрі рецепти
Курка в сметанному соусі на сковороді
Напевно кожен початківець кулінар впорається з простою стравою з смаженого курячого м'яса. Але просто посмажити м'ясо досить нудно, тому рецепти, які
Курка в сметанному соусі в мультиварці
Приготувати курку - справа не хитра, особливо якщо скористатися запропонованими далі рецептами. Представляємо три неймовірних варіанти чудової страви
Курка у вершковому соусі на сковороді - рецепт
Курятина – це дуже універсальне м'ясо, яке поєднується з різними інгредієнтами: з гострими і пряними або з солодкими. А, щоб ваша страва вийшла
Лосось у вершковому соусі
Лосось зовсім не бюджетна рибка, однак її смак, ніжна консистенція і шикарний вибір рецептів з її участю виправдовує досить високу вартість.
Курка з грибами у вершковому соусі
Ідеальне кулінарне поєднання курки та грибів, можна зробити більш ароматним і напрочуд ніжним, доповнивши блюдо вершковим соусом. Така страва
Курка у вершковому соусі - рецепт
Курка у вершковому соусі - відмінний варіант вечері, та не простого, а з витонченим. Якщо звичайні рецепти приготування курки здаються вам