Курка в сметанному соусі на сковороді
Куряче м'ясо популярно не тільки завдяки своїм численним корисним і дієтичним властивостями. Воно легко і швидко готується, а його досить нейтральний, ненав'язливий смак відкриває широкі можливості кулінарам для створення найрізноманітніших кулінарних шедеврів.
Сьогодні ми розглянемо варіанти приготування курки в сметанному соусі на сковороді. Ніжна куряча м'якоть, просочуючись вершковим смаком і спеціями, стає дивним напоєм, здатним порадувати будь-якого гурмана.
Інгредієнти:
філе курячої грудки – 560 г;
цибуля ріпчаста – 90 г;
сметана жирністю 20% – 125 г;
рафінована рослинна олія – 65 мл;
зубці часнику – 2-3 шт.;
суміш сухих пряних трав – 1 ч. ложка або за смаком;
чорний мелений перець – за смаком;
сіль.
Приготування
Для приготування курки в сметанному соусі промиваємо її філе холодною водою, промаківающімі від вологи серветкою або паперовим рушником і розрізаємо на порційні шматочки. Також чистимо, шаткуємо півкільцями і підрум'янюємо на рослинному маслі ріпчасту цибулю і закладаємо до нього підготовлене куряче філе. Даємо спочатку підрум'янитися йому з цибулею на сильному вогні, а потім підсолюємо трохи, перчимо, прикриваємо сковороду кришкою, зменшуємо інтенсивність вогню до мінімальної і протушиваем протягом п'ятнадцяти-двадцяти хвилин в залежності від розміру курячих шматочків.
Сметану змішуємо з очищеним і дрібненько нарубаним часником, додаємо за смаком сіль, мелений чорний перець, сухі пряні трави на свій смак і заливаємо нашу курку з цибулею отриманим сметанним соусом. Даємо страви потомитися протягом п'яти хвилин, просочитися соусом і можемо подавати з улюбленим гарніром.
Смак этогот страви дуже легко урізноманітнити додаванням грибів, овочів, які чудово доповнять ніжну структуру курячого м'яса.
Інгредієнти:
куряче м'ясо (ніжки або стегна) – 12 кг;
цибуля ріпчаста – 135 г;
сметана жирністю 20% – 170 г;
рафінована рослинна олія – 35 мл;
курячий бульйон – 190 мл;
діжонська гірчиця – 90 г;
вино біле сухе – 140 мл;
сухі пряні трави – за смаком;
мелений мускатний горіх – за смаком;
мелений чорний перець – за смаком;
сіль;
свіжа зелень петрушки.
Приготування
Вимиті і обсушені курячі гомілки або стегна підрум'янюємо в олії на розпеченій великій сковороді з товстим дном з двох сторін, приправляємо сіллю і перцем. Поки курка смажиться, чистимо, шаткуємо кубиками ріпчасту цибулю і закладаємо в сковороду, намагаючись заповнити їм просвіти між м'ясом. Даємо курки з цибулею підрум'янитися протягом п'яти хвилин і вливаємо біле сухе вино. Зменшуємо вогонь до мінімуму і витримуємо блюдо в такому режимі до випаровування рідини приблизно вдвічі. Для цього знадобиться близько десяти хвилин.
Тепер в окремій ємності з'єднуємо бульйон і сметану, додаємо за смаком сіль, мелений чорний перець і мускатний горіх, сухі пряні трави на свій вибір і смак, перемішуємо і заливаємо їм курку в сковороді. Прогріваємо масу до кипіння, зменшуємо інтенсивність вогню і, прикривши кришкою, тушкуємо курку тридцять хвилин. Потім додаємо діжонську гірчицю, перемішуємо все хорошенечко, кидаємо дрібно нарубану зелень петрушки, прогріваємо все разом ще п'ять хвилин і вимикаємо плиту.
Під сметанно-гірчичним соусом на сковороді можна приготувати будь-яку частину тушки курки. Дуже гідно і соковито за таким рецептом виходить куряча грудка, тільки для її гасіння буде достатньо п'ятнадцяти хвилин.
Сьогодні ми розглянемо варіанти приготування курки в сметанному соусі на сковороді. Ніжна куряча м'якоть, просочуючись вершковим смаком і спеціями, стає дивним напоєм, здатним порадувати будь-якого гурмана.
Філе курки в сметанно-часниковому соусі на сковороді - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування курки в сметанному соусі промиваємо її філе холодною водою, промаківающімі від вологи серветкою або паперовим рушником і розрізаємо на порційні шматочки. Також чистимо, шаткуємо півкільцями і підрум'янюємо на рослинному маслі ріпчасту цибулю і закладаємо до нього підготовлене куряче філе. Даємо спочатку підрум'янитися йому з цибулею на сильному вогні, а потім підсолюємо трохи, перчимо, прикриваємо сковороду кришкою, зменшуємо інтенсивність вогню до мінімальної і протушиваем протягом п'ятнадцяти-двадцяти хвилин в залежності від розміру курячих шматочків.
Сметану змішуємо з очищеним і дрібненько нарубаним часником, додаємо за смаком сіль, мелений чорний перець, сухі пряні трави на свій смак і заливаємо нашу курку з цибулею отриманим сметанним соусом. Даємо страви потомитися протягом п'яти хвилин, просочитися соусом і можемо подавати з улюбленим гарніром.
Смак этогот страви дуже легко урізноманітнити додаванням грибів, овочів, які чудово доповнять ніжну структуру курячого м'яса.
Курка в сметанно-гірчичному соусі на сковороді
Інгредієнти:
Приготування
Вимиті і обсушені курячі гомілки або стегна підрум'янюємо в олії на розпеченій великій сковороді з товстим дном з двох сторін, приправляємо сіллю і перцем. Поки курка смажиться, чистимо, шаткуємо кубиками ріпчасту цибулю і закладаємо в сковороду, намагаючись заповнити їм просвіти між м'ясом. Даємо курки з цибулею підрум'янитися протягом п'яти хвилин і вливаємо біле сухе вино. Зменшуємо вогонь до мінімуму і витримуємо блюдо в такому режимі до випаровування рідини приблизно вдвічі. Для цього знадобиться близько десяти хвилин.
Тепер в окремій ємності з'єднуємо бульйон і сметану, додаємо за смаком сіль, мелений чорний перець і мускатний горіх, сухі пряні трави на свій вибір і смак, перемішуємо і заливаємо їм курку в сковороді. Прогріваємо масу до кипіння, зменшуємо інтенсивність вогню і, прикривши кришкою, тушкуємо курку тридцять хвилин. Потім додаємо діжонську гірчицю, перемішуємо все хорошенечко, кидаємо дрібно нарубану зелень петрушки, прогріваємо все разом ще п'ять хвилин і вимикаємо плиту.
Під сметанно-гірчичним соусом на сковороді можна приготувати будь-яку частину тушки курки. Дуже гідно і соковито за таким рецептом виходить куряча грудка, тільки для її гасіння буде достатньо п'ятнадцяти хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Курка у вершковому соусі в духовці
Соковита, ніжна і одночасно пікантна м'якоть курячого м'яса в поєднанні з рум'яною вершковою скоринкою створюють неповторний смаковий дует, який
Курка в вершково-часниковому соусі
Доповнення будь-якого м'ясного страви всілякими соусами здатне кардинально перетворити блюдо. Таким чином можна вчинити з курячим філе, як ми і
Курка в сметанному соусі в мультиварці
Приготувати курку - справа не хитра, особливо якщо скористатися запропонованими далі рецептами. Представляємо три неймовірних варіанти чудової страви
Курка у вершковому соусі на сковороді - рецепт
Курятина – це дуже універсальне м'ясо, яке поєднується з різними інгредієнтами: з гострими і пряними або з солодкими. А, щоб ваша страва вийшла
Тушковані курячі ніжки
Страви з курячого м'яса користуються особливою популярністю в багатьох будинках. З нього можна зробити вишукане святкове страву або простий домашній
Курка в сметанному соусі
Філе курки в сметанному соусі завжди виходить таким ніжно-вершковим, з пікантною кислинкою. А якщо ще додати часникову або гірчичну нотки, то