Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Тушковані курячі ніжки

Тушковані курячі ніжки

15-09-2015, 19:36
879
Тушковані курячі ніжки
Переваги приготування курячого м'яса очевидні. Страви з нього швидко і легко готуються, легко засвоюються і одночасно дуже ситні. Особливою популярністю і любов'ю серед споживачів користуються курячі ніжки. Їх можна не тільки посмажити, але і тушкувати з овочами або просто в якому-небудь соусі. Приготовлена таким чином птах виходить особливо соковитою і ніжною, а завдяки додатковим компонентів і спецій має чудовий аромат і смак.

Тушковані курячі ніжки в сметані в мультиварці


Інгредієнти:

  • курячі ніжки – 750 г;

  • сметана – 155 г;

  • часник – 3 зубчики;

  • спеції для курки – 10 г;

  • сіль;

  • мелений чорний перець.


  • Приготування
    Курячі ніжки промиваємо холодною проточною водою і насухо витираємо паперовим рушником. Натираємо їх з усіх сторін сіллю, перцем, спеціями для курки і залишаємо на тридцять хвилин, щоб м'ясо ввібрало пряні аромати.
    Потім промасливаем ємність мультиварки, закладаємо в неї ніжки і налаштовуємо пристрій на режим «Випічка» або «Смаження», вибравши температуру 120 градусів, і підрум'янюємо птицю з двох сторін.
    Тепер додаємо сметану, роздавлений пресом часник і знижуємо температуру приладу до 100 градусів. В такому режимі витримуємо ніжки двадцять хвилин. Можна також переключити мультиварку на режим «Гасіння» і готувати тридцять хвилин.
    Ароматні тушковані курячі ніжки в сметані подаємо з будь-яким гарніром або свіжими овочами.

    Рецепт тушкованих курячих ніжок на сковороді


    Інгредієнти:

  • курячі ніжки – 850 г;

  • цибуля ріпчаста – 140 г;

  • морква – 140 г;

  • часник – 5 зубчиків;

  • сметана – 75 мл;

  • гірчиця – 15 г;

  • соєвий соус – 145 мл;

  • майонез – 50 г;

  • каррі – 20 г;

  • перець;

  • сушений базилік;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Промиті курячі ніжки ретельно обтираем насухо серветками або паперовим рушником. Змішуємо соєвий соус, гірчицю, майонез, каррі, видавлений через прес часник, і замочуємо в отриманому маринаді курячі ніжки на двадцять
    Тушковані курячі ніжки
    п'ять хвилин.
    Нарізаємо вимиту й очищену моркву кружальцями, а цибулю півкільцями і також закладаємо до птаха.
    Сковороду з рослинним маслом прогріваємо гарненько на сильному вогні і підрум'янюємо в ній курячі ніжки. Потім вливаємо до птиці маринад з овочами, додаємо сметану і сушений базилік і протушиваем блюдо тридцять хвилин, прикривши кришкою і збавивши вогонь до мінімуму.
    Подаємо курячі ніжки з відварною картоплею або макаронами, їх рясно полив соусом, що утворився в результаті гасіння.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Курячі ніжки в клярі
    Курячі ніжки в клярі
    Існує безліч рецептів приготування курячого м'яса. Але, напевно, найбільш простими є різні частини тушки, запечені або смажені в густому клярі.
    Курячі ніжки в рукаві
    Курячі ніжки в рукаві
    Курячі ніжки кожна господиня готує дуже часто. З чим це пов'язано? В першу чергу в дешевизною продукту, простотою і швидкістю його приготування. Якщо
    Курячі ніжки в сметані
    Курячі ніжки в сметані
    Курячі ніжки в сметані - чудове страву для недільного обіду, так і святкового вечері. Давайте розглянемо кілька рецептів цього простого
    Курячі ніжки з грибами
    Курячі ніжки з грибами
    Курячі ніжки з грибами - смачне та вишукане блюдо для святкового столу. Давайте розглянемо декілька простих рецептиков фаршированих і тушкованих
    Курячі ніжки в майонезі - рецепт
    Курячі ніжки в майонезі - рецепт
    Курячі ніжки в майонезі - ароматне і смачне блюдо, яке підійде до будь-якого гарніру: відварного рису, макаронів, гречки, овочів. Давайте розглянемо