Переваги приготування курячого м'яса очевидні. Страви з нього швидко і легко готуються, легко засвоюються і одночасно дуже ситні. Особливою популярністю і любов'ю серед споживачів користуються курячі ніжки. Їх можна не тільки посмажити, але і тушкувати з овочами або просто в якому-небудь соусі. Приготовлена таким чином птах виходить особливо соковитою і ніжною, а завдяки додатковим компонентів і спецій має чудовий аромат і смак.
Тушковані курячі ніжки в сметані в мультиварці
Інгредієнти: курячі ніжки – 750 г; сметана – 155 г; часник – 3 зубчики; спеції для курки – 10 г; сіль; мелений чорний перець. Приготування Курячі ніжки промиваємо холодною проточною водою і насухо витираємо паперовим рушником. Натираємо їх з усіх сторін сіллю, перцем, спеціями для курки і залишаємо на тридцять хвилин, щоб м'ясо ввібрало пряні аромати.
Потім промасливаем ємність мультиварки, закладаємо в неї ніжки і налаштовуємо пристрій на режим «Випічка» або «Смаження», вибравши температуру 120 градусів, і підрум'янюємо птицю з двох сторін.
Тепер додаємо сметану, роздавлений пресом часник і знижуємо температуру приладу до 100 градусів. В такому режимі витримуємо ніжки двадцять хвилин. Можна також переключити мультиварку на режим «Гасіння» і готувати тридцять хвилин.
Ароматні тушковані курячі ніжки в сметані подаємо з будь-яким гарніром або свіжими овочами.
Рецепт тушкованих курячих ніжок на сковороді
Інгредієнти:
курячі ніжки – 850 г; цибуля ріпчаста – 140 г; морква – 140 г; часник – 5 зубчиків; сметана – 75 мл; гірчиця – 15 г; соєвий соус – 145 мл; майонез – 50 г; каррі – 20 г; перець; сушений базилік; рослинне масло. Приготування Промиті курячі ніжки ретельно обтираем насухо серветками або паперовим рушником. Змішуємо соєвий соус, гірчицю, майонез, каррі, видавлений через прес часник, і замочуємо в отриманому маринаді курячі ніжки на двадцять
п'ять хвилин.
Нарізаємо вимиту й очищену моркву кружальцями, а цибулю півкільцями і також закладаємо до птаха.
Сковороду з рослинним маслом прогріваємо гарненько на сильному вогні і підрум'янюємо в ній курячі ніжки. Потім вливаємо до птиці маринад з овочами, додаємо сметану і сушений базилік і протушиваем блюдо тридцять хвилин, прикривши кришкою і збавивши вогонь до мінімуму.
Подаємо курячі ніжки з відварною картоплею або макаронами, їх рясно полив соусом, що утворився в результаті гасіння.