Курячі ніжки в клярі
Курятина має універсальний смак, а тому рецептів її приготування існує така безліч, що деколи легше заплутатися, ніж вибрати щось підходяще. Ми поділимося з вами рецептом класики – курятини у фритюрі, яка попередньо занурюється в густий кляр , а лише після обсмажується до появи хрусткої і золотистої скоринки. Три варіанти приготування курячих ніжок у клярі ми опишемо далі.
Інгредієнти:
борошно - 115 г;
крохмаль - 115 г;
паприка мелена - 1 ч. ложка;
кайенский перець - 1/2 ч. ложки;
розпушувач - 2 ч. ложки;
крижана вода - 465 мл;
рослинне масло - для смаження;
курячі ніжки - 18 кг.
Приготування
Перед тим, як зробити кляр для курячих ніжок і приступати до обжарке птиці, курячі ніжки можна замаринувати будь-яким зручним способом, а можна просто натерти шкірку свіжомеленим перцем і морською сіллю. Підготувавши птицю, візьміться за замішування кляру. З'єднайте борошно з крохмалем і розпушувачем, додайте прянощі і спеції, а потім залийте все крижаною водою і замісіть тісто, стежачи за тим, щоб в ньому не залишилося грудочок. Занурте курку в кляр і обсмажте шматочки в розігрітому рослинному маслі на сковороді.
Інгредієнти:
борошно - 65 г;
яйце - 1 шт.;
молоко - 115 мл;
тертий сир - 55 г;
курячі ніжки - 650 р.
Приготування
Поставивши масло в сотейнику розігріватися, обсушіть курячі ніжки і відкладіть їх в сторону на час замішування кляру, останній займе сущі хвилини. Збийте яйце з молоком і щедрою пучкою солі, потім додайте до молока тертий сир і всипте пропущену через сито борошно. Занурте обсушені шматочки курятини в готовий кляр, дайте надлишків стекти, а потім опускайте птицю в розігріте масло і готуйте до зарум'янювання.
Принадність курячих ніжок у клярі полягає в апетитною хрусткій скоринці, що утворюється на поверхні після обсмажування у фритюрі. Подібного ефекту можна досягти і в духовці, правда для цього знадобиться більше нагадує суміш панірування.
Інгредієнти:
крекери - 1 ст.;
тертий сир - 35 г;
яйце - 1 шт.;
борошно - 25 г;
молоко - 20 мл;
часник сушений - щіпка;
курячі ніжки - 450 р.
Приготування
Збийте молоко з яйцем і борошном, посоліть кляр, додати сушений часник і занурте в нього обсушену курятину. Обваляйте шматочки курки в суміші з подрібнених крекерів з тертим сиром, а потім розкладіть птицю на деку і поставте в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин.
Курячі ніжки в клярі на сковороді
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як зробити кляр для курячих ніжок і приступати до обжарке птиці, курячі ніжки можна замаринувати будь-яким зручним способом, а можна просто натерти шкірку свіжомеленим перцем і морською сіллю. Підготувавши птицю, візьміться за замішування кляру. З'єднайте борошно з крохмалем і розпушувачем, додайте прянощі і спеції, а потім залийте все крижаною водою і замісіть тісто, стежачи за тим, щоб в ньому не залишилося грудочок. Занурте курку в кляр і обсмажте шматочки в розігрітому рослинному маслі на сковороді.
Курячі ніжки в сирному клярі – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Поставивши масло в сотейнику розігріватися, обсушіть курячі ніжки і відкладіть їх в сторону на час замішування кляру, останній займе сущі хвилини. Збийте яйце з молоком і щедрою пучкою солі, потім додайте до молока тертий сир і всипте пропущену через сито борошно. Занурте обсушені шматочки курятини в готовий кляр, дайте надлишків стекти, а потім опускайте птицю в розігріте масло і готуйте до зарум'янювання.
Курячі ніжки в клярі в духовці
Принадність курячих ніжок у клярі полягає в апетитною хрусткій скоринці, що утворюється на поверхні після обсмажування у фритюрі. Подібного ефекту можна досягти і в духовці, правда для цього знадобиться більше нагадує суміш панірування.
Інгредієнти:
Приготування
Збийте молоко з яйцем і борошном, посоліть кляр, додати сушений часник і занурте в нього обсушену курятину. Обваляйте шматочки курки в суміші з подрібнених крекерів з тертим сиром, а потім розкладіть птицю на деку і поставте в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тушковані курячі ніжки
Страви з курячого м'яса користуються особливою популярністю в багатьох будинках. З нього можна зробити вишукане святкове страву або простий домашній
Ковбаса в клярі
Якщо вам набридли звичайні бутерброди на сніданок, пропонуємо зробити з вареної ковбаси досить оригінальну гарячу закуску. Таку ковбаску, в румяном
Курячі ніжки в рукаві
Курячі ніжки кожна господиня готує дуже часто. З чим це пов'язано? В першу чергу в дешевизною продукту, простотою і швидкістю його приготування. Якщо
Крильця в клярі
Курячі крильця в клярі - що може смачніше і вишуканішим цієї простої і улюбленої багатьма закуски? Пропонуємо вам декілька цікавих варіантів
Курячі ніжки на сковороді
Курячі ніжки - один з найпопулярніших продуктів у наших сім'ях, завдяки своїй доступності та швидкості приготування. Напевно у кожної господині є
Курячі ніжки в мультиварці
Мультиварка значно полегшує приготування їжі, прискорюючи процес і роблячи його більш приємним. Ми поділимося з вами кількома рецептами приготування