Вернуться назад Распечатать

Курячі ніжки в клярі

Курячі ніжки в клярі
Курятина має універсальний смак, а тому рецептів її приготування існує така безліч, що деколи легше заплутатися, ніж вибрати щось підходяще. Ми поділимося з вами рецептом класики – курятини у фритюрі, яка попередньо занурюється в густий кляр , а лише після обсмажується до появи хрусткої і золотистої скоринки. Три варіанти приготування курячих ніжок у клярі ми опишемо далі.

Курячі ніжки в клярі на сковороді


Інгредієнти:

  • борошно - 115 г;

  • крохмаль - 115 г;

  • паприка мелена - 1 ч. ложка;

  • кайенский перець - 1/2 ч. ложки;

  • розпушувач - 2 ч. ложки;

  • крижана вода - 465 мл;

  • рослинне масло - для смаження;

  • курячі ніжки - 18 кг.


  • Приготування
    Перед тим, як зробити кляр для курячих ніжок і приступати до обжарке птиці, курячі ніжки можна замаринувати будь-яким зручним способом, а можна просто натерти шкірку свіжомеленим перцем і морською сіллю. Підготувавши птицю, візьміться за замішування кляру. З'єднайте борошно з крохмалем і розпушувачем, додайте прянощі і спеції, а потім залийте все крижаною водою і замісіть тісто, стежачи за тим, щоб в ньому не залишилося грудочок. Занурте курку в кляр і обсмажте шматочки в розігрітому рослинному маслі на сковороді.

    Курячі ніжки в сирному клярі – рецепт


    Інгредієнти:

  • борошно - 65 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • молоко - 115 мл;

  • тертий сир - 55 г;

  • курячі ніжки - 650 р.


  • Приготування
    Поставивши масло в сотейнику розігріватися, обсушіть курячі ніжки і відкладіть їх в сторону на час замішування кляру, останній займе сущі хвилини. Збийте яйце з молоком і щедрою пучкою солі, потім додайте до молока тертий сир і всипте пропущену через сито борошно. Занурте обсушені шматочки курятини в готовий кляр, дайте надлишків стекти, а потім опускайте птицю в розігріте масло і готуйте до зарум'янювання.

    Курячі ніжки в клярі в духовці


    Принадність курячих ніжок у клярі полягає в апетитною хрусткій скоринці, що утворюється на поверхні після обсмажування у фритюрі. Подібного ефекту можна досягти і в духовці, правда для цього знадобиться більше нагадує суміш панірування.
    Інгредієнти:

  • крекери - 1 ст.;

  • тертий сир - 35 г;
  • Курячі ніжки в клярі

  • яйце - 1 шт.;

  • борошно - 25 г;

  • молоко - 20 мл;

  • часник сушений - щіпка;

  • курячі ніжки - 450 р.


  • Приготування
    Збийте молоко з яйцем і борошном, посоліть кляр, додати сушений часник і занурте в нього обсушену курятину. Обваляйте шматочки курки в суміші з подрібнених крекерів з тертим сиром, а потім розкладіть птицю на деку і поставте в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин.