Курятина має універсальний смак, а тому рецептів її приготування існує така безліч, що деколи легше заплутатися, ніж вибрати щось підходяще. Ми поділимося з вами рецептом класики – курятини у фритюрі, яка попередньо занурюється в густий кляр , а лише після обсмажується до появи хрусткої і золотистої скоринки. Три варіанти приготування курячих ніжок у клярі ми опишемо далі.
Курячі ніжки в клярі на сковороді
Інгредієнти: борошно - 115 г; крохмаль - 115 г; паприка мелена - 1 ч. ложка; кайенский перець - 1/2 ч. ложки; розпушувач - 2 ч. ложки; крижана вода - 465 мл; рослинне масло - для смаження; курячі ніжки - 18 кг. Приготування Перед тим, як зробити кляр для курячих ніжок і приступати до обжарке птиці, курячі ніжки можна замаринувати будь-яким зручним способом, а можна просто натерти шкірку свіжомеленим перцем і морською сіллю. Підготувавши птицю, візьміться за замішування кляру. З'єднайте борошно з крохмалем і розпушувачем, додайте прянощі і спеції, а потім залийте все крижаною водою і замісіть тісто, стежачи за тим, щоб в ньому не залишилося грудочок. Занурте курку в кляр і обсмажте шматочки в розігрітому рослинному маслі на сковороді.
Курячі ніжки в сирному клярі – рецепт
Інгредієнти: борошно - 65 г; яйце - 1 шт.; молоко - 115 мл; тертий сир - 55 г; курячі ніжки - 650 р. Приготування Поставивши масло в сотейнику розігріватися, обсушіть курячі ніжки і відкладіть їх в сторону на час замішування кляру, останній займе сущі хвилини. Збийте яйце з молоком і щедрою пучкою солі, потім додайте до молока тертий сир і всипте пропущену через сито борошно. Занурте обсушені шматочки курятини в готовий кляр, дайте надлишків стекти, а потім опускайте птицю в розігріте масло і готуйте до зарум'янювання.
Курячі ніжки в клярі в духовці
Принадність курячих ніжок у клярі полягає в апетитною хрусткій скоринці, що утворюється на поверхні після обсмажування у фритюрі. Подібного ефекту можна досягти і в духовці, правда для цього знадобиться більше нагадує суміш панірування.
Інгредієнти: крекери - 1 ст.; тертий сир - 35 г; яйце - 1 шт.; борошно - 25 г; молоко - 20 мл; часник сушений - щіпка; курячі ніжки - 450 р. Приготування Збийте молоко з яйцем і борошном, посоліть кляр, додати сушений часник і занурте в нього обсушену курятину. Обваляйте шматочки курки в суміші з подрібнених крекерів з тертим сиром, а потім розкладіть птицю на деку і поставте в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин.