Звичайною власно руч підсмаженої або запеченою куркою складно когось здивувати. А ось приготувавши її у вершковому соусі в духовці, ви, безсумнівно, отримаєте масу приємних відгуків від ваших домочадців або гостей. Із здавалося б банального набору продуктів виходить вишукане і неймовірно смачна страва, що створює гідну конкуренцію будь-якої м'ясної страви.
Філе курки, запечене у вершковому соусі в духовці - рецепт
Інгредієнти: філе курячої грудки – 950 г; вершки жирністю 33% – 220 мл; часник – 5-6 зубчиків; мускатний горіх – 5 г; коріандр – 5 г; сіль; мелений чорний перець; рафінована рослинна олія. Приготування Філе курячої грудки ріжемо на кілька частин, кожну з яких відбиваємо за допомогою кухонного молоточка, попередньо прикривши харчовою плівкою. Очищений і видавлений часник, змішуємо з олією, сіллю, меленим чорним перцем, мускатним горіхом і коріандром і натираємо отриманою сумішшю підготовлене куряче м'ясо. Залишаємо його для маринування мінімум на одну годину, а потім викладаємо на застелений пергаментним папером деко. Вершки розбиваємо до пишної і густої піни, покриваємо нею поверхню курячих скибочок і ставимо їх у попередньо розігріту до 185 градусів духовку і витримуємо при такому температурному режимі протягом двадцяти п'яти хвилин.
Після закінчення часу куряча грудка буде готова.
Курка в вершково-сирному соусі в духовці
Інгредієнти: курка – 15 кг; вершки жирністю 33% або жирна сметана – 100 мл; біле вино – 150 мл; хмелі-сунелі – 10-15 г; солодка мелена паприка – 15 г; часник – 3-4 зубчики; твердий сир – 150 г; рослинна олія; сіль; мелений чорний перець; свіжа зелень на вибір; маслини. Приготування Для приготування страви за цим рецептом можна взяти, як цілу курку, розбивши її на порційні шматочки, так і курячі гомілки, стегна або стегенця.
Підготовлений належним чином куряче м'ясо підсолюємо і укладаємо в промаслений форму або на деко щільно один до одного. Вершки або сметану з'єднуємо в мисочці з вином, очищеним і подрібненим часником. Приправляємо соус сіллю, меленим чорним перцем і паприкою, кидаємо хмелі-сунелі, перемішуємо і заливаємо їм курку в формі.
Тепер ставимо страву в попередньо прогрітий до 180 градусів духовку і запікаємо протягом тридцяти хвилин. Потім притрушиваем поверхню страви перетертим на тертці твердим сиром і даємо підрум'янитися курці ще п'ятнадцять хвилин. Можна подати страву прямо у формі, ефектно прикрасивши його свіжою зеленню і нарізаними маслинами.