Одним з найшвидших і корисних страв для повсякденного меню може стати куряча грудка в сметанному соусі, приготовані на сковороді. Птах у вершковому соусі стане кращою компанією страв з овочів, пасти або круп. Крім того, завдяки нейтрального смаку самого соусу і м'яса птиці, таке блюдо можна поєднувати з широким розмаїттям спецій і інших доповнень.
Рецепт курячої грудки в сметанному соусі
Інгредієнти: куряче філе - 680 г; борошно - 75 г; печериці - 290 г; шалот - 110 г; вершкове масло - 35 г; часник - 3 зубки; курячий бульйон - 620 мл; сметана - 85 мл Приготування Приготуйте просту засмажку з кілець шалот на вершковому маслі. Додайте до неї пюрированный часник і печериці, щедру дрібку солі, а потім дайте надлишків вологи випаруватися. Курятину розділіть на шматочки довільної форми, але приблизно однакового розміру, і додати до засмажки. Коли птах схопиться легким рум'янцем, посипте все борошном, перемішайте і залийте бульйоном. Коли бульйон дійде до кипіння, доповніть вміст сковороди сметаною і залиште курячу грудку в сметані на сковороді ще на 4-5 хвилин, з огляду на розміри і товщину вибраних шматочків.
Бефстроганов з курячої грудки зі сметаною
Інгредієнти: куряче філе - 320 г; бренді - 35 мл; вершкове масло - 30 г; ріпчаста цибуля - 75 г; діжонська гірчиця - 10 г; бульйон (овочевий або курячий) - 270 мл; паприка - 1 ч. ложка; сметана - 65 г; жменя зелені петрушки. Приготування Швидко обсмажте філе куряче до зарум'янювання і перекладіть на окреме блюдо. У ту ж сковороду покладіть цибульні кільця з шматочком вершкового масла і спасеруйте. Залийте пасеровку бренді і дайте алкоголю випаруватися. Змішайте цибулю з дижонской гірчицею, додайте паприку, сметану і влийте бульйон. Туди ж відправте та куряче філе. Доведіть птицю до готовності, а в фіналі здобріть підливу з курячої грудки зі сметаною зеленню петрушки.
Смажена куряча грудка зі сметаною на сковороді
Інгредієнти: куряче філе - 310 г; ріпчаста цибуля - 85 м; сметана - 235 мл; томатний соус - 55 мл; тертий сир - 115 г; молоко - 70 мл Приготування Приправивши курятину, обсмажте її до повної готовності, а потім остудіть і розберіть на волокна. Спасеруйте подрібнену цибулю і додайте до нього сметану з томатним соусом і молоком. Коли соус завирує, доповніть його тертим сиром і змішайте з шматочками курятини в самому кінці.