Вернуться назад Распечатать

Куряча грудка в сметанному соусі на сковороді

Куряча грудка в сметанному соусі на сковороді
Одним з найшвидших і корисних страв для повсякденного меню може стати куряча грудка в сметанному соусі, приготовані на сковороді. Птах у вершковому соусі стане кращою компанією страв з овочів, пасти або круп. Крім того, завдяки нейтрального смаку самого соусу і м'яса птиці, таке блюдо можна поєднувати з широким розмаїттям спецій і інших доповнень.

Рецепт курячої грудки в сметанному соусі


Інгредієнти:

  • куряче філе - 680 г;

  • борошно - 75 г;

  • печериці - 290 г;

  • шалот - 110 г;

  • вершкове масло - 35 г;

  • часник - 3 зубки;

  • курячий бульйон - 620 мл;

  • сметана - 85 мл


  • Приготування
    Приготуйте просту засмажку з кілець шалот на вершковому маслі. Додайте до неї пюрированный часник і печериці, щедру дрібку солі, а потім дайте надлишків вологи випаруватися. Курятину розділіть на шматочки довільної форми, але приблизно однакового розміру, і додати до засмажки. Коли птах схопиться легким рум'янцем, посипте все борошном, перемішайте і залийте бульйоном. Коли бульйон дійде до кипіння, доповніть вміст сковороди сметаною і залиште курячу грудку в сметані на сковороді ще на 4-5 хвилин, з огляду на розміри і товщину вибраних шматочків.

    Бефстроганов з курячої грудки зі сметаною


    Інгредієнти:

  • куряче філе - 320 г;

  • бренді - 35 мл;

  • вершкове масло - 30 г;

  • ріпчаста цибуля - 75 г;

  • діжонська гірчиця - 10 г;

  • бульйон (овочевий або курячий) - 270 мл;

  • паприка - 1 ч. ложка;

  • сметана - 65 г;

  • жменя зелені петрушки.


  • Приготування
    Швидко обсмажте філе куряче до зарум'янювання і перекладіть на окреме блюдо. У ту ж сковороду покладіть цибульні кільця з шматочком вершкового масла і спасеруйте. Залийте пасеровку бренді і дайте алкоголю випаруватися. Змішайте цибулю з дижонской гірчицею, додайте паприку, сметану і влийте бульйон. Туди ж відправте та куряче філе. Доведіть птицю до готовності, а в фіналі здобріть підливу з курячої грудки зі сметаною зеленню петрушки.

    Смажена куряча грудка зі сметаною на сковороді


    Інгредієнти:

  • куряче філе - 310 г;

  • ріпчаста цибуля - 85 м;

  • сметана - 235 мл;
  • Куряча грудка в сметанному соусі на сковороді

  • томатний соус - 55 мл;

  • тертий сир - 115 г;

  • молоко - 70 мл


  • Приготування
    Приправивши курятину, обсмажте її до повної готовності, а потім остудіть і розберіть на волокна. Спасеруйте подрібнену цибулю і додайте до нього сметану з томатним соусом і молоком. Коли соус завирує, доповніть його тертим сиром і змішайте з шматочками курятини в самому кінці.