Серед всіх різновидів червоного м'яса яловичину можна сміливо назвати самою універсальною. У хід йде практично будь-яка частина туші, кожну з яких можна використовувати в окремому блюді і приготувати виходячи з різної технології. Скориставшись можливістю розповісти вам про всій багатогранності цього м'яса, поспішаємо поділитися способами приготування страв з яловичини на друге.
Рецепт з яловичини на друге
Якщо під рукою опинилася яловича м'якоть, то її можна тушкувати у вершковому соусі на манер бефстроганова. В рамках цього рецепта компанію шматочків яловичини складуть гриби. Сервірувати готову яловичину можна з будь-яким бажаним доповненням, але особливо вигідно воно буде поєднуватися з пастою або картоплею.
Інгредієнти: яловичий бульйон — 115 мл; молоко — 105 мл; біле вино — 115 мл; сушений цибуля і петрушка — по 1 ч. ложці; селера (насіння), паприка — за ? ч. ложки; ріпчаста цибуля — 145 г; яловича вирізка — 12 кг; сметана — 265 г; борошно — 35 г; печериці — 175 р. Приготування Почніть з підготовки м'яса. Розділивши яловичину на шматочки середнього розміру, обсмажте кожен до зарум'янювання, а потім перекладіть на окреме блюдо. Замість яловичини припустіть цибульні скибочки з грибами на тій же сковороді, а потім додайте до них м'ясо зі спеціями після того, як зайва волога з грибів випарується. Посипте м'ясо і гриби борошном, а перемішавши, влийте суміш з бульйону і молока з білим вином. Обережно з'єднайте рідини зі сметаною і залиште на слабкому спеки, чекаючи загустіння соусу і повної готовності самого м'яса. Друга страва з яловичини на швидку руку готове, сервірувати його можна негайно.
Друга страва з яловичини в духовці
Якщо ви не знаєте, що приготувати з яловичини на друге, то цей рецепт доведеться до речі навіть у разі, якщо ви плануєте накривати святковий стіл. Ці прості рулети можна начинити практично що завгодно, але наша варіація містить родзинки, горіхи і сир в основі.
Інгредієнти: жменю родзинок; біле вино — 65 мл; жменя зелені петрушки; тертий пармезан — 65 г; часник — 4 зубки; хлібна паніровка — 45 г; кедрові горішки — 70 г; яловича вирізка — 780 г; ріпчаста цибуля — 35 р. Приготування Злегка спасеруйте цибульні шматочки і влийте до них вино. Коли рідина випарується наполовину, додайте родзинки, петрушку, розтертий в пасту рубані часник і кедрові горішки. Зніміть начинку з вогню, охолодіть і доповніть сиром.
Шматочок м'якоті відбийте і щедро приправити. Розподіліть начинку по пласту м'яса і поверніть його в рулет. Кожен з рулетів зафіксуйте шпажками і підрум'яньте на сильному вогні. Обсмажені рулети відправте запікати при 190 градусах 25 хвилин. Готове м'ясо повинне полежати близько 10 хвилин перед нарізкою.
Що приготувати з ребер яловичини на друге?
Якщо ви вирішите зробити блюдо з яловичини на друге в горщиках, то використовуйте саме недороге м'ясо, наприклад яловичі ребра, які, після тривалого неспокою, почнуть розпадатися під виделкою і розкриють максимум свого смаку.
Інгредієнти: пиво — 870 мл; ребра яловичі — 18 кг; бекон — 115 г; морква — 165 г; ріпчаста цибуля — 185 г; селера (стебла) — 3 шт.; томатна паста — 85 м; яловичий бульйон — 11 л; вустерширський соус — 25 мл; цукор — 5 р. Приготування Обсмажте скибочки бекону, поки не вытопите жир з них. На підігрітому жиру спасеруйте овочі і підрум'яньте м'ясо. Розподіліть заготовлені інгредієнти по горщикам, після чого приготуйте суміш з пива, бульйону, томатної пасти, вустера і цукру. Рівномірно розподіліть отриману суміш по всьому горщикам і поставте їх у розігріту до 185 градусів духовку на півтори години. У підсумку, рідина повинна перетворитися в загустілий соус, а м'ясо розм'якнути.